• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KEŞAN'DA ULUSLARARASI FESTİVALİN ARDINDAN UNUTULMAYANLAR

KEŞAN'DA ULUSLARARASI FESTİVALİN ARDINDAN UNUTULMAYANLAR
Keşan 6.Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali'ne katılan ülkeler gösterilerinin finalini yaylada yaptılar.

Bora Özgen-Turizmin Sesi


Gecenin açış konuşmasını yapan Erdoğan Demir, “Bu akşam gelen yabancı konuklarımızın Keşan'da yapacakları son gösteri olacak. Bizlere yaklaşık 10 günden bu yana doyumsuz gösteriler sundular.

Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Sizlere de onların bu son gecesinde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu yıl gerçekten folklor grupları festivale çok ayrı bir renk kattı “ şeklinde konuştu.

Demir , daha sonra konuk ülkelerin grup başkanlarına çiçeklerini sunmak üzere Keşan Belediye Başkan vekili Mitat Beyazoğlu'nu takdim etti.
Beyazoğlu'da, bu yılki festivale gelen grupların gösterilerinin büyük renk kattığını belirterek “Halkımız gerçekten folklora doydu.

Mücavir alanımız olan Erikli ve Yayla'da da halkımızın bu güzel gösterileri izlemesine olanak sağladık.

Ben gelen bütün gruplara bizlere kendi kültürlerini yansıttığı için Keşan Belediyesi ve Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan adına teşekkür ediyorum” dedi. Beyazoğlu daha sonra grup başkanlarına çiçek hediye eti.

YAYLA'DA MÜTHİŞ FİNAL

Gruplar 6 Ağustos 2008 Çarşamba gösterilerine başlamadan önce saat 20.30 da yapılan korteje katıldılar.


Keşan Belediyesi Halk Ekmek Çay Bahçesi'nde düzenlenen ve sunumunu Erdoğan Demir'in yaptığı gecede ilk olarak yabancı ülkelerin grup başlarına Belediye Başkan vekili Mithat Beyazoğlu tarafından teşekkür belgeleri verildi.

 Daha sonra ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan,Almanya, İspanya ve son olarak Tayvan gösterilerini sundular.


Gösterilerin büyük ilgi gördüğü gecede seyirciler memnuniyetlerini dile getirerek bu tür etkinlikleri her yıl görmek istediklerini belirttiler.

KIBRISLILARDAN MÜTHİŞ FİNAL GECESİ

Yayla'daki gösterilerin ardından grupların kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekibi tarafından hazırlanan Kıbrıs gecesi düzenlendi.


Geceye yurttaki tüm ülke grupları ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet ÖZCAN, Belediye Başkan Vekili Mitat BEYAZOĞLU, Belediye Başkan yardımcısı Cengizhan AKTAN ve yurttaki festival görevlileri katıldı.


Kıbrıslıların kendilerine özgü yemeklerinin yanı sıra, geleneklerine göre sergiledikleri kına gecesi büyük ilgi gördü.


Kıbrıslı ekibin grup başı Gencay EROĞLU gecede Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a Belediye Başkan Yardımcısı Sabri KÜÇÜKKARAKAŞ adına Eşine, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan AKTAN'a, CHP İlçe Teşkilatı Başkanı A.Baki TOPAL'a, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Erdoğan DEMİR'e ve Kıbrıs ekibi görevlilerinden Nur DEMİR, Metin ADANIR ve Turgay BALCI'ya hediyelerini verdi.
Gece coşku içerisinde geç saatlere kadar devam etti.



ALMANYA GECESİ DÜZENLENDİ

Erikli'deki gösterilerin ardından grupların kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda Almanya Ekibi tarafından hazırlanan Almanya Gecesi düzenlendi.


Geceye yurttaki tüm ülke grupları ile Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Akın ile yurttaki festival görevlileri katıldılar.


Gecede Almanlar kendilerine özgü yaptıkları yemeklerin yanı sıra bol bol bira dağıttılar. Gece coşku içersinde geç saatlere kadar sürdü.

