• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne (GSTC) Üye oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne (GSTC) Üye oldu
İzmir için Yeşil Şehir Eylem Planı (GCAP), öncelikli çevresel zorlukları belirlemeyi, önceliklendirmeyi ve ele almayı ve Şehir için yeşil bir gelecek sağlayacak bir vizyon ve projeler oluşturmayı hedefliyor

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin batı kıyısında yer alan İzmir, Ege bölgesinde önemli bir bağlantı noktası olarak hizmet vermektedir. Efes ve Bergama gibi yerleşim yerlerinde görülen tarihi kökleri Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzanır ve şehre zengin bir antik çağ katmanı ekler.

Konak Meydanı ve hareketli Kemeraltı Pazarı ile karakterize edilen İzmir şehir merkezi, şehrin çağlar boyunca geçirdiği evrimi yansıtan eski ve yeninin bir karışımını sunar. Sahil kasabası ayrıca, Ege Denizi'ne geniş bir bakış açısı sağlayan, kayda değer bir sahil şeridi olan Kordon'a sahiptir.

 İzmir'de Sürdürülebilirlik

Şehir, 2019'un başlarında EBRD'nin Yeşil Şehirler Çerçevesine katıldı. İzmir için Yeşil Şehir Eylem Planı (GCAP), öncelikli çevresel zorlukları belirlemeyi, önceliklendirmeyi ve ele almayı ve Şehir için yeşil bir gelecek sağlayacak bir vizyon ve projeler oluşturmayı hedefliyor. Altyapı yatırımları, politika önlemleri, kapasite geliştirme ve savunuculuğu içeren 46 eylem önerisiyle, öneri yeşil bir İzmir vizyonunu gerçekleştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 yılında Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne (BK) katılarak ve bir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) hazırlayıp uygulayarak sera gazı emisyonlarını azaltmayı ve iklim direncini iyileştirmeyi gönüllü olarak taahhüt etmiştir.

BK'yi imzalayanların 2030'a kadar ulaşılması gereken hedefleri şunlardır:

·Referans yılına göre CO2 emisyonlarını en az %40 azaltın

·İklim direncini artırın (yani bir iklim eylem planı geliştirin)

· Azaltma ve uyum planlarıyla entegre bir şekilde sürdürülebilir ve uygun fiyatlı enerjiye güvenli erişimin sağlanması İzmir'in SECAP'ı, en acil çevresel zorlukları belirlemeyi, önceliklendirmeyi ve ele almayı amaçlayan Yeşil Şehir Eylem Planı'nın (GCAP) geliştirilmesiyle uyumlu hale getirilmiştir. İBB Stratejik Plan Vizyonu ile uyumlu olarak, İzmir'in doğayla daha uyumlu bir geleceğe sahip olmasını sağlamak.

Ayrıca, geçtiğimiz Mayıs ayında İzmir'in küresel iklim kriziyle mücadele etmek için İklim Nötr ve Akıllı Şehir olma misyonunu ilerletmeye odaklanan bir kolektif olan İzmir Küresel İklim Topluluğu kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu üyelikle İzmir, sürdürülebilir turizm alanında ilk önemli adımını atmış oldu. Doğa ve çevre ile uyumlu çalışmalar turizm unsuru olarak dünyaya tanıtılacaktır. Dünyada sürdürülebilir turizme olan ilgi giderek artmakta ve turizmde sürdürülebilirlik ilkeleri destinasyon seçiminde önemli rol oynamaktadır. Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'nin bir üyesi olmak için proaktif olarak hareket ettik.”

GSTC, İzmir'i Ağırladı

“İzmir'i Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'nin yeni üyesi olarak sıcak bir şekilde karşılıyoruz. GSTC CEO'su Randy Durban, “İzmir'in sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, onun tarihi zenginliğine olan derin saygısını yansıtıyor ve gelişmekte olan sürdürülebilir geleceğine yönelik bir yaklaşımı simgeliyor” diyor.

GSTC, turizm gelişimi ve yönetiminde sürdürülebilirlik uygulamalarını takip eden destinasyonları GSTC üyeleri olarak katılmaya ve sonunda bir GSTC Akredite Sertifikasyon Kuruluşu tarafından sertifika almaya yardımcı olabilecek GSTC Destinasyon Kriterlerini uygulamaya teşvik eder.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21