• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

JAPONYA'DA PARLAYAN YILDIZ EMİNE SARI

JAPONYA'DA PARLAYAN YILDIZ EMİNE SARI
Japonya da düzenlenen 'Best of Singer 2008' yarişmasının Türkiye gururu Emine Sarı'nın Türkiye'deki Basın Danışmanı Derya Duysak oldu

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Derya Duysak, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bodrum, Ankara ve İstanbul derken şimdi Japonya'ya hizmet vermeye hazırlanıyor. Duysak; “Mesleğimi seviyorum Basın Danışmanlığı ve Reklam oldukça çevre gerektiren ve dikkat isteyen bir iş. Bende bunca yıllık birikim ve deneyimlerimle gündemi yakından takip ediyorum, bundan sonraki çalışmalarımın beni belki çok daha fazla meşgul edecek ama severek yapılan her iş bunu gerektiriyor. Emine Sarı Hanım haber ve köşe yazımın yer aldığı siteden bana ulaştı ve kendisini biraz olsun tanıtma imkanı oldu.” Hatay - Hassa dogumluyum. 34 yasinda yım. Muzige olan tutkum kucuk yaslarimda basladi. Muzik konusunda pek egitim almadim, her seyi kendim ogrendim, piano calmayi, gitar calmayi.

Yabanci dillerde sarki soylemek icin dilleri ogrenmeye basladim. 10 sene once Alanya'ya tasindik ailece. Orada dil kurslarına gitmeye basladim. Sonra turizm sektorunde calismaya karar verdim. Turizm alaninda calisirken bildigim dilleri gelistirme imkanim da oldu. En son halkla iliskiler gorevi yaptim. Ben turizmci degilim, bir muzisyenim. Cunku muziksiz yasayabilecegimi dusunemiyorum. 6 seneden fazla suredir Japon sarkilarını Japonlar gibi soylemek icin calisiyordum. Japonya her zaman benim hayallerimdeki ulkeydi ve firsat bulunca hemen Japonya'ya gitmeye karar verdim. Babam, kamyoncu olarak calisiyor. Annem, ev hanimi. 7 kardesim var ve hepsi turizm sektorunde calisiyor.

Japonya'da hic kimseyle hic bir sozlesme yapmadim, hala ve devamli olarak kendi cabalarimla bir seyler yapmaya calisiyorum. Japonya'ya gelince bir kursa gittim. Japon arkadaslar cok yardim ettiler, studyo konusunda, dil konusunda. Japon halkı cok yardim seven bir halk. Sonra bir studyoda sarki kayitlari yapmaya basladim.

Halen bu albumum yayimlanmadi cunku yarismanin sonuclanmasini beklemek zorunda kaldim. Bir proje var, Japon muzigi Turk sozler. Bazi konserlerim var. Gunumun buyuk bir kismini muzik icin calismalarima veriyorum. Her gun prova yapiyorum, cok az uyuyorum ve gunde ortalama 10 saat kadar sarki soyluyorum.

Şimdi turnedeyim. Turnede, yarışmada finale kalan 10 yarışmacı şarkılar söylüyor. Ben de orada piyano çalarak İngilizce-Türkçe-Japonca parçalar seslendiriyorum. Diğer yarışmacılar orada sadece Japonca söylüyorlar.

Duysak; Japonya'da yaşayan bir Türk olarak katıldığı müzik yarışmasında ön elemelerde onlarca Japon rakiplerini eleyerek 7 Eylül'de Osaka kentinde yapılan büyük finale adını yazdırmayı başaran Emine Sarı hanımın Basın Danışmanı olarak görev yapmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyorum” diyerek açıklamada bulundu.


Başarı öyküsüne gelince; Emine Sarı, finale kalan tek yabancı, 34 yaşında ve altı dil biliyor. İngilizce, Arapça, Rusça, Japonca gibi birçok dilde şarkı söyleyebiliyor 'American Idol' yarışmasına benzeyen yarışmanın finaline Japonya'nın her yerinden en iyi sesler katılmasına rağmen başarısını kanıtladı. 2008 yılında Japonya'da bulunduğu üç ay boyunca Japon müziğini yakından inceleme ve pratik yapma fırsatı bulan Emine Sarı, sadece Japonların rağbet ettiği 'Best of Singer 2008' adli yarışmaya Enka tarzında söylediği şarkılardan oluşan bir albümle yarışmaya başvurdu ve kabul edildi. İlk elemeleri zorlanmadan geçti.

