• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

HEY TRAVEL'DEN BEŞİ BİR YERDE YURTDIŞI

HEY TRAVEL'DEN BEŞİ BİR YERDE YURTDIŞI
Hey Travel Trends, Kurban Bayramı'nda sıcak ve egzotik ülkeleri keşfetmek isteyenler için, süreleri 9 ile 11 gün arasında değişen 5 paket tur hazırladı.

TURİZMİN SESİ


Birbirinden ilginç yerleri kapsayan bu turlarda fiyatlar bin 599 Avro'dan başlıyor…Bu yıl kış mevsimine denk gelen Kurban Bayramı tatilinde yurtdışına gitmek isteyenlere Hey Travel birbirinden keyifli, sıcak ve egzotik tur alternatifleri sunuyor. Hey Travel, bu bayramda da, tatilcilere süresi 4 ile 12 gün arasında değişen, yurtdışında tam 32 tur hazırladı.

Söz konusu turlarda İnkaların pitoresk coğrafyasından, Küba'da salsaya, Güney Amerika Kokteyli'nden Uzakdoğu'nun Gizemli Kentlerine, Gönül Yolculuğumuzun Duraklarından Avrupa'nın Uyuyan Güzeline kadar birbirinden ilginç, görülmeye değer yerleri kapsayan paketler bulunuyor.

Hey Travel Trends Dış Turlar Müdürü Ramela Avetyan, bazı ülkelerin vize işleminin uzun sürebildiğini anımsatarak, “Örneğin, Meksika vizesi için en az 40 gün önce başvurulması gerekiyor. Ayrıca, gezginlerin pasaportları da seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalı” uyarısını yapıyor ve bayrama özel 32 paket turdan 5'inin içeriğini şöyle aktarıyor:

İnkaların pitoresk coğrafyasını keşfedelim

Kurban Bayramı'nda düzenlediğimiz 11 günlük İnka pitoresk coğrafyası turunda Lima, Cusco, Puno, La Paz, Kutsal Vadi, Ollantaytambo, Machu Picchu, Taquile & Uroları gezeceğiz. Iberia Hava Yolları ile Madrid aktarmalı olarak Peru'nun başkenti Lima'ya hareket edilyoruz.

Lima panoramik Lima şehir turunda İspanyol koloni döneminden kalma San Francisco ve Santo Domingo Manastırları'nı göreceğiz. Ertesi gün kahvaltıdan sonra yerel havayolu ile Güney Amerika'nın arkeolojik başkenti başkenti Cusco'ya uçuyoruz.

Antik İnka İmparatorluğu'nun gizemli arkeolojik kalıntılarını keşfedeceğimiz bu turumuzda şehir meydanı, Plaza de Armas Katedrali, hem askeri bir üs hem de İnkaların seremoni kompleksi olarak kullanılmış Sacsayhuaman Kalesi, çeşmeleri ile ünlü Tambomachay Kaplıcaları ve Kenko Amfitiyatrosu yer alıyor.

Ardından Inkaların kutsal vadisi Urubamba Vadisi'ni ziyaret ediyoruz. Machu Picchu'ya yapılacak yaklaşık 3,5 saatlik tren yolculuğunda Peru manzaraları göreceğiz. Inkalar'ın Kayıp Şehri efsanevi Machu Picchu'ya varıyoruz. 500 yıl önce şehri inşa eden yerlilerin yaratıcılığına ve uygarlığına hayran kalıyor ve bol bol fotoğraf çekiyoruz.

Puno'da Raqchi ve antik Inka kalıntılarını ve And dağlarının tipik hayvanlarından olan lamaları gözlemleme imkânı buluyoruz. Efsaneye göre sularından İnka İmparatorluğu'nun kurucularının doğduğu Titicaca Gölü'nü göreceğiz. Copacabana'da Titicaca Gölü boyunca İnka Bahçesi, İnka Merdivenleri, Mama Ocllo Terasları, İnka Maden Suyu, Calisayas Evi, Ekako Yeraltı Müzesi'ni ziyaret ediyoruz.

Ardından Bolivia'nın başkenti La Paz'da Ay Vadisi Turu, Bolivya dağ manzaraları ve Aymara Kızılderililerinin yaşam tarzlarını gözlemleyeceğiz. Bu program için yanınızda mutlaka rahat yürüyebileceğiniz en az 2 çift ayakkabı, kalın bir hırka veya kazak, yağmurluk ve sonbaharlık eşya bulundurmanızı öneriyorum.”

