• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Hitit, farklı coğrafyalardaki iş ortaklarına Afgan Havayolu Kam Air’i de ekledi

Hitit, farklı coğrafyalardaki iş ortaklarına Afgan Havayolu Kam Air’i de ekledi
Türkiye uçuşlarına 2013 yılında başlayan Kam Air, yapılan anlaşmayla teknolojik altyapı transferini tamamlayarak, Hitit’in %100 yerli ve milli, yeni nesil yolcu hizmetleri çözümlerini kullanmaya başladı

TURİZMİN SESİ


Havacılık yazılımları alanında Türkiye’nin ilk, dünyanın ise beşinci bilişim firması olma özelliğini taşıyan Hitit, farklı coğrafyalardaki iş ortaklarına Afgan Havayolu Kam Air’i de ekledi. Kam Air; yapılan anlaşmayla bir havayolunun ihtiyaç duyduğu envanter yönetimi, ücret tarifeleri, pazarlama araçları, merkezi rezervasyon, internet ve mobil rezervasyon, biletleme, acente dağıtımı, check-in, kalkış kontrol ve çağrı merkezi hizmetleri için Hitit’in sistemlerini kullanıyor.  Dünya havayolu yolcu servis sistemi endüstrisinde, her yıl 65 milyona yakın yolcunun seyahat etmesini sağlayan teknolojik altyapı sunan Türk bilişim şirketi Hitit; Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlere uzanan iş ortakları arasına yeni bir marka daha ekledi. 

Afganistan’ın önemli havayolu şirketlerinden birisi olan ve Türkiye uçuşlarına 2013 yılında başlayan Kam Air, yapılan anlaşmayla teknolojik altyapı transferini tamamlayarak, Hitit’in %100 yerli ve milli, yeni nesil yolcu hizmetleri çözümlerini kullanmaya başladı. Kam Air; envanter yönetimi, ücret tarifeleri, pazarlama araçları, merkezi rezervasyon, internet ve mobil rezervasyon, biletleme, acente dağıtımı, check-in, kalkış kontrol ve çağrı merkezi hizmetleri gibi yolcu servis hizmetlerinin yanısıra, ekip planlama, tarife planlama, müşteri hizmetleri ve sadakat yönetimi gibi operasyonel alanlarda da Hitit’in çözümleriyle hizmet vermeye başladı.
 
15 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 11 uçaklık filosuyla yurt içi, yurt dışı uçuşları olan Kam Air, tarifeli ve charter uçuşlarının yanı sıra kargo hizmeti de veriyor. İki kadın girişimci tarafından 1994 yılında kurulan Hitit bugün; yeni nesil, tamamı yerli havayolu yazılım ürünleri ile aralarında Afganistan, Almanya, Angola, Fransa, Irak, Kırgızistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan olduğu 16 farklı ülkeden 22 havayolu firmasının teknolojik altyapısını sağlıyor. Hitit’in yazılım çözümleri, tüm dünyada yılda 65 milyona yakın yolcunun seyahat etmesine olanak tanıyor. 

İş ortaklarının sayısı her geçen gün artıyor
Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konuyla şunları söyledi: “Havacılık yazılım teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir bilişim firması olarak ekosistemimiz içine Afganistan’ı da dahil ederek, yeni bir pazara giriş yapmanın ve iş ortaklarımızın sayısını her geçen gün arttırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni iş ortağımız Afgan havayolu firması Kam Air ile karşılıklı katkılarla büyüteceğimiz çok kıymetli bir iş birliğine imza attık. Afganistan’ın en önemli havayolu firmalarından biri olan Kam Air, Hitit teknolojisi ile dünya genelinde 70.000 acentada görünürlük kazanarak, yerel ve bölgesel rakipleri karşısında üstünlük sağlayabilecek.” 

Hitit teknolojisi ile yolcularına daha kaliteli bir seyahat deneyimi sağlayacaklarını ifade eden  Kam Air Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akash Raj sözlerine şu şekilde devam etti; “Sivil havacılık sektöründe bilinen ve saygı duyulan bir Türk bilişim firması olan Hitit ile çalışmak büyük bir gurur. Gün geçtikçe büyüyerek, Afgan misafirperverliğini dünya çapında çok daha fazla yolcuyla paylaşabilme misyonumuza ulaşma doğrultusunda Hitit’in yazılım çözümlerinin bizim için en ideal ve güvenilir tercih olduğuna inanıyorum.”
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21