Temmuz ayında Tokyo'da yapılan ikinci elemelerde 66 Japon rakibini eleyen Sarı, Japonca şarkı söyleyerek finale kalan tek yabancı uyruklu yarışmacı oldu. 7 Eylül'de Osaka şehrinde yapılan finale katılan Sarı, şansının yüksek olduğunu ve tek yabancı finalist olmasının kendisine güç verdiğini belirtiyor.

Birçok müzik prodüksiyon şirketi, menajer ve şarkıcı prodüktörünün seçici kurulda olduğu finalde birinciye 2000 dolar, CD, klip ve sözleşme; ikinciye 700 dolar, CD ve sözleşme; ve üçüncüye 300 dolar ve sözleşme ödülleri verildi. Tamamen bir Japon organizasyonu olan bu yarışmada, en iyi seslerle rekabet etmek dışında rakiplerin Japon olması Emine Sari'nın, tüm zamanını yarışma ya hazırlanmak için hiç uyku uyumadan gece gündüz çalışmasına neden olmuş.

Japon müziğini ezgisinden çok etkilenip eski bir Japon müziği olan Enka'ya merak duyduğunu ve bu alanda kendini geliştirdiğini ve 2008 yılında Japonya'da bulunduğu üç ay boyunca Japon müziğini yakından inceleme ve pratik yapma fırsatı bulduğunu söyleyen Emine Sarı, sadece Japonların rağbet ettiği 'Best of Singer 2008' adli yarışmaya Enka tarzında söylediği şarkılardan oluşan bir albümle yarışmaya başvurdu ve kabul edildi büyük finalde 90 şarkıcının katıldığı `Best of Singer 2008` müzik yarışmasında onuncu oldu.

Emine Sarı yarışmada tek yabancı şarkıcı olarak dikkat çekti, izleyenleri ve müzik otoritelerini büyüledi. Japonya`nın Osaka şehrindeki Zepp Osaka kültür merkezinde gerçekleştirilen Amerikan İdol tarzındaki Best of Singer 2008`e Japonya`dan bölgelerinde en iyi ses olarak belirlenen şarkıcılar katıldı. Sony Japonya`dan müzik prodüktörünün yaptığı konuşmasıyla başlayan yarışma büyük bir mücadele şeklinde geçti. `Ben Türküm` deyince salon alkıştan yıkıldı` Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği yarışmada Emine Sarı Japon müziği Enka`nın en başarılı eserlerinden birini seslendirdi.

72`nci sırada sahneye çıktığında oldukça heyecanlanan ve kendini tanıtırken `Ben Türküm` deyince salondan büyük bir alkış alan Emine Sarı, Kouzai Kaori Koidzoushi adında Enka tarzı şarkısıyla izleyenleri büyüledi. Emine Sarı ülkede seçilmiş 90 solistin arasında onunculuğu alırken, Japon müzik otoriteleri salonda yaptıkları konuşmalarda bir yabancı olmasına karşılık Emine Sarı`yı tebrik ettiler. Emine Sarı`nın güçlü bir ses olduğunu belirten otoriteler `Emine Sarı şayet Japon olsaydı bugün birinci seçilebilirdi` diyerek ayakta alkışladılar.

Sarı 17 Ekim`de Türkiye`yede Türk televizyonlarından aldığı yoğun konser ve program taleplerini değerlendirmeyi düşünüyor, ayrıca İstanbul, Ankara , Alanya ve İskenderun`da konser vermeyi planlıyor. Japonya`daki başarısının Türkiye`de de gündemde olması Emine Sarı'yı oldukça mutlu ediyor. Japonya`da 91 sanatçıyı geride bırakarak finale kalan Sarı, `Bu başarı benim hayalimdi ve gerçek oldu.

Sponsor bulabilir ve destek görürsem albüm yapmayı istiyorum. Ülkemi uluslararası alanda daha iyi temsil edebilmek için desteğe ihtiyacım var` diyerek açıklamada bulundu.

http://www.toruko.org/emine-sari-bideo.htm    (Japonya yarı final)
www.eminejapan.webs.com (Emine Sarı kendi sitesi) www.japonya.org

Etiketler:
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21