• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Güzellikler

İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Güzellikler
Tarihi ve kültürel açıdan dünyanın en zengin şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul, yedi yirmi dört yaşayan, capcanlı bir metropol

TURİZMİN SESİ


Ancak bunca hareketin arasında doğa ile baş başa kalmak isteyenler için adeta çölde bir vaha niteliğine sahip yeşil kaçış noktaları da yok değil. Huzur ve dinginlik arayanları oldukça mutlu edecek olan bu doğal güzellikler, şehrin hala nefes almasını sağlayan ciğerleri de aynı zamanda.

Bazen hiç ummadığınız kadar yakınınızda karşınıza çıkacak, bazen de keyifli bir vapur yolculuğu ile ulaşabileceğiniz İstanbul’da gezilecek doğal güzelliklerini birlikte keşfedelim.

1. Belgrad Ormanı:

Bu listenin en başında elbette tahmin edebileceğiniz gibi Belgrad Ormanı var zira 5000 hektarlık büyük bir alanı kaplayan orman, İstanbul’un ciğerleri olarak biliniyor. Avrupa Yakası’nda yer alan Belgrad Ormanı, bir zamanlar şehrin içme suyu kaynağı idi, bugün ziyaret edildiğinde de Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma tarihi su kemerleri ve av köşkleri görülebiliyor. Bol yağış alan bu büyüleyici doğal rezerv, İstanbulluların en sevdikleri kaçış noktaları arasında her zaman ilk sıralarda. Özellikle sonbahar mevsiminde büründüğü renkler nedeniyle fotoğrafçıların da favori mekanlarından olan Belgrad Ormanı’nın 6,5 kilometrelik parkurunda yürüyüş yapabilir, bisiklet sürüşüne çıkabilir, piknik alanlarının keyfini çıkarabilir, doğa ile baş başa kalmanın tadına varabilirsiniz.

2. Atatürk Arboretumu:

Belgrad Ormanı’nın güneydoğusundaki tabiat müzesi, özellikle bitki tutkunlarını son derece mutlu edecek muhteşem bir doğal alan. Çeşitli araştırma kurumlarının bilimsel araştırmalarına hizmet veren Atatürk Arboretumu, Peruka Çalısı, Makedonya Meşesi, Florida Kızılcığı gibi 1500’ün üzerinde bitki çeşidini bünyesinde barındırıyor. Özellikle bahar aylarında doyumsuz manzaraların tadını çıkarmak isteyen İstanbullular için Atatürk Arboretumu, son derece keyifli bir destinasyon olmaya devam ediyor.

3- Polonezköy:

İstanbul’un en büyük tabiat parkına da ev sahipliği yapan Polonezköy, piknik ve kamp alanları, yürüyüş parkurları ve dillere destan kahvaltıların adresi olan mekanları ile İstanbulluların favori hafta sonu kaçış destinasyonlarından.

İsmini Osmanlılar döneminde bu köye yerleşen Polonyalılardan alan Polonezköy, birçok açık hava aktivitesini bir arada bulabileceğiniz nadir yerlerden. Günübirlik geziler için de sıklıkla tercih edilen köyde güzel bir köy kahvaltısının ardından kendinizi doğanın kollarına bırakabilir, yeşilin ve ormanın tadını çıkarabilir, Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi mekanları ziyaret edebilir, Cam Sanat Merkezi ve Polonezköy Kültür Evi gibi merkezlerde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

4. Baltalimanı Japon Bahçesi

Şehrin tam göbeğinde, Japon esintilerini bulabileceğiniz bir bahçeden bahsedeceğiz şimdi size. Kiraz çiçekleriyle bezeli ünlü Sakura ağaçlarının yanı sıra Japon bahçelerinin vazgeçilmezi göletler, şelaleler ve köprüler, Baltalimanı Japon Bahçesi’nde bulabileceğiniz harika detaylar. Kardeş şehir Shimonoseki onuruna kurulan bu bahçe, Japonya’nın sembolü olan bitkilerle dizayn edilmiş.

5. Yıldız Parkı:

Beşiktaş ve Ortaköy arasında yer alan Yıldız Parkı, şehrin ortasında tam bir renk cümbüşü sunan bir doğa harikası. Merkezdeki en büyük koru olan Yıldız Parkı’nda ailece piknik yapabileceğiniz alanların yanı sıra, bir şeyler yiyip içebileceğiniz köşkler ve kahveler bulunuyor. Doğa içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz parkurları ile ünlü olan Yıldız Parkı, her daim sakin atmosferi ile İstanbulluların favori rekreasyon alanları içerisinde yer alıyor.

6. Büyükada:

İstanbul’a hem uzak hem de bir vapur mesafesi kadar yakın olan Büyükada, İstanbul’un en turistik yerlerinden bir tanesi. Bahar ve yaz aylarında inanılmaz bir turist kalabalığına sahne olan ada, yüzmek ve güneşlenmek isteyenler için harika bir seçenek haline geliyor.

Araç trafiğine kapalı olan Büyükada’yı keşfetmek için iki seçeneğiniz var; bisiklet kiralama ve yürüyüş. Her iki alternatifin de kendince güzelliklerinin olduğu ada, ormanlık bölgeleri, muhteşem tarihi köşkleri, manzaralı tepeleri, tarihi yapıları ve ibadethaneleri ile ziyaretçilerine bir hafta sonu kaçamağından fazlasını vadediyor. Adanın simgeleşmiş yapılarından olan Rum Yetimhanesi, Saat Kulesi, Aya Yorgi Kilisesi ve Reşat Nuri Güntekin evi de Büyükada’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

7. Ağva:

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Ağva, şehirden kaçış denince ilk akla gelen yerlerden. Huzurlu atmosferi ve tertemiz havası ile yazlıkçıların da favori destinasyonlarından olan Ağva, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenler için ideal. Konaklamak için birçok işletmenin de yer aldığı beldede doğa yürüyüşleri yapabilir, bisikletinizle turlayabilir, hatta Ağva’yı bir de sudan keşfetmek isterseniz nehir turlarına katılabilirsiniz.

8. Kemerburgaz Kent Ormanı

İstanbulluların açık hava sporları ve kültür sanat etkinlikleri için tercih ettikleri Kemerburgaz Kent Ormanı, doğanın kucağında bir hafta sonu geçirmek isteyenler için çok güzel bir seçenek. Çocuk bisikleti, pedallı gokartlar ve akülü araçlar çocukların gönlünü fethederken, aile tipi araçlardan veya bisikletlerden de kiralayıp bu eğlenceye hep birlikte ortak olabiliyorsunuz. Ormanda ayrıca izci kampı, spor sahaları ve çeşitli çocuk kulüplerinin yanı sıra katılabileceğiniz birçok atölye de mevcut. Bitki ve ağaç çeşitliliği bakımından hayli zengin olan Kemerburgaz Kent Ormanı, Kemerburgaz’a ve Göktürk’e yakınlığı nedeniyle de son derece merkezi konumda kabul ediliyor.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21