• BIST 10167.26
  • Altın 4265.619
  • Dolar 40.0207
  • Euro 46.9098
  • İzmir 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 31 °C
  • İDO; 38’inci Yılına Özel Düzenlediği Lansmanla Kutladı
  • MSC Cruises İle Kuşadası’ndan Roma’ya, Mikonos’tan Napoli’ye
  • Türk Vatandaşlarının Yurt Dışı Seyahat Eğilimleri
  • İDO; 38’inci Yılına Özel Düzenlediği Lansmanla Kutladı
  • MSC Cruises İle Kuşadası’ndan Roma’ya, Mikonos’tan Napoli’ye
  • Türk Vatandaşlarının Yurt Dışı Seyahat Eğilimleri

HASTANE MİKROBU KUMSALDA GÖRÜLDÜ

HASTANE MİKROBU KUMSALDA GÖRÜLDÜ
Genellikle hastanelerde ortaya çıkan, antibiyotiklere dirençli MRSA mikrobu, Amerikan kumsallarında ilk kez görüldü.

TURİZMİN SESİ


SAN FRANCISCO - Washington Üniversitesi uzmanlarının araştırmasına göre, hastanelerin yanı sıra cezaevleri, spor salonları ve yaşlı yurtlarında yaygınlaştığı gözlemlenen MRSA mikrobuna daha önce deniz suyu ve kumda rastlanmadı.

Araştırmacılar, çalışmalarını San Fransisco'da toplanan tıp kongresine sundu. Araştırmaya göre, 2008 Şubatıyla Eylülü arasında Washington ve California eyaletleri sahillerinde 10 kumsaldan su ve kum numuneleri alındı. Kumsalların beşinde MRSA patojenine rastlandı. Mikropların, genellikle hastanelerde görülen, antibiyotiklere dirençli stafilokoklara çok benzediği belirlendi.

Araştırmacılar, doğal çevrenin de bu tehlikeli patojen yüzünden enfeksiyon kaynağı olabileceğine dikkati çekti. Plajda hastalanma riskinin ne kadar olduğunu bilemediklerini vurgulayan uzmanlar, su ve kumda görülmesinin, bu patojenin düşünüldüğünden daha yaygın olduğunu gösterdiğini belirttiler. Bir mikrobiyolog, "Ayaklarınızı kuma sokmayın demeyeceğim, ama temizliğe dikkat etmekte, yara ve çiziklerimizi kuma değdirmemekte fayda var" dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21