• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

İŞ SANAT’TAN SEZONA GÖRKEMLİ MERHABA

İŞ SANAT’TAN SEZONA GÖRKEMLİ MERHABA
Geçtiğimiz sezon 10. yaşını kutlayan ve birbirinden büyük yıldızları sahnesinde ağırlayan İş Sanat, yeni sezonunu 3 Kasım akşamı gerçekleştirilecek Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Gürer Aykal ve Fazıl Say konseri ile açıyor
TURİZMİN SESİ
Merakla beklenen Kasım ayı etkinlikleri arasında resitallerden cazın ustalarına, şiir dinletilerinden çocuk oyunlarına zengin bir program sanatseverlerle buluşuyor.

Fazıl Say ve Gürer Aykal'dan 3 Kasım'da görkemli açılış
Ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden Fazıl Say ve önde gelen senfonik topluluklarından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, topluluğun onursal şefi Gürer Aykal yönetiminde, İş Sanat'ın açılış konserinde bir araya geliyor.

İş Sanat'ın 11. sezonuna start vereceği bu müthiş gecede Avrupa ülkelerinin önde gelen orkestraları ile sayısız konserler veren ve bugüne dek yaptığı CD kayıtlarında bir çok önde gelen sanat topluluğu ile büyük bestecilerin yapıtlarını seslendiren onursal şefleri Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konserler veren günümüzün en önemli piyanistlerinden Fazıl Say'a eşlik edeceği konserde Ravel'in Sol Majör piyano konçertosunun yanı sıra Rus romantizminin en büyük temsilcilerinden Tchaikovsky'nin 4. senfonisini seslendirecek.

3 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları ise 45 TL ile 80 TL arasında değişiyor.

Virtüöz baba-oğul 9 Kasım'da İş Sanat'ta
Sezonun ikinci konserinde ise piyano dehası bir baba-oğul İş Sanat sahnesinde olacak. 20. yüzyılın en büyük piyanistlerinden Vladimir Ashkenazy bu kez oğlu Vovka Ashkenazy ile bir araya gelecek. İkili bu sezonki “Virtuoso” serisinin ilk konserinde dinleyicileri piyano müziğinin büyülü dünyasında bir gezintiye çıkartacak. 1955 yılında Chopin yarışmasını kazanarak dünya sahnesine görkemli bir giriş yapan ve aralarında Grammy ödüllü Shostakovich prelüt ve füglerin, Bach Wohltemperierte Klavier'in, Rachmaninov transkripsiyonların ve Beethoven Diabelli Varyasyonları'nın da bulunduğu sayısız ödüllü kayda imza atan Vladimir Ashkenazy, şefliğiyle ön plana çıkmasına rağmen piyanoya olan bağlılığını yaptığı stüdyo kayıtlarıyla sürdürüyor. 2009'da Vovka Ashkenazy ile birlikte çıkardığı Debussy ve Ravel'in iki piyano için eserlerinden oluşan albüm bu çalışmaların ürünlerinden biri. 2002 çıkışlı bir de Rachmaninov kayıtları bulunan piyanist baba-oğlun virtüöziteyi zarafetle birleştiren eşsiz performansları sezonun kaçırılmaması gerekenlerinden…

9 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de başlayacak Vladimir& Vovka Ashkenazy konserinin bilet fiyatları ise 35 TL ile 65 TL arasında değişiyor.
İş Sanat, 13 Kasım akşamı Latin cazın piyanodaki iki dev ustasını konuk edecek İş Sanat, daha önce sahnesinde ayrı ayrı ağırladığı iki efsane caz piyanistini Kasım ayında ilk kez bir arada ağırlayacak. 4 Grammy ve 3 Latin Grammy ödüllü piyanist, besteci, aranjör ve müzik profesörü Chucho Valdes ile aralarında Grammy, Emmy, 2 Latin Grammy ve Premios de la Música gibi müzik ödüllerinin de bulunduğu toplam 18 ödüllü kaydın sahibi Michel Camilo bu kez aynı sahnede buluşacak.

5 kıtada 50'yi aşkın ülkede verdiği konserlerde hem solo hem duo hem de Irakere gibi unutulmaz gruplarıyla Latin müziğini caz, rock ve klasizim ile harmanlayarak yön veren Valdes, bugüne kadar yaptığı çok çeşitli müzikal projelerle sadece Küba müzik tarihinde değil dünya müziğinde önemli bir yere sahip. Konserde Valdes'le sahneyi paylaşacak Michel Camilo ise dünya müzik otoritelerine göre piyanonun bir başka dehası. Göz kamaştırıcı piyano tekniği, karayip ritimleri ve caz armonileriyle tatlandırdığı ezgilerle dinleyicide heyecan uyandırmayı başaran Camilo, müzikal mirasını ve zekice kullandığı zengin armonik dokuyu, caz kökenleri ve olağanüstü tekniğiyle birleştiriyor.

13 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de gerçekleştirilecek konserin bilet fiyatları 35-65 TL arasında değişiyor.

