• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

İnci kazanan restoranlar Swissotel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu 

İnci kazanan restoranlar Swissotel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu 
Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2018-2019 yayınlandı

TURİZMİN SESİ


Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Swissotel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan ve bu yıl 2.’si yayınlanan “İncili Gastronomi Rehberi” Hürriyet Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı. İncili Gastronomi Rehberi’nin Ödülleri ise Swissotel’de düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Yıl boyunca merakla beklenen ve gastronomi dünyasının prestiji olarak kısa sürede kabul edilen rehber; sektörün değerlendirilmesi, derecelendirilmesi, teşvik edilmesi ve yemek severlere adil bir şekilde yol gösterilmesi amacıyla hazırlandı. 

Proje Direktörü Müge Akgün ve proje ekibinden Zeyno Gürses Dölay, Cemre Narin, Gamze İneceli, Oğul Türkkan, Emine Tunadan’ın yer aldığı rehberde Ahmet Örs, Mehmet Yalçın, Teoman Hünal ve Nedim Atilla Danışma Kurulu olarak görev yaptı. Ayrıca Ertuğrul Özkök, Mehmet Yaşin, Dilara Koçak, Hande Arslanalp, Vedat Başaran, Sedat Ergin, Engin Akın, Deniz Alphan, Reha Tanör, Nevin Halıcı gibi değerli isimler de Onur Kurulu üyeleri olarak projeye katkı sağladı. 

İlk yıl için İstanbul, Bodrum, Alaçatı, Çeşme restoranlarının değerlendirildiği rehberin kapsamı genişletilerek İzmir ve Ankara’daki restoranları da değerlendirmeye dahil edildi. İçerik kadar İncili Gastronomi Rehberi’nin tasarımında ve derecelendirme sisteminde de yenilikler oldu. Geçen sene en yüksek derece 4 İnci iken bu sene bu derecelendirme 5 İnci ile başladı. Ayrıca restoranlar, “Şef restoranı, bistro, brasserie”, “geleneksel mutfak”, “et lokantaları ve kebapçılar”, “balık lokantaları”, “Uzak Doğu restoranları”, “meyhaneler”, “sokak yemekleri restoranları” şeklinde kategorilerine ayrılarak, aranan yerlerin daha kolay bulunacağı bir düzenleme yapıldı. 

İnci Sahibi Restoranlara Ödülleri Verildi
422 restoran ve 257 lezzet noktasının yer aldığı rehberin ödül gecesinde 5, 4 ve 3 İnci alan mekanlara ödülleri takdim edildi. Hürriyet yazarı Müge Akgün İncili Gastronomi Rehberi’yle ilgili “Her geçen yıl yeni kentler, yeni restoranlar ve lezzet noktalarının katılmasıyla büyüyecek olan rehberimizin yeme-içme dünyasındaki eğilimleri yansıtacağını, sektöre katkısının olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Karaca Grup İcra Kurulu üyesi Galip Bağcı’da yaptığı konuşmada bu denli değerli bir çalışmada Hürriyet ile iş birliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Geçen sene başlayan iş birliğimiz bu yıl devam etti ve gelecek yıl da birlikte olmaktan mutluluk duyacağız. Rehberin simgesinin ise Karaca’nın incisi olması bizim için ayrı bir gurur” dedi. 
Gecede İnci alan mekanların yanı sıra sektöre değer katan önde gelen isimlere Onur Ödülleri verildi. 73 yıldır yaptığı çalışmalarla Beyti Güler ve Antep Mutfağı’nı senelerdir en iyi temsilcilerinden biri olan Arif Develi’ye Onur Ödülleri’ni

Karaca Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Fatih Karaca takdim etti. Arif Develi yerine ödülünü Nuri Develi aldı. Türk mutfak kültürü ve araştırmacısı Nevin Halıcı da gecede ödül alan bir diğer isimdi. Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Halıcı’nın ödülünü Gamze İneceli aldı. Uzun yıllar şeflik yapan aynı zamanda Osmanlı Mutfağı araştırmacısı olan Vedat Başaran, işletmeci ve yeme-içme yazarı Teoman Hünal, şef Şemsa Denizsel, Aylin Yazıcıoğlu, Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Tayfun Topal ve Uğur Talayhan’a da gecede Onur Ödülleri takdim edildi. 

incili-gastronomi-rehberi-odulleri,-swissotel,-karaca-grup-icra-kurulu-uyesi-galip-bagci,-hurriyet-yazari-muge-akgun-(2).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21