• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KEŞAN KÜLTÜR ve TURİZM FESTİVALİNDE ORDU,MUHALEFET VE İKTİDAR ELELE

KEŞAN  KÜLTÜR ve TURİZM  FESTİVALİNDE ORDU,MUHALEFET VE İKTİDAR ELELE
Bu yıl 6.'sı düzenlenen “Keşan Kültür ve Turizm Festivali”nin açılışı, ilk kez Vali'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Turizmin Sesi


Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün yanı sıra korteje; MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu ile Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen ve Edirne İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da katıldı.

6. Keşan Kültür ve Turizm Festivali” dün görkemli bir kortejle start aldı. Saat 17.00'da Sağlık Meslek Lisesi önünde toplanan kortejde, Edirne Valisi Mustafa Büyük, MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İl Kültür Turizm Müdürü İrfan Özcan, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Sarpdağ, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Özçelik, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Serbes, CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan ile Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, Belediye Meclisi üyeleri, daire amirleri ile yerli ve yabancı gösteri gurupları katıldı.


Hastane Caddesi'nden, Tekel Meydanı'na gelen ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan korteje halkta katılarak, büyük bir kalabalığa sahne oldu.

CUMHURİYET MEYDANI

Cumhuriyet Meydanı'ndaki program, Serdar Dinçer sunumunda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile devam etti.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, açış konuşmasını yaptı.



Sözlerine, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Özcan, “Benim 5.'sini, Keşan'ın da 6.'sını düzenlediği festivale ilk kez bir vali katılıyor. Sayın Valimin katılmasından son derece memnunum ve kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Keşan'da festivalin bir gelenek haline geldiğini bildiren Özcan, “Keşan kent olma yolundadır. Bunu kültürüyle, sanatıyla bütünlemek zorundadır. Biz Trakya'nın ; Edirne ilinde merkez ilinden sonra en yoğun nüfusu olan bölgesiyiz.

Ekonomik yönden de, siyasi yönden de önemli bir bölgedeyiz. Bölgemizi tanıtmak için ben belediye olarak elimden gelen gayreti göstermeye çalışıyorum.

Kurumlarla birlik içerisinde, valimiz, kaymakamımız ile birlikte bölgemizi yurt içinde ve yurt dışında ne kadar iyi temsil edersek, ne kadar iyi tanıtırsak bunun yansımaları başka yerlere değil sadece ama sadece bize olur; biz kazanırız.

Bazılarının eleştirdiği gibi bu tip tanıtım organizasyonlarına giden paralar hiçte boşa giden paralar değildir. Bu yüzden biz tanıtım organizasyonlarına daha da önem vericeğiz.

Gerekli bütçeyi ayıracağız. Sonuçta bölgemiz kazanacak. Sizleri bu sıcak ağustos gününde fazla sıkmak istemiyorum. Ama bir arzumu daha yerine getirmekte niyetliyim. Sizlerle bundan sonrada bir sürü festival yapmayı hedefliyorum. Hepiniz , İyi eğlenceler, nice festivallere.” dedi.

YABANCI EKİPLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Daha sonra sırasıyla Hırvatistan, Tayvan ve KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ekipleri gösterilerini sundu.
Buradaki gösterinin ardından kortej, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'ne geçti.



Burada önce stant açılışı yapıldı. Açılış kurdelasını MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi yaptı.



Daha sonra Edirne Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) ve Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin hazırladığı standı ziyaret eden heyet, buradan Keşan Belediyesi Sosyal Hizmet Evi'nin hazırladığı “Resim Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.


Düzenlenen kokteyle katılan heyet, daha sonra, Keşan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Çarşıbaşı Halk Oyunları Ekibi ve Lalacık Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri izlendi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21