• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KLİSE CEMAATİNDEN CAMİ İMAMLIĞINA

KLİSE CEMAATİNDEN CAMİ İMAMLIĞINA
Bundan on üç sene önce Vicente Mota Alfaro Pazar ayinlerine devam eden ve İncil okuyan dindar bir Katolik'ti.
TURİZMİN SESİ
Bugün, sadece yeni bir Müslüman değil, aynı zamanda Valencia İslami Kültür Merkezi (CCIV) camiinin de imamı. Bu göreve getirilen ilk kişi olmasına rağmen camideki Müslüman cemaate liderlik ediyor.

Kendisi camideki Müslüman cemaate önderlik ediyor. Aynı zamanda CCIV Direktörler Kurulu'nun da 2005 yılından beri bir üyesi. Valensiya'daki Müslüman toplum liderleri, Alfaro'nun üstün özelliklerinden dolayı prestijli imam görevine atandığını söylediler.

Dialog ve Birlikte Varolmak için İslam Ligi kuruluşunun genel sekreteri El-Tahir Edda, TIMETURK'e yaptığı açıklamada “Çok geniş İslami bilgisinden dolayı seçildi” dedi.

İspanya'da İslam'a geçenlerin sayısı son zamanlarda oldukça arttı, yerel medya entelektüeller, akademisyenler ve küreselcilik karşıtı eylemcilerin de yeni Müslümanların ekserisini meydana getirdiğine işaret ediyor.

İspanya, 40 milyonluk toplam nüfusunun yaklaşık 1,5 milyonu Müslüman azınlığı oluşturuyor. İslam, Hıristiyanlıktan sonra ikinci sırada yer alıyor ve 1967 Temmuzunda yayınlanan din özgürlüğü kanunu tarafından tanınıyor.

Yolculuk
İnsanlar Alfaro'ya kalplerin değişimi ve Hıristiyanlıktan İslam'a yolculuğu hakkında sorular soruyorlar. Onun cevabı ise çok basit: “İslam'ın benim seçimim ve hayatım olması Allah'ın iradesidir.”

Alfaro, Müslüman olmaya karar verdiğinde 20 yaşında bir lise öğrencisiydi, “Kur'an-ı Kerim'i okudum ve İsa Mesih'in gerçek hikâyesini keşfettim ve daha sonra İslam'ı benimsedim” diyor.

Alfaro, yolculuğunun başlangıcını hatırlayarak ilk gençlik yıllarında dindar bir Katolik olduğunu belirterek şunları söylüyor: “Arkadaşlarımın dine hiçbir ilgi duymamalarına rağmen, ben her Pazar kiliseye giderdim ve İncil'i düzenli olarak okurdum. O zamanlar, İslam hakkında kesinlikle hiçbir şey bilmiyordum.”

Alfaro, Cezayirli Müslüman komşularıyla muhabbeti sırasında İslam'la tanışmış. Alfora şöyle anımsıyor: “Bir keresinde konuşuyorduk ve tüm insanlığın Adem ve Havva'nın soyundan geldiğini ve hepimizin Hz. İbrahim'in oğulları olduğumuzu söyledi. Müslüman ve Arapların Hz. Adem, Hz. Havva ve Hz. İbrahim'i bizzat bilmelerine çok şaşırmıştım.”

Bu konuşmalar genç Hıristiyan Alfaro'yu daha fazla bilgi edinmeye teşvik etmiş. Daha sonra yaptığı ilk şey, kütüphaneye gidip okumak için bir Kur'an-ı Kerim meali almak olmuş. Ardından İslam'ın kutsal kitabını dikkatli bir şekilde okumaya başlamış. Hz. İsa'nın ve çarmıha gerilme hikâyesini Kur'an bakış açısıyla okumak, Alfaro için dönüm noktası olmuş.

İncil'de İsa'nın Allah'ın oğlu olduğunu ve Allah'ın onu yeryüzüne, insanlığa kurtuluş getirmek maksadıyla öldürülmesi ve işkence edilmesi için gönderdiğini okumuştum” diye hatırlayan Alfaro, “Kur'an'ı okuduğumda aradığım cevapları bulmuştum. Hz.İsa'nın öldürülmediğini veya çarmıha gerilmediğini artık öğrenmiştim” diyor.

Müslümanlar, Hz. İsa'nın Allah'ın büyük peygamberlerinden biri olduğuna ve ona yüksek bir değer verildiğine inanırlar. Çarmıha gerilmeyle ilgili olarak da Hz. İsa'nın onun öldürülmediğine ve gökyüzüne yükseltildiği inancını benimserler.

Hz. İsa'nın Kur'an-ı Kerim'deki hikayesi Alfaro'nun içine işlemiş ve Müslüman olduktan sonra adını Mansur olarak değiştirmiş:“Kur'an'ın Allah'ın gerçek kitabı olduğunu kesin olarak anladım. Ve tam o dakikada Müslüman olmaya karar verdim”.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21