• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Kendiniz İçin Doğru Tatil Rotasını Nasıl Seçebilirsiniz?

Kendiniz İçin Doğru Tatil Rotasını Nasıl Seçebilirsiniz?
Tüm yıl çalışıp yaz mevsiminde tatil yapmak isteyenler büyük bir arayışa girer

TURİZMİN SESİ


Yapılacak olan tatilin kültür gezisi mi yoksa bir dinlenme tatili mi olması gerektiği konusunda kararsız kalınabildiği doğrudur. Ancak bir kültür gezisi tatilinin yerini hiçbir eğlence veya dinlenme tatili dolduramaz. Çünkü her mekanda farklı güzellikle karşılaşmak ve yepyeni tatlar ile tanışmak bunların yanında doğa yürüyüşü ve temiz hava bol oksijeni içinize çekmek güzel bir alternatif sunacak. Kendiniz için doğru tatil rotasını nasıl seçebilirsiniz? Bunun yanıtı alternatifleri değerlendirerek verilir.

Doğru bir tatil rotası için kültür gezisine ihtiyaç varsa Zonguldak’ta; Filyos Antik Kenti, Maden müzesi, Filyos Plajı, Orhangazi Camii, Bastoncular Çarşısı görülmesi gereken yerler olarak dikkat çekiyor. Bartın, Karadeniz’in doğal yeşilliğini barındıran bir şehir. Yaylaları ve şelalelerinin yanı sıra Gürcüoluk Mağarası en dikkat çeken mekanları arasında yer alıyor. Bartın Amasra Kalesi, Çekiciler Çarşısı, Ulukaya Şelalesi, Kemerdere Köprüsü, Galla Pazarı şehrin özel yapıları olarak ziyaretçilerini bekliyor. Bir diğer Karadeniz şehri olan Kastamonu, kendiniz için en doğru tatil rotalarını seçerken es geçmemeniz gereken lokasyonlardan. Şehrin en bilinen Ilıca Şelalesi, 14 metre yüksekliğine sahiptir. Bu doğal güzelliklere sahip olan özel şehirde uçsuz bucaksız yeşilliği ve beraberinde sessizlik ve doyasıya yaşayabilirsiniz. Bu bölgede Bungalov tarzı evlerde konaklama için önceden rezervasyon yapılabiliyor.

Kendiniz için doğru tatil rotasını nasıl seçebilirsiniz, sık rastlanan bir soru olarak önümüze çıkıyor. Bu noktada özellikle tatil rotası içerisinde yer alması gereken iller sıralanabilir. Bu illerden biri de Ordu’dur.  Ordu, Karadeniz Bölgesinin yeşilliğini ve doğal güzelliğini keşfedebileceğiniz harika bir doğaya sahip. Karaoluk Şelalesi, Küpkaya ve Perşembe yaylaları ile Asarkaya Kent ormanı yeşilin alabildiğine tüm tonlarını barındırıyor.

Sivas Diyarbakır Otobüs

Tarihi kültürel zenginliği fazla olan illerinden olan Diyarbakır’da görülmesi gereken birçok yapı bulunuyor. Sivas Diyarbakır otobüs seyahati yapılacak ise görülmesi gereken tarihi eserlerin başında Malabadi Köprüsü geliyor. 150 m uzunluğuna ve 7 m genişliğinde olan bu yapı, Artukoğulları zamanından günümüze kadar gelmiş bir yapı. Balkanlar’daki Mostar Köprüsüne benzerliğinden dolayı şehrin simgelerinden biri olarak biliniyor. Malabadi Köprüsü adına Türkü dahi yazılmış bir köprü olarak bölgeye yolu düşen herkesin uğraması gerek bir güzellik.

Diyarbakır mistik bir yapıya sahip olmasıyla da ilgi çekici bir il. Diyarbakır Kalesi’ni ziyaret etmek, geçmişin izlerini görmeniz için önemli bir lokasyon olarak öne çıkıyor.

Mardin Kapı, Urfa Kapısı, Dağ Kapısı ile Yeni Kapı, tarih sürecinde Kaleiçi’ne açılan kapılar olmuş ve bu kapıların bölgenin kontrolünü sağlamak gibi bir amaçla yapıldığı biliniyor. Tarihte uğruna savaşlar yapılmış olan İpek Yolu üzerinde olan Diyarbakır’da birçok han, bedesten ve çarşılar kurulmuş. Günümüzde dahi bu yapılar ve eserler dimdik ayakta duruyor Bu tarihi binlerce yıl öncesine dayanılan şehre Sivas Diyarbakır otobüs yolculuğu yapılarak da ulaşım sağlanabiliyor.