CIOFF'TAN KEŞAN 6.ULUSLARARASI KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİNE ÖVGÜLER …

 


1-2-3 Ağustos 2008 tarihlerinde gerçekleşen ve ardından 6 Ağustos 2008 tarihine kadar yabancı folklor ekiplerinin Keşan, Erikli ve Yayla Sahillerinde gerçekleştirdiği gösterilerlşe devam eden Keşan 6.Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali'ne CIOFF (Dünya Folklor Festivalleri Birliği) tarafından övgü yağdı.


Festivali izlemek üzere Keşan'a gelen ve 2 gün Keşan'da kalan CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, KKTCspanya, Almanya,Tayvan ve Hırvatistan'dan folklor ekiplerinin katıldığı Keşan 6.Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali'nin mükemmel bir organizasyon olduğunu belirterek “ Bu yılki festival etkinliklerine katılan yabancı folklor gruplarının geceleri yaptığı gösterilerin büyük ilgi gördü.

Aynı zamanda ekiplerin başlarında bulunan rehberlerin ve görevlilerin her an ekiplerle ilgilenmesi çok güzel bir organizasyon gerçekleşmesine sahne oldu. Ayrıca isteyen grupların ülkemizin tanıtılması anlamında çeşitli gezilere götürülmesi de güzel bir olaydı.

Ülkelerin grup başkanları ile yaptığımız görüşmelerde hepsi Keşan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kendilerine böyle güzel bir organizasyon hazırlayan başta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan olmak üzere tüm Keşan Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Biz de Keşan Festivali'nden olumlu kanaatlerle ayrıldık. Festival sonunda ülkelere CIOFF'a gönderilmek üzere verdiğimiz formlarda iki ülke festivale KKTC ve İspanya 5 üzerinden 5 tam puan verirken Almanya, Hırvatistan ve Tayvan olmak üzere 3 ülke 4 puan verdiler.

Bu puanlarda mükemmele yakın bir organizasyon gerçekleştiğini ortaya koyan bir tablodur. Keşan Uluslar arası Kültür ve Turizm festivali her yıl büyüyen ve gelişen bir festival olarak Türkiye'deki önemli festivaller arasına girmeye aday bir festival olma yolundadır.

CIOFF olarak 2 yıldan bu yana Keşan Festivali'ne katkı sağlamaktayız. Umarım ki Keşan Festivali önümüzdeki yıl daha da gelişecek ve CIOFF Festivali olarak tescillenecektir. Bana göre Keşan Festivali'nde ki tek eksiklik folklor ekiplerinin sahnede gösterilerini sunamamalarıdır. Bu problemde çözüldüğü takdirde çok daha iyi olacaktır.

Öyle tahmin ediyorum ki gelecek yıl bu problem de çözülecektir. Ben de böyle önemli ve güzel bir organizasyona imza atan Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan ile emeği geçen tüm belediye personeline ve gönüllü olarak çalışan tüm gençlere CIOFF Türkiye Başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TAWVAN EKİBİ

Keşan Belediyesinin Melelekleri o melekler misafirper davranışı ile konukların gönlünde taht kurdular

Keşan yerel medyası

Keşan belediyesinde çoçuklarınla festival boyunca çalışan birsen hanımı da unutmamak lazım o da çok çalıştı

 Belediye başkanı Opr.Dr Mehmet Özcan konuklarla festival boyunca devamlı ilgilendi

Keşan Belediyesi çok şanslı çalışanlar bu festival bizim diyor bu  yüzden hane halkı da gönüllü olarak bizimle beraberler gece gündüz festival için çalışıyoruz dediler.Belediyenin göz bebeği her işin sorumlusu kahraman bir görev adamı olan Erdoğan Demir  festivalin ve organizasyonun kahramanı  tabi eşini de unutmamak lazım her daim yanındaydı....

Yaylada Belediye mevdanına bakan evlerin balkonundan çay kahve içirek seyrettiler

İstanbul Yayla'ya aktı festival şenlendi

Folklor zevki çatılara çıkardı

Keşan'da bir Festival hafızalardan silinmemek üzere son buldu .

Kaynak:Turizmin Sesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21