• BIST 14647.7
  • Altın 6861.04
  • Dolar 45.4327
  • Euro 53.3176
  • İzmir 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 12 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

İSPANYA'DA TÜRK SİMİTİ DEVRİ BAŞLADI

İSPANYA'DA TÜRK SİMİTİ DEVRİ BAŞLADI
İspanya'da yaşayan Türk girişimci Rıza Gümüş, bu ülkede simit satmaya başladı.

TURİZMİN SESİ


Sadece 4 bin civarında Türk'ün yaşadığı İspanya'da döner kebap ve baklavadan sonra Madrid kafelerinde satılan "Türk simidi" İspanyolların ilgisini çekiyor.

6 yıldır İspanya'da yaşayan, Türk restoranı sahibi Rıza Gümüş, simit satma fikrini rüyasında gördükten sonra gerçekleştirdiğini belirterek, eşiyle birlikte kendi restoranında 25 gün önce simit yapmaya başladığını kaydetti.
Madrid'deki Türk ve İspanyol kafelerine simit dağıtan Gümüş, şunları söyledi: "İlk gün 20 simit sattım. Daha sonra her gün 5-10 artmaya başladı.

Şimdi günde 200'e yakın satıyoruz. Öncelikle Türklere, büyükelçiliğe ve NATO merkezinde görev yapan Türk komutanlara vermeye başladık. Şimdi İspanyollara da veriyoruz. Ben simidin İspanya'da geleceği olduğuna ve çok güzel satılacağına eminim." Susamı ve pekmezi Türkiye'den getiren, unu İspanya'dan alan Gümüş, simidin tanesini perakende 1 euro, toptan 80 sentten satıyor. Kafelerde ise simidin fiyatı şimdilik 1 euro 50 sent.
Sabah kahvaltılarını ettikleri kafede simit görmeye başlayan İspanyollar, simidi meraktan aldıklarını ve hoşlarına gittiğini söylediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21