• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

İSTANBUL, 1 NUMARAYA LAYIKTIR

İSTANBUL, 1 NUMARAYA LAYIKTIR
TUROB'un Ocak Ayı Geleneksel Öğle Yemeği, 22 Ocak tarihinde Dedeman İstanbul Hotel'de gerçekleşti.

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuk konuşmacı olduğu yemeğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, yerel yönetimler, TUROB üyeleri ve sektörün temsilcileri katıldı.

Konuklara 'hoşgeldiniz' diyerek açılış konuşmasını gerçekleştiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, daha sonra yemeğin konuk konuşmacısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sözü bıraktı.

Günümüz dünyasında, uluslararası düzeydeki yarışın şehirler arasında gerçekleştiğini ifade ederek konuşmasına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul'u bu yarışın içine sokacağız. İstanbul, gelişen turizm şehirleri listesinde, Londra ve Paris'ten sonra 3. sıraya çıkmıştır. İstanbul, gerçekten 1 numaraya layıktır. İstanbul'daki değerler bambaşkadır” dedi. Kadir Topbaş, konuşmasını, planlı şehirleşmenin önemine değinerek sürdürdü.

İstanbul'un yol haritası belli

İstanbul'un yüzde 37'sinin sanayi bölgesi olduğunu anlatan Topbaş, kentte yeni sanayi bölgelerine ihtiyaç olunmadığını ve şu an planların, kongre, moda, turizm, spor, sağlık, finans kenti olunması yönünde hedeflendiğini açıkladı.
Kadir Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti: ''Şu an, İstanbul'un yol haritası belli, ne yapacağımızı biliyoruz. Hedefleri koyduk. Günümüz dünyasında uluslararasında yarış bitti, artık yarış şehirler arasında. ıstanbul'u bu yarışa sokacağız. Özellikle, turizmde geldiğimiz nokta, herkesin memnuniyetini ifade ettiği bir noktadır. Ama, yeterli olmadığını biliyoruz” dedi.

Turizm
Göreve geldiklerinde turizm sektörü temsilcileriyle çalışma yaptıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, bugün gelinen noktada bu çalışmaların ve güçbirliğinin büyük etkisi olduğunu belirtti. Şu an, 26 bin yatak kapasitelik proje ve inşaatların yapımının sürdüğünü kaydeden Kadir Topbaş, “İstanbul kongre turizmde aranan bir destinasyon oldu'' diye vurguladı.
Bu arada, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecinin önemine de dikkat çeken Kadir Topbaş, Brüksel'de kurdukları merkezin eleştirildiğini hatırlatarak, “İstanbul, artık kabuğunu kırdı. Dünyayla temas ediyoruz. Yerel diplomasi çok önemlidir'' dedi.

İstanbul'a 25 milyar YTL yatırım

Bir kentin turizm açısından gelişiminde, ulaşımın büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Kadir Topbaş, “'5 yılda İstanbul'a yaptığımız yatırımlar toplamı 25 milyar TL'dir. Neredeyse, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin 2 yılda yaptığı yatırımlar kadardır. Bunun sadece 12 milyar TL'si ulaşıma gerçekleşti. Bir şehrin medeniyet göstergesi, toplu taşıma kullanımına bağlıdır. Biz, raylı sistemin ve deniz ulaşımının payını arttırarak toplu taşımayı yaygınlaştırdık. Bir kentteki günlük hareketlilik kentin nüfusunun 3 katı kadardır. Göreve geldiğimizde, 44 kilometrelik raylı sistemde 402 bin yolcu taşıyorduk. Bugün ise, raylı sistemin uzunluğu 78 kilometreye çıktı ve 1 milyon 900 bin yolcu taşıyoruz. Hedefimiz, 2012 yılında 7 milyon kişiyi taşımaktır” şeklinde konuştu.

TUROB'un yeni üyelerine plaket

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından, Başkan Timur Bayındır, TUROB'un Yeminli Mali Müşaviri Dr. Nedim Türkmen'i tanıttı.


Sonrasında, Başkan Bayındır, ev sahibi İstanbul Dedeman Hoteli Marmara Bölge Müdürü ve TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Hastürk'e teşekkür plaketi verdi.


TUROB'un yeni üyeleri; Maltepe Dream Hill Hotel'in sahibi Azmi Oktay, Van Merit Şahraman Oteli sahibi Necdet Aksoy, Hotelistanblue Hotel Genel Müdürü İhsan Çolak, Ottoman Hotel Genel Müdürü Serdar Balta, Kempinski Astoria Genel Müdürü Eyüp Babür, üyelik plaketlerini Başkan Timur Bayındır'ın elinden aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21