• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

HIZLI TREN BİLETLERİ YARIN SATIŞTA

HIZLI TREN BİLETLERİ YARIN SATIŞTA
Resmi açılışı Cuma günü yapılacak olacak hızlı trenin bilet fiyatı 40 TL, indirimli fiyat ise 20 TL olarak belirlendi

TURİZMİN SESİ


Ancak Mart sonuna kadar bilet fiyatı 5 TL olarak uygulanacak. Mart'tan sonra bilet fiyatları Mart'tan sonra bir süre yüzde 50 indirimli olacak. Aylık sınırsız tam bilet fiyatı 350 TL, indirimli bilet fiyatı ise de 200 TL olarak tespit edildi. Hızlı tren biletleri yarından itibaren satışa sunulacak.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cuma günü resmi açılışı yapılacak olan hızlı trenin biletlerin yarından itibaren satışa sunulacağını bildirdi.
Yıldırım, bilet fiyatlarının 40 TL, indirimli fiyatının ise 20 TL olacağını, ancak bilet fiyatını Mart sonuna kadar 5 TL olarak belirlediklerini ifade ederek, Mart'tan sonra ise biletlerin bir süre için yüzde 50 indirimli olacağını söyledi.


Demiryol-İş Başkanlar Kurulunu ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün Ankara-Eskişehir arasında hızlı treninin test sürüşünün başarıyla tamamlandığını kaydederek, hızlı trenin resmi açılışın 13 Mart Cuma günü olacağını anımsattı. 14 Mart'tan itibaren ise hızlı treninin tarifeli seferlere başlayacağını vurgulayan Yıldırım, "40 yıllık rüya gerçekleşti. Bu bir başlangıç. Eskişehir-İstanbul, Konya-Ankara hattının inşaatı devam ediyor. Demiryollarında daha yapılacak çok iş var" dedi.


Hızlı tren hattı hakkında bilgi veren yıldırım, hatta yapılan inşaat çalışması 120 bin insanın yaşayaşağı 30 bin konuttan oluşan bir kente eş değer olduğunu ifade eden Yıldırım, yeni baştan büyük bir şehir kurulduğunu söyledi. 23 Nisan'da başlayan test sürüşlerinin 60 bin kilometreyi bulduğunu anlatan Yıldırım, hızlı tren işletmeciliği yapan ülkelerde bu rakamın 50 bin kilometre olduğunu kaydetti.

-HIZLI TRENDE CEP TELEFONU ÇEKECEK-

Hızlı trenle birlikte dördüncü GSM işletmesinin de doğduğunun altını çizen Yıldırım, "594'le başlayan 810'la devam eden numara sistemi uluslararası hızlı tren işletmeciliğinde ortak standart olarak kabul ediliyor. Hızlı tren işletmeciliğinde cep telefonu sistemi tamamen uluslararası mahiyette birbiriyle haberleşe bilen özellikte özel numaradan oluşuyor. Hızlı trende de bu alt yapı tesis edildi. 10 bin aboneye hizmet verecek kapasiteye sahip" diye konuştu.

-AYLIK SINIRSIZ 350 TL -

Hızlı trenin günde karşılıklı dört sefer olacağını bunun daha sonra artırılabileceğini ifade eden Yıldırım, hızlı trenin otobüsle kombinasyonun sağlanması için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Taşıma ücretinin maliyet esasına göre belirlendiğini dile getiren Yıldırım, tam ücretin 40 TL, indirimli fiyatın ise 20 TL olacağını açıkladı.

Ancak halkı hızlı trenle tanıştırmak için Mart sonuna kadar 5 TL olacağını vurgulayan Yıldırım, Mart'tan sonra da biletlerin yüzde 50 indirimli olacağını kaydetti. Bu indirimli sürenin potansiyele göre değerlendirileceğini ifade eden Yıldırım, aylık sınırsız tam biletin 350 TL, indirimli aylık sınırsız biletin ise 200 TL olacağına dikkat çekti. Yıldırım, business sınıfının bilet fiyatının ise 50 TL olacağını kaydetti.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir-İstanbul hattının sözleşmede 30 ay olarak yer aldığını, bu sürede bitirilmesine çalışacaklarını bildirdi. Hattın tam bitirilmeden açıldığı eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, hattın dün de test edildiğini ve bunun sorunsuz tamamlandığını söyledi

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21