• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Hilton’dan 2017’nin gurme destinasyonları

Hilton’dan 2017’nin gurme destinasyonları
Hilton, bir sonraki seyahatini planlamakta zorlanan lezzet tutkunları için Avrupa'nın en iyi gurme destinasyonlarını araştırdı
TURİZMİN SESİ

Yeme-içme ve lezzet odaklı aktiviteler tatillerin vazgeçilmezi. Hal böyle olunca seyahat planlaması yaparken en önemli unsurlardan biri de ziyaret edilecek destinasyonun gastronomi kültürü. Hilton, bir sonraki seyahatini planlamakta zorlanan lezzet tutkunları için Avrupa'nın en iyi gurme destinasyonlarını araştırdı.

GELECEĞİN GASTRONOMİ MERKEZİ HIRVATISTAN
Adriyatik'in incisi Hırvatistan, zengin mutfağı ile meşhur. Ödüllü trüf mantarlarından, dünyaca ünlü zeytinyağlarına kadar birçok alternatif bulabilmeniz mümkün. Deniz mahsulleri ile de ön plana çıkan ülke, birçok ödüllü restorana da ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Rovinj'de yer alan Monte Restoran’ın ardından başka Hırvat restoranlarının da Michelin yıldızı almaya başlaması ile bölge yeni gastronomik merkezlerden biri haline gelmeyi başardı.UNESCO Dünya Mirası listesindeki tarihi şehrin yakınında yer alan, Adriyatik manzaralı Hilton Imperial Dubrovnik, merkezden uzaklaşmadan yerel tatları deneyimlemek için ideal. 
 
FINE DINING’İN YENİ ADRESİ BERLİN
‘Şnitzelin Kralı’ olarak bilinen Schnitzelkönig'de bir akşam yemeğinden, birbirinden lezzetli Alman tatlılarını tadabileceğiniz kafelere, Berlin gurmeler için alternatiflerle dolu. Michelin yıldızlı restoran Lorenz Adlon’a ve daha birçok kaliteli restorana ev sahipliği yapan şehir hızla fine dining konseptinin yükselen yıldızlarından biri haline geldi. Yerel tatları deneyimlemek isteyenler içinse birçok sokak lezzetini tatma fırsatı sunan Berlin Yemek Turu (Berlin Yemek Turu) ideal bir alternatif. 
Berlin'in batısında yer alan Hampton by Hilton Berlin City West şehrin tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel konumda.
 
YEMEK TURU TUTKUNLARI İÇİN AMSTERDAM
Şehri yeme-içme için ziyaret edenlere özel düzenlenen yerel yemek turları, Amsterdam’ın olmazsa olmazlarından. Amsterdam Company ve Hungry Birds tarafından gerçekleştirilen turlar sokak lezzetlerini tatmak isteyenler için hazırlanmış. The Eating Amsterdam Company ile gerçekleştirebileceğiniz şehir turunda Café Papeneiland'ın meşhur elmalı turtasını, bölgeye has şarküteri alternatiflerini ve Amsterdam usulü ringa balığını deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca meşhur Hollanda peynirleri ile hazırlanan ve hamurlu bir atıştırmalık olan Flammkuchen'ı denemeden dönmeyin.Amsterdam Arena ve Heineken Müzikholü'nün yanındaki Hampton by Hilton Amsterdam Arena Boulevard’da konaklayarak şehrin her köşesine kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 
 
FLORANSA’DA TOSKANA DİYETİNİ DENEYİN
İtalya, yıllardır gurmelerin Avrupa'daki en favori destinasyonlarından biri. Akdeniz mutfağının en önemli simgelerinden biri olan Floransa ise üç Michelin yıldızına sahip Enoteca Pinchiorri Restoranı, gelato (İtalyan dondurması) ustası Grom ve sahip olduğu sayısız alternatifler ile bir lezzet cenneti. Yassı İtalyan ekmeği schiacciata, odun ateşinde pişmiş pizzalar ve farklı usullerde hazırlanmış makarna örneklerini tadabileceğiniz Toskana, damak tadına düşkünler için ölmeden önce ziyaret edilmesi gereken rotalardan. Curious Appetite gibi turlar ise bölgelere has yöresel lezzetleri tadabilmek için farklı bir seçenek. Bölge için konaklama önerimiz ise her yere ulaşım rahatlığı sağlayan konumu ile Hilton Garden Inn Florence Novoli.
 
ÜÇ BİN TAPAS RESTORANIYLA SEVİLLA
Ev sahipliği yaptığı 3 bin tapas restoranı ile Sevilla tartışmasız İspanya'nın yemek başkenti. Ağız sulandıran geleneksel yemekleri ve kendine has içecekleri ile şehir, İspanyol mutfağının en lezzetli yemeklerini deneyimlemek için biçilmiş kaftan. Tatlı tutkunları için ise 1885'ten beri hizmet veren La Campana Pastanesi, İspanyolların meşhur "torrijas"ını (şeker ve bal dökülmüş İspanyol tarzı Fransız tostu) tatmak için ideal. Hilton Garden Inn Sevilla, toplu taşmaya yakınlığı ile yerel restoranlara ve bağlara rahat ulaşım imkanı sunuyor.  
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21