• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

İSTANBUL’DA DOYA DOYA ALIŞVERİŞ

İSTANBUL’DA DOYA DOYA ALIŞVERİŞ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay diğer şehirler İstanbul ile yarışırken, İstanbul Dünya ile yarışıp; Dünya'yı geçmeye çalışıyor”dedi

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


HABER MERKEZİ-İstanbul'u bölgede bir alışveriş ve eğlence merkezi haline getirmeyi hedefleyen ikinci İstanbul Shopping Fest projesi için perakende sektörünün önde gelen isimleri, devlet ve sivil toplum kuruluşları, dernekler, restoran ve turizm yöneticileri, markaların kurucuları, üyeleri, pazarlama, ürün ve mağaza müdürlerinden oluşan yaklaşık bin 500 kişi  TİM Maslak Show Center'da düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Alışveriş, kültür ve eğlence festivali İstanbul Shopping Fest, İstanbul'u yıldızlara yaklaştırırken 2011 yılında perakende ticaret hacminde gösterdiği yüzde 41 artışı 2012 yılında yüzde 50'nin üstüne çıkarmayı hedefliyor.

Festival için büyük bir titizle ve hızla yürütülen çalışmaların aktarıldığı toplantı Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşmasıyla başladı.

İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanları Yılmaz Yılmaz, Mehmet T. Nane ve Hakan Kodal projenin tüm boyutlarını aktarırken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sungurlu, İstanbul Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Başkanı Süleyman Bayezit, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TURYİD Başkan Yardımcısı Rıza Büyükuğur, TMD Başkanı Füsun Çevikel Kuran, BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Genel Müdürü Soner Canko ve TÜRSAB Genel Müdür Hakan Himmettoğlu da katılarak desteklerini gösterdiler.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, “İstanbul Shopping Fest'in İstanbul'a, ülkemize ve ticaret hayatımıza hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul için yapmamız gereken en önemli şey birlikte hareket etmek. Tüm İstanbul'un sahiplendiği bu projede de birlikte hareket etmenin önemini görüyoruz.

Bu yıl biz de valilik olarak İstanbul'un ve ülkemizin turizm değerini artırmak için 95 milyon TL'lik hibe destek payının 20 milyon TL'sini turizme ayırdık”diyerek görüşlerini ifade etti.

Türkiye için büyük önem taşıyan ikinci İstanbul Shopping Fest için yapılan toplantıda konuşan T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen İstanbul Alışveriş Festivali çok başarılı bir yıl geçirdi. 2011 yılında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 31.5 milyona ulaştı. İstanbul ise yabancı turist sayısını bir önceki yıla oranla yüzde 15 artırarak, 8 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl için hedefimiz 10 milyondan fazla yabancı turisti İstanbul'da ağırlamak. Geçen yıl İstanbul Alışveriş Festivali'ni yurtdışında tanıtmak için üzerimize düşeni yaptık. Bu yıl da devam edeceğiz. Şimdiden Berlin, Moskova ve Kiev'deki fuarlarda tanıtım faaliyetlerini başlattık. Diğer şehirler İstanbul ile yarışırken, İstanbul Dünya ile yarışıp; Dünya'yı geçmeye çalışıyor”dedi.

Hedef 21 günde 7 milyar TL
İlki 2011'de 50 milyon liralık bir yatırım ile gerçekleşen İstanbul Shopping Fest, bu yıl 9 Haziran 2012'de açılış etkinlikleri ile başlayacak. Festival, yaklaşık 14 milyon nüfusu ve 5.343 km²'lik yüz ölçümü ile neredeyse bir ülke büyüklüğündeki şehrin dört bir yanına yayılan 100'ün üzerinde modern alışveriş merkezinin yanı sıra Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un cazibe noktaları olan alışveriş caddeleri ile birçok ünlü markaya ev sahipliği yapacak. İstanbul'un bu coşkuyu rengarenk yaşayabilmesi için özel tasarımlarla ve ışıklandırmalarla süslenecek olan cadde ve sokaklar, ünlü sanatçıların konserleri, sokak partileri, sürpriz eğlenceler ile İSF boyunca İstanbullulara ve konuklarına ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz yıl 40 gün süresince yurt içi ve yurt dışından beş milyon ziyaretçi ağırlayan festival, bir önceki yıla göre İstanbul'da toplam alışveriş rakamını yüzde 26 artırarak ciro rakamını 8 milyar TL'ye çıkardı. Geçen yıl yabancı kart harcamalarında 252 milyon TL'lık değişime neden olan festivalde kredi kartı ile 40 TL ve üzerinde gerçekleşen işlem adedi 154.118.993 oldu. Festival, İstanbullar ve komşu ülkeler başta olmak üzere bu yıl da milyonları kucaklamaya hazırlanıyor. Bu yıl 21 gün sürecek olan İstanbul Shopping Fest'in 2012 hedefi ise; 7 milyar TL'ye ulaşmak.

