• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

İSTANBUL HER ALANDA RAKİPSİZ

İSTANBUL HER ALANDA RAKİPSİZ
İstanbul Shopping Fest'te bu yıl, 7 milyar TL'lik ciro hedefleniyor

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İstanbul'u dünyanın önemli alışveriş merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlayan ve bu yıl 9-29 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest'te bu yıl, 7 milyar TL'lik ciro hedefleniyor. Beşiktaş Point Hotel'deki yemeğe İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu‚ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş‚ Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda iş adamıyla birlikte Alışveriş Merkezlerinin müdürleri katıldı. Yemekte konuşan Başkan Kadir Topbaş‚ İstanbul'un kongre turizminde önemli bir noktaya geldiğini kaydederek “10 bin kişinin kongre yapabileceği‚ ailesiyle gelenlerin vakit geçirebileceği‚ orada yemek yiyebileceği‚ şehir merkezinden uzak olmayan bir kongre merkezi düşünüyorum” dedi.

TANITIM DÖRT KOLDAN YAPILIYOR
İstanbul'un kendi kendine yetebilecek bir şehir olduğunu anlatan Başkan Topbaş‚ en son gittiği Kosta Rika‚ Şili gibi yerlerde bile İstanbul hayranlığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Böyle bir dönemde İstanbul'un tanıtımının dört koldan yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Topbaş şöyle devam etti: “ Bu konuda alış veriş merkezlerine (AVM) büyük görev düşüyor. AVM'leri kentin meydanları olarak görüyorum. İnsanlar burada bir araya gelerek vakit geçiriyor. Günlük yaşamlarının bir bölümünü buralarda geçiriyor. AVM yöneticilerinden‚ özellikle Ramazan ayında Müslüman turistlerin htiyacına yönelik faaliyetlere önem vermesini istiyorum.”

TURİST NE KADAR HARCARSA O KADAR PAY ALIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne özellikle İstanbul Shopping Fest de dahil olmak üzere bütün desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Topbaş‚ “Çünkü kente ne kadar turist gelirse ve harcama yaparsa biz de o kadar pay alıyoruz” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bu şekilde İstanbul kazanıyor. Biz bu festivalden geriye kalan gelir için fedakarlık yapmalıyız. Avrupa'da belediye başkan adayları alt yapıyı değil de şehre getireceği kongreden bahsediyor. Kongre bitince taksicilerin bile ne kadar gelir elde ettiği hesaplanıyor.”

YENİ BİR KONGRE MERKEZİ MÜJDESİ
Başkan Topbaş göreve geldiği 2004 yılında ilk yaptığı toplantının turizmle olduğunu hatırlatarak‚ bu konuda çok ciddi yatırımlar yaptıklarını‚ kongre sıralamasında İstanbul'u 7.sıraya çıkardıklarını söyledi. Yeni bir kongre merkezinin müjdesini veren Başkan Topbaş olmasını düşündüğü kongre merkezini şöyle anlattı: “Şimdi burada ilk kez söylüyorum‚ 10 bin kişinin kongre yapabileceği‚ ailesiyle gelenlerin vakit geçirebileceği‚ orada yemek yiyebileceği‚ şehir merkezinden uzak olmayan bir kongre merkezi düşünüyorum.''

“İSTANBUL RAKİPSİZ”
İstanbul'daki gelişmelerin yabancılar tarafından sıkı takip edildiğine değinen Başkan Topbaş‚ eskiye göre İstanbul'un çok daha rahat kongreler alabildiğini ve bu kongrelere alnının akıyla ev sahipliği yaptığını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul'da sabahleyin mesainize başladığınızda Tokyo borsasını‚ mesai bitmeden New York borsasını görüyorsunuz. Bu büyük bir lütuf. Yurt dışındaki markaları bir şekilde alıp getirerek İstanbul'u markalar kenti yapabiliriz. Yerli markalar oluşturmada gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Önümüzde daha zaman var. Dolu dolu hazırlanmalıyız. İstanbul turizmi beklenen gelişmeyi gösteriyor. İstanbul ile kimse rekabet edemez.”

İSTANBUL DÜNYADA TANITILIYOR
Yemekte konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu'da bu tür organizasyonların Türkiye ve İstanbul'u dünya da tanıtmak adına önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. Vali Mutlu herkesin elini taşın altına koyarak “daha iyi ne yapabilirim” düşüncesiyle hareket etmesini istedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de‚ geçen yıl 40 gün 40 gece yapılan festivalin bu yıl 21 gün 21 gece yapılacağını belirterek‚ alışveriş merkezi ve mağaza sahiplerinin geçen yıla nazaran daha fazla heyecanlı olması gerektiğini belirterek‚ “Dünyanın gönlünü kaliteli Türk mallarıyla donatırken‚ diğer yandan 2023 hedeflerine ulaşmamız gerekiyor'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21