Avetyan, turda ücretin kişi başı 2 bin 399 Avro olduğunu belirterek, fiyatın
Iberia Hava Yolları ile İstanbul-Madrid-Lima-Madrid-İstanbul gidiş, dönüş uçak bileti, yerel havayoluyla transferler, 1. sınıf otellerde oda kahvaltı konaklamayı içerdiğini, kişi başı 425 Avro'yu bulan havalimanı vergileri ve havalimanı hizmet bedelinin ise fiyata dahil olmadığını vurguluyor.

Bilgi ve rezervasyon: 444 0 439, www.heytraveltrends.com


Güney Amerika kokteyline buyrun!
Kurban Bayramı'nda düzenlediğimiz 11 günlük Güney Amerika turunda Santiago, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Iguassu, Sugar Loaf ve Delta Tigre'yi gezeceğiz.

İstanbul'dan Air France Hava Yolları ile Paris aktarmalı olarak Rio de Janeiro'ya varıp, şehir turuna çıkıyoruz. Atatürk Meydanı ve Heykeli, Parlamento Binası La Moneda Palace ile Tarih Müzesi San Cristobal tepesindeki 4 metrelik Meryem Ana heykeli göreceğimiz yerlerdin birkaçı.
Ekstra Curacavi ve Casablanca turunda yerlin halkın 'bahçe şehir' dedikleri Vina del Mar'a varıyoruz. Şili'nin dünyaca ünlü şairi Pablo Neruda'nın evini görerek Curacavi Vadisi'nden Santiago'ya dönüyoruz


Yerel havayolu ile Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e hareket ediyoruz. Parlamento Binaları, gül bahçeleri ve şehir katedralini göreceğiz. Tango'nun doğum yeri olarak kabul edilen La Boca semtini de geziyoruz. Yerel havayolları ile Iguassu'ya hareket ediyoruz. Brezilya şelaleleri turu, patika yoldan Iguassu Nehri Vadisine doğru inerken 275 adet şelalenin akışını seyredip milli parkları dolaştıktan sonra, Rio de Janeiro'ya uçuyoruz. Guanabara Körfezi, dünyaca ünlü Copacabana ve Ipanema Plajları, Katedral, Şehir Tiyatrosu, Corcovado, Vali Konağı, Belediye Binası, Güzel Sanatlar Müzesi, Milli Kütüphane, Vargas Caddesi ve Karnaval'ın yapıldığı Sambadrom ziyareti burada göreceğimiz yerleri oluşturuyor.

Teleferik ile Urca tepesine çıkıp kısa bir gezi yaptıktan sonra ikinci bir teleferik ile 420 metre yüksekliğindeki Sugar Loaf kayasının tepesine varıyoruz. Rio şehrinin sembolü, Cristo Redentor´u (İsa Heykeli) ziyareti sonrası Barra bölgesini geçip yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuktan sonra Sepetiba körfezine varıyoruz. Gezimiz, Air France ile Paris'e oradan da İstanbul'a dönüşle bitiyor.”


Avetyan, turda ücretin kişi başı 2 bin 649 Avro olduğunu belirterek, fiyatın
Air France ile İstanbul / Paris / Santiago gidiş ve Rio de Janeiro / Paris / İstanbul dönüş ekonomik sınıf dönüş uçuş bileti, yerel havayollarıyla yapılacak tüm uçuşlar, 1. sınıf otellerde oda kahvaltı konaklama, programda belirtilen tüm transferler, şehir turları rehberlik hizmetlerini kapsadığını, kişi başı 425 Avro'yu bulan havalimanı vergileri ve havalimanı hizmet bedelinin ise fiyata dahil olmadığını vurguluyor.

Bilgi ve rezervasyon: 444 0 439, www.heytraveltrends.com


Küba'da salsa ve puronun keyfini çıkaracağız
Bayramda gezeceğimiz 'huzur ülkesi' Küba'da 9 gün boyunca, Havana, Varadero ve Trinidad'ın keyfini çıkaracağız. Cienfuegos, Santa Clara turlarının dahil olduğu turda misafirlerimizi, Havana ve Trinidad'ta yarım pansiyon, Varadero'da herşey dâhil olarak ağırlayacağız. Yolculuğumuza Air France'nin İstanbul - Paris seferiyle başlıyoruz.