Festival süresince İstanbul'un onlarca noktasında, alışveriş merkezlerinde ve mağazalarda birçok etkinlik gerçekleşecek. İstanbul, 21 gün ve gece süresince bir eğlence merkezine dönecek. Sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, müzik etkinlikleri, partiler, yarışmalar, moda gösterileri, yurt dışından gelecek olan özel grupların şovları ve defileler ile birbirinden renkli görüntülere sahne olacak olan İstanbul, bölgesinin tek cazibe merkezi olacak. Sezon ürünlerinde yüzde 50'lere varan indirimler, kampanyalar ve çekilişlerin yanı sıra her hafta sonu Anadolu ve Avrupa yakasında birer AVM'de alışveriş partileri düzenleyecek.

İstanbul'u dünya alışveriş merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlayan festival kapsamında; yabancı turistler, İstanbul'da indirim sezonunun dışında bir dönemde büyük avantajlarla alışveriş yapabilecekler. Yabancı misafirler, geçen yıl da olduğu gibi tax free avantajlarıyla ödedikleri verginin bir kısmını alışveriş merkezlerinde ve şehrin bazı noktalarında kurulan tax free stantlarından iade alabilecekler.

Ödüllü festival...
Mobil ve sanal medya uygulamalarıyla geçen yıl büyük bir başarıya ulaşan festival, dijital medya şirketi Boom Digital Nation'a ödül kazandırdı. Tüm dünyadan ziyaretçilerine dijital medya kanallarıyla ulaşmayı başaran festival, IAB MIXX Awards tarafından İstanbul Shopping Fest projesi ile Boom'a Mobil Medya Kampanyaları kategorisinde Gümüş Mixx ödülünü kazandırdı. Festivalin 5 dilde yayımlanan web sitesi, mobil site, iPhone, Android, BlackBerry, Symbian uygulamaları, Facebook, Twitter, Foursquare, YouTube hesapları, e-mail ve sms gönderimlerine başladı. Mart-Nisan 2011'de web sitesini (www.istshopfest.com) yurt dışından toplam 130 ülkeden kullanıcı ziyaret etti, Facebook'ta 3 haftada yüz bine yakın hayran kitlesine ulaştı. 2012'de de web sitesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi İstanbul Shopping Fest hakkında geniş bilgi, etkinliklerin detayları, Google map'ten ulaşım imkanı, Tax Free noktaları, markalar hakkında içerikler, fotoğraf galerisi ve basın odasının yanı sıra İstanbul bölümünde kentin tarihi, yeme-içme, alışveriş ve gece hayatına ilişkin bilgiler yer alıyor. Bu sene Pinterest, Google+ gibi yeni sosyal medya kanallarında da yer alan istshopfest'in, ayrıca i-Phone, Blackberry, Nokia ve Android cihazlarına özel mobil uygulamaları da uygulama dükkanlarında yer alıyor.

İSF için herkes elele…
Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan festivalin ikincisi de; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. İstanbul Valiliği himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Ticaret Odası'nın desteğiyle, AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği), AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği), ve BMD (Birleşmiş Markalar Derneği) koordinasyonunda, THY (Türk Hava Yolları) ve BKM (Bankalararası Kart Merkezi) iş birliğiyle ve TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği), TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği), TMD (Tescilli Markalar Derneği), TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği), TAV (Tepe Akfen Havalimanları) ve ISG'nin (İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı) katkılarıyla gerçekleşecek.

www.istshopfest.com  www.facebook.com/istshopfest  
www.twitter.com/istshopfest  www.foursquare.com/istshopfest  
www.youtube.com/istshopfest  www.pinterest.com/istshopfest  
www.gplus.to/istshopfest  www.istshopfest.mobi  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21