Karpuzun anavatanı olan Diyarbakır, her yıl eylül ayında Bismil Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali düzenliyor. Mesopotamia Codde Festival, kahve severlerin heyecanla bekledikleri festival ekim ayında gerçekleşiyor. Diğer taraftan şehirde düzenlenen bir diğer etkinlik olan Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali eylül ve ekim aylarında yapılıyor. Yine eylül ayında gerçekleşen festivaller arasında olan Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği de büyük ilgi çekiyor.

Bilindiği üzere Doğu Anadolu bölgesi halkları arasında et tüketimi fazladır. Genel olarak Doğu-Güneydoğu mutfağında daha çok et, tereyağı, pirinç ve bulgur ağırlıklı lezzetler bulunuyor. Bu lezzetlerin  başında ciğer kebabı olarak bilinen ünlü cartlak kebabı geliyor. Bu eşsiz lezzetin denenmesi özellikle tavsiye ediliyor. Diyarbakır’da denenmesi gereken diğer lezzetler ise meftune, duvaklı pilav, nardanaşı, kibe, pıçık, kadayıf, fıstıklı irmik helvası, pekmez, tereyağı ve ceviz ile birleştirilerek taş ekmeği olarak sıralayabilir. Bu lezzetlerin hepsi bölgenin eşsiz mutfağının bir yansıması olarak deneyenleri büyülüyor.

Gürcistan Yolculuğu

Özellikle son yıllarda Gürcistan, turistlerin en gözde tatil rotalarından olan bir ülke olarak öne çıkıyor. Ankara Gürcistan uçak bileti temin ederek bir seyahat gerçekleştirmek isteyenler için unutulmaz anlar yaşanabilecek bir güzergah. Başkenti Tiflis olan ülkenin Orta Çağa ait pek çok eser bulunuyor. 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ülkede, gidilmesi gereken yerlerin başında Krubera Mağarası geliyor. Yeryüzünün en büyük mağarası olan Krubera Mağarası yakından görülmesi gereken eşsiz bir doğal oluşum

Esenboğa Havalimanından kalkan Ankara Gürcistan uçak bileti temin edilerek Gürcistan’da iken Batum seyahati de gerçekleştirilebilir. Gürcistan birçok güzellikleri bünyesinde barındıran bir ülke. Ülkedeki en önemli gezi rotasının başında Tusheri Ulusal Park, Batum’da bulunan Ali ve Nino heykeli, Botanik Bahçeler, Alfabe Kulesi, Batum Orta Cami, Cvari Manastırı ve Sameba Katedrali üç büyük dinin ibadethanelerinin her biri birbirinden muhteşem görünüme sahip olduğu biliniyor. Ülkenin tüm güzelliklerini görmek için 4 veya 5 gün gibi bir zaman ayırmak yeterli olabiliyor.

Günübirlik İstanbul Dışı Seyahat

Ege Denizi’nin sahil kenti olarak bilinen Burhaniye, Balıkesir’in şirin bir ilçesi olarak son yıllarda dikkat çekiyor. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile eşsiz bir güzelliğe sahip bu ilçeyi her yıl binlerce ziyaret ediyor. Burhaniye İstanbul uçak yolculuğu ile 1 saat içerisinde bu güzelliklere yakından bakabilirsiniz. İlçe dağlık ve ormanlık alanlarla kaplı olmasının yanı sıra birbirinden güzel sahillerinin de olması şehri vazgeçilmez kılıyor. Burhaniye’de yapılacak en güzel aktiviteler;

  • Sahillerinde güneşlenip doyasıya yüzmek yapılması gereken ilk aktivitedir. Ören Halk Plajı, Altınkum Sahili güneşin ve denizin tadını çıkarmanızı sağlayacak.
  • Dağ tırmanışı yapılabilir. İlçenin bir yanı dağlık olduğu için Madra ve Kaz Dağlarında doğa sporları yapabilirsiniz.
  • Alibey Adası ziyaret edebileceğiniz noktalardan. Geniş bir alana sahip olmasının yanı sıra sesiz ve son derece sakin bir yer olarak huzur verecektir.
  • İlçede balık tutmak en sevilen sporlar arasındadır. Balık severlerin en sık yaptığı tekne kiralayıp balık tutmaya çıkılabilir.
  • Burhaniye İstanbul seyahati yapıldığında antik kentleri yakından görmek ilgi çekici olacak. Geçmiş dönemlerdeki İmparatorluklara ait birçok eseri yakından görme fırsatına erişeceksiniz.
  • Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini tatmamak büyük bir pişmanlığa neden olabilir. Bu nedenle mantı, Tirit ve Zerde gibi lezzetleri yerinde yemek bulunmaz bir fırsat olacak.

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21