Paris'ten aktarmalı gideceğimiz Karaiblerin ihtilaller ülkesi Küba'nın başkenti Havana'da Unesco'nun koruması altında olan Barok tarzı binaları göreceğiz. Yollarda ise her biri klasikleşen Amerikan otomobillerini görüp, ünlü sokakları dolaşacağız. Burada Atatürk Büstü, Handicraft Sarayı, Morro Kalesi, Katedral Meydanı, Capitol Devrim Müzesi ve Devrim Meydanı göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Dileyen misafirlerimiz canlı Latin müziği yapılan sokak kafelerinde de hoşça vakit geçirebilir. Rio ve Vinales turunun ekstra yapıldığı turda, mağara içi doğal gölü botla geçip, tipik bir Küba restoranında öğle yemeğimizi alacağız. Mural Tepesi'ndeki puro fabrikasında ünlü puroların nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Cienfuegos şehri üzerinden Trinidad'a hareket edip, burada tarihi Tomas Terry Tiyatrosu ve De Vale Sarayı'nı gezeceğiz. Ardından Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Trinidad'a hareket ediyoruz. Trinidad şehrinde ünlü Romantizm müzesi ve Cantero Sarayını geziyoruz. Santa Clara üzerinden Küba'nın diğer turistik şehri Varadero'da ise Che'nin mezarının bulunduğu Villa Clara ile Sancti Spiritus'u ziyaret ediyoruz. Öğle yemekli Cayo Blanco'da tekne turu yapıp, deniz, güneş ve su sporlarının keyfini çıkarıyoruz. Cuma günü Bacunayagua Köprüsü üzerinden Havana'ya oradan da Paris aktarmalı olarak ardımızda unutulmaz anılar bırakıp, İstanbul'a dönüyoruz.”
Avetyan, turda ücretin kişi başı bin 599 Avro olduğunu belirterek, fiyatın
Air France ile İstanbul –Paris-Paris-Havana gidiş ve Havana-Paris-İstanbul dönüş ekonomik sınıf dönüş uçuş bileti, , Havana'da 3 gece 5 yıldızlı otelde yarım pansiyon konaklama, Trinidad'da 1 gece 5 yıldızlı Iberostar Otel'de yarım pansiyon konaklama, Varadero'da ise 3 gece 5 yıldızlı Melia Varadero Otel'de konaklama içerdiğini, kişibaşı 380 Avro'yu bulan havalimanı vergileri ve havalimanı hizmet bedelinin ise fiyata dahil olmadığını vurguluyor.

Bilgi ve rezervasyon: 444 0 439, www.heytraveltrends.com

Uzakdoğu'nun gezimli kültürünü tanıyacağız
Önce İstanbul'dan Singapur Hava Yolları ile Singapur'a uçacağız. Sonra 11 günlük tur boyunca Hanoi, Halong Bay, Saigon, Siem Reap,My Tho, Mekong Delta, Chu Chi Tünelleri, Angkor Wat Tapınağı ve Ba Kheng'i doya doya gezeceğiz. Vietnam'ın başkenti Hanoi''de öğle yemekli panoramik Hanoi şehir turunda Literatature Tapınağını, Hoa Lo Hapishanesini ve Quan Thanh Tapınağını ziyaret ediyoruz. Tipik Vietnam teknesi ile öğle yemekli turumuz esnasında Dinh Huong Adası, Ga Choi Adası, Dog Adası ve Sung Sot mağarasını ziyaret ediyoruz. Titop sahilinde yüzüyoruz. Gecelememiz teknede.


Yerel havayolu ile Vietnam'ın eski adı ile Saigon şehrine hareket ediyoruz. Başbakanlık Sarayı, Merkez Postanesi ve Notre Dame Katedralini, Thien Hau Pagoda ve Çin Mahallesini geziyoruz. Sabah kahvaltımızın ardından tam gün sürecek öğle yemekli My Tho ve Mekong Delta turumuzu yapıyoruz. Bu turumuzda güzel kent anlamına gelen My Tho'ya özel otobüsümüz ile gidiyor.

