• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

KASTAMONULULAR TEK YÜREK OLDU

KASTAMONULULAR TEK YÜREK OLDU
Kastamonulular, İstiklal Marşı ve Türk Bayrakları ile teröre lanet yürüyüşü düzenledi

TURİZMİN SESİ


Kastamonulular, İstiklal Caddesi'nde 'teröre lanet' yürüyüşü gerçekleştirdi. Kastamonu Konfederasyonu KAS-KON ile federasyona bağlı olan derneklerin katılımı ile 8 Mayıs Pazar günü, Türk Bayrakları ve Şehitlerimizin fotoğrafları ile Galatasaray Lisesi'nin önünden Taksim Atatürk Anıtına 'teröre lanet' yürüyüşü düzenlendi. 4 Mayıs Çarşamba Günü Kastamonu'da, Sn Başbakanın konvoyuna yapılan terör saldırısını şiddetle lanetleyen Kastamonulular, 8 Mayıs Pazar Günü (Bugün) İstiklal Caddesi'nde, geniş bir katılım ve İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşların coşkulu alkışları eşliğinde İstiklal Marşı okuyarak, Türk bayrakları ile yürüdüler.

İstanbul ikinci bölge, birinci sıra MHP Milletvekili adayı Murat Başesgioğlu, KAS-KON Genel Başkanı Selami Çelebioğlu'nun da aralarında bulunduğu çok büyük bir topluluk katıldı. Taksim Atatürk Anıtı önüne gelindiğinde yapılan basın açıklamasında; Kastamonu Konfederasyonu KAS-KON Genel Başkanı Selami Çelebioğlu şunları söyledi: “4 Mayıs 2011 tarihinde Kastamonu- Çankırı karayolu Ilgaz mevkiinde PKK terör örgütünce düzenlenen silahlı saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehit olan güvenlik görevlisine Tanrı'dan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı polisimize de acil şifalar diliyoruz. Polis memurlarının şahsında ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yönelik bu alçakça saldırı Türk milletinin üzüntüsüne ve haklı infialine neden olmuştur. Tüm Kastamonulular olarak, kalleşçe düzenlenen bu hain saldırıyı lanetlerken ilimiz sınırları içinde meydana gelmesinden de ayrıca üzüntü duyduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Bilindiği gibi Kastamonu Çanakkale muharebelerinde en fazla şehit veren illerimizin başında gelmektedir. Kurtuluş Savaşında ise, Ankara ve Konya'dan sonra en fazla şehit veren üçüncü ildir. Erkeklerini cepheye gönderen Kastamonu kadınları, 3 yılı aşkın süren savaş süresince İnebolu-Kastamonu Ilgaz-Çankırı-Ankara hattı üzerinden cepheyi bir an bile erzaksız, cephanesiz bırakmamışlardır. Kundaktaki bebesini de kağnısıyla cepheye taşıdığı mermilerin yanına yatıran Kastamonu kadınlarının yarattığı destan, gösterdiği özveri belleklerden henüz silinmemiştir.

Kurtuluş Savaşının cephe gerisi fedakarlıklarının yaşandığı, savaş süresince kadınların çektiği binlerce kağnının karınca konvoyu gibi gidip geldiği, İstiklal Yolu adı verilen, her Kastamonulu için kutsal Kurtuluş Savaşının anılarını taşıyan bir yol üzerinde bu alçak saldırının meydana gelmiş olması üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Anadolu'nun parçalanıp paylaşılması, Türk milletinin köleleştirilmesi anlamına gelen Sevr dayatmasını verdiğimiz Kurtuluş Savaşı ile çöpe atmış, Lozan antlaşmasıyla da bu toprakların sonsuza kadar Türk Yurdu olarak kalacağını dünyaya ispat etmiştik.

Milletimizi köleleştirmek, ülkemizi parçalamak için 1919'larda Yunun Ordusunu silahlandırıp İzmir'e çıkaranlar, şimdi ise bölücü terör örgütü PKK'yı silahlandırmakta, Cudi' ye, Kandil 'e çıkarmakta, Ilgaz'da pusu kurdurmaktadırlar. Fıratsız, Diclesiz, GAP'sız, parçalanmış bir Türkiye'nin hesabı Brüksel'de, Washington'da planlanmakta, emperyalistlerin emrinde hareket eden terör maşalarınca ülkemizin değişik yörelerinde uygulamaya sokulmaktadır. Şu husus iyice bilinmelidir ki; Türk halkı ve Kastamonulular cephede çarpışan şehit ve gazi atalarının, cephe geri mucizesinin mimarı anaların, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan ülkemizi böldürmeyeceklerdir. Gerektiğinde, geçmişte ataları neler yapmışsa tekrarlayacaklardır. Burada neye mal olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaya bir kez daha and içtiğimizi dünyaya ilan ediyoruz” Basın açıklamasının ardından yürüyüş 'İSTİKLAL MARŞI' okunmasıyla son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21