• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

KEMER TURİZMİ NEREYE GİDİYOR?

KEMER TURİZMİ NEREYE GİDİYOR?
Antalya'yı, Gazipaşa'dan Kalkan'a kadar tek bir destinasyon olarak tanıtacak Antalya Tanıtım AŞ Kemer'de Kemer'li turizmci ve iş adamlarına tanıtıldı

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Uzun süreden bu yana beklenen bir birliktelik olarak göze batan oluşumun tanıtım toplantısı Grand Haber Otel'de gerçekleştirilirken, toplantıya ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır'ın yanı sıra GATAB Başkanı Yusuf Üras, Kemer Beleidye Başkanı Mustafa Gül , Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can ile Kemer'li turizmciler ve iş adamları katıldı. Toplantının kısa bir bölümünde Antalya Tanıtım A.Ş'nin olduğu anlatılırken, güne söz alan Belediye Başkanları damgasını vurdu. Kemer'de kış turizminde her yerin sessiz sedasız olduğu görülürken, birçok otelin kapalı olması ise düşündürmeye devam ediyor.

Kemer Belediyeye Başkanı Mustafa Gül ve GATAB Başkanı Yusuf Üras Antalya Tanıtım A.Ş'den çok “Sen yaptın-ben yaptım” konularına girince katılımcıların da tepkilerini aldılar. Başkan Gül'ün konuşmasında birkaç kez ısrarla Kemer'de esnafın Rus Turistleri dövmesi nedeniyle bu dayak atan kişilerin dükkânlarını 3 gün süre ile kapattık sözleri ise katılımcılara soğuk duş etkisi yaptı.

Başkan Gül bu konuda yaptığı açıklamada, “ Kemer'de en büyük sıkıntı, burada rus turistlerin aşağılanması dövülmesidir. Nedir bu 90'lı yıllarda Almanya'da kabul görmeyen, kendilerini Alman ve Türkler arasında gören gençlerimiz Almanya'dan sınır dışı edildi. Bu turizm bölgelerine geldiler. Bu kişiler esnafların yanlarına tercüman olarak çalışmaya başladılar. Ama oradaki ezikliğini buraya geldiklerinde burada acıcılarını turistlerden çıkarmaya çalıştılar. İşte o zaman İngilizleri , Almanları kaybettik. Şimdi aynısını Rus turistlerden görüyoruz. Bugün baktığımız zaman dövülen turistlerin hiçbir zaman Türk esnaflar tarafından dövdüklerini görmedik. Bunu orada geçmişte Rusya'da ezik yaşayan insanların buraya gelip onlardan öcünü çıkarırcasına hakaret etmeleri, kaba davranmaları bizi bu duruma getirdi. “dedi.

Başkan Gül ayrıca, Kemer'de Doğa Olimpiyatlarının başarısızlık ile sonuçlandığını da belirtti: Gül,“ Bizim bu sene fiyasko ile sonuçlanan bir doğa olimpiyatlarımız vardı. Yaklaşık üç milyon olan bir kurumdan üyesi olan zannedersem 400-500 kişinin geldiği bir etkinlik oldu. Biz bu çalışmada 50 bin kişiyi Kemer'e bekliyorduk. Ama bunu işini bilen ehli insanlar yapmadığı için biz Kemer e gelen insanları nerede yürüttük biliyor musunuz? Cam piramitten Antalya Fenere kadar. İnsanları birde buraya doğu yürüyüşü olarak çağırdık. Geleceklerin yürüyecekleri yolları kesinleşmişti ve bu güzergahlar üç milyon kişiye gönderilmişti. Bu kadar önemli bir imkanı bilinçsiz insanların elinde değerlendiği için fiyasko ile sonuçlandı” dedi

Toplantıda daha sonra söz alan GATAB Başkanı Yusuf Üras ise yaptığı konuşmasında, Gül'ün yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirerek“ Talihsiz bir konuşma oldu. Burada doğa olimpiyatlarını düzenleyen arkadaşlarımız yok. Bende onlara destek vererek bir kurum olarak, Kemer adına çalışmalar yaptık. Burada bunu yapan arkadaşlar gönüllü bir çalışma yaptılar. Acaba doğa olimpiyatlarını Kemer'e getirebilir miyiz diye. İşte getirdiler. Hepimiz bu konuda katkıda bulunmalıyız. Belki onlarda % 100 amaçlarına ulaşamadılar. Avrupa'daki krizler olsun, Orta doğudaki olaylar olsun, ebetteki etkisi oldu. Tamamen amatörce iyi niyetle çalışılmıştır. Yıkıcı eleştiri yerine, karanlığa küfretmektense, karanlığa bir mum da biz yakmak zorundayız”dedi.

Yaklaşık 2 saat süren Antalya Tanıtım.A.Ş'nin ne olduğu konusu ise yaklaşık yarım saat görüşülürken, başkanların sözleri güne damgasını vurdu. Antalya'nın tanıtımı amacıyla kamu-özel sektör işbirliği ile kurulan Antalya AŞ'nin Genel Müdürü Yusuf Örnek, yaptığı sunumda , şirketin hedeflerini, Antalya turizmine kazandıracakları ve nasıl gelir elde edeceği konularında bilgiler verdi.Örnek , Kemer bölgesinin özellikle doğa ve tarihi bakımdan çok zengin bir bölge olduğuna dikkat çekerken, dünya miras listesinde yer alan eserlerin bir çoğunun Antalya'da olduğunu ve bu 16 eserin de Kemer sınırları içerisinde yer aldığını belirterek , Kemer'in bu şansını en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyledi. Kurulan şirketin Antalya'yı tüm dünyada bilinen bir kent haline getirebileceğini kaydeden Örnek, "Antalya neden Avrupa Kültür Başkenti olmasın?" dedi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve AKTOB Başkanı Surui Çorabatı'da Antalya Tanıtım A.Ş'nin çok önemli işlere imzasını atacağını ve Kemer'in de bu yapının içinde olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Konu ile ilgili görüntü linki : http://www.dailymotion.com/video/xmywmd_haber-antallyatanitimas-kemer

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21