Orhan Veli'nin mısraları 22 Kasım'da İş Sanat'ta yankılanacak
İş Sanat'ın gelenekselleşen şiir dinletileri bu sezon da devam ediyor. Sezonun ilk dinletisi ise Müşfik Kenter'in sesinden Orhan Veli'nin şiirlerinin yankılanacağı “Gün Olur, Alır Başımı Giderim” olacak. Tematik bir bütünlük içinde hazırlanan ve müzikle şiirin iç içe geçtiği “Gün olur, alır başımı giderim” adlı dinletide, Orhan Veli'nin şiirlerini değerli tiyatro sanatçımız Müşfik Kenter okuyacak ve Serdar Yalçın'ın, şairin şiirlerinden bestelediği yedi eseri de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek.

“Gün Olur, Alır Başımı Giderim” adlı şiir dinletisi 22 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00'de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Saksafona hayat veren adam: David Sanborn 26 Kasım'da İş Sanat'ın konuğu

Kasım ayında “Cazın Ustaları” kuşağının ikinci konuğu saksafonun simgeleşen ikonu David Sanborn ve grubu olacak. Bugüne dek David Bowie, Eric Clapton, Miles Davies, Eagles, The Rolling Stones, Bruce Springsteen ve Stevie Wonder gibi pek çok ünlü isim ve grubun albüm kayıtları ve konser turlarında çalan Sanborn, 6 Grammy ödülüne sahip…

İçten yorumu ve kendine özgü stiliyle imza attığı sayısız çalışmayla enstrümanın modern tınısının tanınmasında büyük pay sahibi Sanborn, eşsiz performansı duyulduğunda tanınabilen çok az sayıdaki müzisyenden biri… Rock 'n' roll'dan R&B, pop ve caza uzanan eklektik tarzıyla çok sayıda müzisyene de esin kaynağı olan Sanborn, tüm zamanların en büyük saksafon icracılarından biri olarak görülüyor.

26 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 25 TL ile 45 TL arasında değişiyor.

Cabo Verde'den sevgilerle… Mayra büyülü sesiyle 30 Kasım'da İş Sanat sahnesinde olacak

2006 yılında İş Sanat'ta verdiği konserle dinleyenleri büyüleyen Mayra Andrade, bu sezon dünya müziği serisinin ilk konuğu… Çocukluk ve gençliğini Cabo Verde'nin yanı sıra Senegal, Angola ve Almanya gibi çok farklı coğrafya ve kültürlerde geçiren Küba doğumlu Mayra, köklerinden aldığı ritimleri, yenilikçi bir yorumla ve tüm akademik kurallardan arındırılmış bir performansla ortaya koyuyor. Yarattığı müziği farklı türler için müzikal bir kavşak olarak tanımlayan genç sanatçının yalın ve içten duygularla dolu parçaları kadar parlak performansı da ışıldayan yeteneğini hemen fark etmenizi sağlayacak.

30 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de başlayacak Mayra konserinin bilet fiyatları 25 TL ile 55 TL arasında değişiyor.

Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar, sürpriz konuklarla 28 Kasım'da yine İş Sanat'ta

Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar, üçüncü yılında İş Sanat sahnesinde çocukları klasik müziğin perde arkasındaki keyifli dünyasına götürüyor. Piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Memet Ali Alabora bu kez çocuklara, bilinen ve bilinmeyen melodileri, eğlenceli hikayeler ve sürpriz konuklar eşliğinde anlatacak. Her gösteride çocuklar yeni bir çalgı, bestecive farklı bir enstrümanla tanışacak. Çocuklar için Notada Yazmayanlar bu sezon da çocukların keyif alarak, klasik müziği anlamalarına yardım edecek.

28 Kasım Pazar günü saat 15.00'te başlayacak etkinlik, öğrenciler için 10 TL, yetişkinler içinse 15 TL'den satışa sunuluyor.

issanat.com.tr
İŞ SANAT KASIM PROGRAMI
3 Kasım Çarşamba AÇILIŞ KONSERİ:
BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI & GÜRER AYKAL & FAZIL SAY

9 Kasım Salı VIRTUOSO
VLADIMIR ASHKENAZY & VOVKA ASHKENAZY
Baba-Oğul Efsanesi

13 Kasım Cumartesi CAZIN USTALARI
MICHEL CAMILO & CHUCHO VALDES
Piano Masters

22 Kasım Pazartesi ORHAN VELİ KANIK ŞİİR DİNLETİSİ
Gün Olur Alır Başımı Giderim

26 Kasım Cuma CAZIN USTALARI
DAVID SANBORN TRIO

28 Kasım Pazar ÇOCUKLAR İÇİN NOTADA YAZMAYANLAR
MEMET ALİ ALABORA-EMİR GAMSIZOĞLU

30 Kasım Salı MAYRA
Cabo Verde'nin İncisi

Satış noktaları : Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00
www.biletix.com  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21