• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

GAZANFER ÖZCAN HAYATA VEDA ETTİ

GAZANFER ÖZCAN HAYATA VEDA ETTİ
Devlet Sanatcısı Gazanfer Özcan tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde bu akşam hayatını kaybetti

TURİZMİN SESİ


Gazenfer Özcan, 1.5 ay önce rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Beyine giden damarlarda tıkanıklık bulunan Özcan Akciğerlerinden de rahatsızdı. Ünlü oyuncunun durumu bugün kötüleşmiş ve bilincini yitirmişti. Özcan en son Avrupa Yakası adlı televiyon dizisiyle seyircilerin büyük beğenisini toplamıştı.

Amerikan Hastanesi Başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gazanfer Özcan'ın bu akşam saat 19.22'de vefat ettiği belirtildi. Açıklamada, 27 Ocak 2009 tarihinden itibaren Amerikan Hastanesinde kalp yetmezliği ve iskemik serebral vasküler hastalık tanılarıyla tedavi gören Özcan'ın, 13 Şubattan bu yana da yoğun bakımda takip edildiği kaydedildi. Özcan'ın ölümü, yakınları ve sanatçı dostlarını üzüntüye boğdu. Haberi alır almaz hastaneye gelen torunu Gazanfer Gündüz, "Çok üzgünüz. Dualarımız onunla birlikteydi. Canımızı kaybettik.

Ailede ayakta durması gereken biri durumda olan birisi benim. Dualarımız onunlaydı ama maalesef onu kaybettik" dedi. Acı haberin kısa sürede duyulması üzerine Avrupa Yakası oyuncuları da hastaneye geldi. Sanatçı dostlarından Şenay Gürler, Sarp Apak, Zerrin Özer, Rutkay Aziz, Gülse Birsel, Yavuz Seçkin ile Hakan Yılmaz da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu duydukları derin üzüntüyü dile getirerek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

GAZANFER ÖZCAN KİMDİR?
27 Ocak 1931 yılında doğdu.
İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu'nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi Beyoğlu Taksim Erkek Lisesi'nde tamamladı. Lisedeyken oynadığı "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki Bican Efendi rolüyle tiyatroyla tanıştı.
Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Bölümü'ne katıldı. 1955 yılında Komedi Tiyatrosu'nda oynanan Mahallenin Romanı oyunu tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap'ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya girdi.

1962 yılına kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı. 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 50'li 60'lı yıllarda çok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Özcan, uzun bir süre sinemaya ara verdikten sonra 2000yılında çevrilen Komiser Şekspir filmi ile sinemaya döndü. Pek çok dizide de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı dizideki Hüsnü Kuruntu rolü ile tanındı, pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. Avrupa Yakası adlı dizideki Tahsin Bey rolü ile de "baba" rolünü sürdürdü. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

DEVLETİN ZİRVESİ MESAJ YAYINLADI

GÜL, ÖZCAN'IN VEFATI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI
Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajında Gazanfer Özcan'ın vefatından ''derin üzüntü duyduğunu'' belirterek şunları kaydetti: ''Gazanfer Özcan'ın vefatı Türk tiyatrosu için büyük bir kayıp olmuştur. Usta oyuncu Gazanfer Özcan, her yaştan sanatseverin beğenisini kazanmış, sanat dünyamızda saygın bir yer edinmiştir. Gazanfer Özcan, örnek sanatçı kişiliği ile her zaman takdirle hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.'' Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Gazanfer Özcan'ın eşi Gönül Ülkü Özcan'a da bir taziye telgrafı gönderdiği belirtildi.


ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tiyatro Sanatçısı Gazanfer Özcan'ın vefatı dolayısıyla eşi Gönül Ülkü Özcan'a başsağlığı telgrafı gönderdi. Başbakanlık  Başbakan Erdoğan, telgrafında, Gazanfer Özcan'ın ölümünden ''büyük üzüntü'' duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Sanat dünyamız açısından çok önemli bir kayıp olan merhum Gazanfer Özcan, örnek kişiliği ve sanatçı kimliği ile kadirşinas milletimizin gönlünde her zaman yaşayacaktır. Merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet, kederli ailenize, sanat camiamıza ve milletimize başsağlığı dilerim. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21