Ho Chi Minh City'de halk tarafından savaş esnasında yeraltına yapılan ünlü Chu Chi tünellerini görüyoruz. Vietnam Hava Yolları ile eski kızıl kemerlerin ülkesi Kamboçya'nın en güzel, en tarihi şehri Siem Reap'a hareket ediyoruz. Angkor Thom güney kapısı, Bayon Tapınağı, Bapoun, Fil Terasları, Phnom Ba Kheng Tepesine gezeceğimz yerlerden. Ertesi gün Thommanon ve Chau Say Tevoda , Banteay Kdei Krovan, Sras Srong , Taprom ve Takeo tapınaklarını göreceğiz. Poan tapınaklarını ziyaret edip gezimizi tamamlıyoruz. Akşam yemeğimizi geleneksel Kamboçya dans ve showları eşliğinde alıyoruz. Kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak havalimanına transfer oluyoruz. Singapur Hava Yolları ile Singapur'a hareket ediyoruz. Oradan uçak değiştirip İstanbul'a dönüyoruz.

Avetyan, turda ücretin kişi başı bin 999 Avro olduğunu belirterek, fiyatın
Singapur Hava Yolları ile İstanbul-Singapur-Hanoi gidiş ve Siem Reap- Saingapur-İstanbul dönüş uçak bileti, 1. sınıf otellerde oda kahvaltı konaklama, programda belirtilen öğle ve akşam yemeklerinin dahil, kişi başı 310 Avro'yu bulan havalimanı vergileri ve havalimanı hizmet bedelinin ise dahil olmadığını vurguluyor.

Bilgi ve rezervasyon: 444 0 439, www.heytraveltrends.com

Vahşi doğaya iyice yaklaşacağız
Dokuz günlük turda Nairobi, Lake Nakuru, Masai Mara, Zanzibar ve Dubai'yi geziyoruz. İstanbul'dan Emirates'le Dubai aktarmalı olarak Kenya'nın başkent, Nairobi'ye uçuyoruz. Nairobi'de dünyanın en güzel göllerinden biri olan ünlü kuş cenneti Lake Nakuru'yu geziyoruz. Burası göz kamaştırıcı kuşlarıyla ünlü ve su bitkileri açısından zengin bir doğal park. Ertesi gün kahvaltı sonrası vahşi doğaya hiç bu kadar yanaşmadığınız bir ortama girmek için safari parklarıyla ünlü Masai Mara'ya hareket ediyoruz. Zebra, gazeli zürafa, gergedan sürülerinin bulunduğu bu parkta foto safarilere katılıp, aslan, çita ve leopar gibi vahşi hayvanların av anlarını gözlemleyebiliriz. Nairobi'de ise şehir turu yapıp, Uluslararası Kenyatta Kongre Merkezinde bulunan Parlamento Binası gezeceğiz.

Nairobi'den Afrika kıtasının doğusundaki Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşan Zanzibar'a gideceğiz. Misafirlerimiz, Hint Okyanusunun uçsuz bucaksız kıyılarında yüzebilir, etrafına serpiştirilmiş irili ufaklı adacıkları ziyaret edebilir, balık tutabilirler. Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan 7 emirlikten ikincisi ve büyüğü Dubai'de yarım günlük şehir turuna çıkacağız, Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Birleşik Arap emirliklerinin bu şehrinde Arap ve modern batı mimarisinin sentezini, geleneksel kültür ve yaşam tarzını göreceğiz. Turumuzda Emirates Towers, ünlü Burj Al Arab oteli, ünlü Jumeirah Plajı, Jumeirah Camii, Sheikh Palace Altın ve Baharat çarşıları gezeceğimiz yerler arasında bulunuyor. Turumuzun ardından Emirates Hava Yolları ile İstanbul'a dönüyoruz.

Avetyan, kişi başı 2 bin 599 Avro olan turda fiyata Emirates Hava Yolları ile İstanbul-Dubai-Nairobi-Dubai-İstanbul gidiş dönüş ekonomik sınıf gidiş dönüş uçuş bileti, yerel havayollarıyla uçuşlar 1. sınıf otellerde tam ve yarım pansiyon konaklama, tüm yöresel park girişleri ile Hey Travel Trends rehberlik hizmetlerinin dahil, 150 Avroluk havalimanı vergileri ve servis bedelinin dahil olmadığını belirtiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21