• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

GLOBAL BLUE, ALI PAY’ın ANA Şirketi Ant Grup ile iş birliğini artırıyor

GLOBAL BLUE, ALI PAY’ın ANA Şirketi Ant Grup ile iş birliğini artırıyor
Global Blue ve Ant Grup, dijital KDV iadesi çözümlerini geliştirmek için işbirliğini artırma kararı verdi

TURİZMİN SESİ


İşbirliği çerçevesinde oluşan bu sinerji sonucunda hem uluslararası seyahatler gerçekleştiren Çinliler hem de global perakende sektörü, gelişmiş bir alışveriş ve ödeme deneyimi yaşayacak. Global Blue Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Aslantaş, “ Seyahatlerin yeniden ivme kazanmasına paralel olarak bu işbirliğinden ülke ekonomimizde yararlanacak” dedi.

Tax free sektörünün pazar lideri firmalarından biri olan Global Blue ile Çin’in önde gelen dijital ödeme platformu Ali Pay’in ana şirketi Ant Grup, ortaklıklarını pekiştirme kararı aldı.Hem uluslararası seyahat eden Çinli müşterilerine, hem de global perakendeye gelişmiş bir alışveriş ve ödeme deneyimi sunmak amacıyla gerçekleştirilen bu proje kapsamında Ali Pay kullanıcıları ve onlara hizmet veren perakendeciler sorunsuz bir mobil deneyim yaşayacak.
Global Blue ve Ant Grupbu kapsamda sisteme üye olan markalara, Çinli turistlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak için Ali Pay’ in pazarlama platformundan yararlanarak, kapsamlı pazarlama çözümleri de geliştirecekler. Böylece yenilikçi, ölçülebilir, doğrudan yönlendirici kampanyalar sayesinde perakendeciler daha fazla Çinli turiste ulaşarak ziyaretçi trafiklerini artıracak.

Ayrıca söz konusu ortaklık kapsamında, Çin'in önde gelen online seyahat platformu Fliggy ve Ant Grup’un ortak olduğu diğer birkaç önde gelen Asya kökenli dijital cüzdan operatörleri dahil olmak üzere Ali Baba ekosisteminde yeni bir sinerji oluşacak. Daha geniş bir tüketici tabanına, daha gelişmiş bir dijital hizmet sunmaya imkan verecek olan bu ortaklık, Global Blue ile çalışan perakendecileri de pozitif yönde etkileyecek.

Global Blue’nun gerçekleştirdiği başarılı borsa kotasyonuna paralel bir gelişme olarak Ant Grup, Global Blue’ ya önemli bir yatırım gerçekleştirerek yüzde 6,5 hisse alımıyla ana hissedarlarından biri haline geldi. Ayrıca Ant Grup Global Blue’ nun Yönetim Kurulu'nda da bir üye ile temsil edilmeye başladı.

“Yeni ürün ve stratejilerimizden ülke ekonomimiz de yararlanacak”
Global Blue’nun Ant Grup ile sağladığı ortaklık ve stratejik işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Global Blue Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Aslantaş, “ Bu ortaklık sayesinde dünyada en çok seyahat eden ve alışveriş yapan Çinli ziyaretçilere yönelik yeni ürünler geliştireceğiz. Seyahatlerin yeniden ivme kazanmasına paralel olarak bu yeni ürün ve pazarlama stratejilerimizden ülke ekonomimizde yararlanacak. Biz de bu doğrultuda kendi alt yapımızdaki gerekli çalışmaları ve hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz” dedi.

Bu stratejik ortaklığın imzalanmasıyla Ali Pay ile olan ilişkilerini daha da güçlendirmekten çok memnun olduklarını belirten Global Blue CEO'su Jacques Stern,” “Ortak amacımız, dünyanın çeşitli ülkelerine seyahat eden Çinlimüşterilerin yurtdışındaki alışveriş deneyimini iyileştirmek ve markaların Çinli ziyaretçi potansiyelini yakalamasını sağlamaktır. Uluslararası alışveriş yeniden başladığında bu ortaklığın hem alışveriş yapanlara hem de perakendecilere fayda sağlayacağına yürekten inanıyoruz." dedi.

Ant Group’ un Uluslararası İş Grubu Başkanı Angel Zhao ise şunları ekledi:"Global Blue, tüm dünyada üye işyerlerini daha fazla tüketiciyle buluşturmaya devam ettiğimiz bu süreçte Ant Group için önemli bir ortak. Ali Pay ve küresel e-cüzdan iş ortaklarımızın kullanıcı tabanları, Global Blue’nun 50'den fazla ülkedeki geniş üye işyeri ağı ve havaalanlarındaki varlığı, bu ilişkiyi genişletmek ve pazara yeni çözümler ve hizmetler sunmak için önemli bir potansiyel yaratıyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21