• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Gacela Turizm Hamdi Ceylan’dan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya mektup var

Gacela Turizm Hamdi Ceylan’dan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya mektup var
Bir TÜRSAB Üyesi acenteniz olarak sizden bir haber almak ve ses duymak bize büyük moral verdi 

TURİZMİN SESİ


Hamdi ceylan Beylikduzu acenta gacela acenta: Sayın Başkan Firuz Bağlıkaya, Öncelikle aşağıdaki mesajınızla çok mutlu olduk. Bir TÜRSAB Üyesi acenteniz olarak sizden bir haber almak ve ses duymak bize büyük moral verdi.

 

Sayın Başkan, bir konuda sizi eksik bilgilendirmişler. Bu konu sadece IATA acenteleri değil, TÜRSAB”a bağlı olan ve uçak bileti satışı yapıp gds sistemlerini IATA olmadan kullana bilen Non-Iata”larada gelen bir cezadır. Buradaki sayı hiçte küçümsenmeyecek kadar acenteyi içine almaktadır.
Sayın Başkan, bende Non-Iata olarak hizmet vermekteyim. Ve bana da [email protected] 2019 4. Çeyrek dönemine ait hatalı rezervasyon ödemesi olarak tarafıma ceza geldi. Bu mail gelme tarihi 09/03/2020.

Sayın Başkan, sizin aşağıda yazdığınız şahsi işlerini takip etme amacı ile kurulan derneği haksız ve bir bilgi almadan bu şekilde hedef göstermenizi ben doğru bulmuyorum. Yukarıda belirtmiş olduğum gibi bu ceza maili bana geldiğinde UBSAD derneği ile görüşüp en azından bu sıkıntılı zamanlarda lütfen Milli Havayolumuz THY”nin bu cezaları göndermemesi yönünde benimde şahsen talebim olmuştur. Bu zamanlarda böyle hedef göstermek yerine bu kiriz ortamında küçük gördüğünüz UBSAD derneğinin de bir görüşünü alsaydınız daha yapıcı olmaz mıydı. 

Sayın Başkan şuan birleşme zamanıdır

Ortak kaygımız sektörümüzün geleceği ve acentelerin çıkarları ise ilgili ve bilgili kişilerle ortak toplantı yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca dernek üyesi tüm acenteler unutmayın ki ! hepsi A grubu TÜRSAB Acentesi.

Sayın Başkan, önemli bir konuymuş gibi churning cezasını gündeme getirildiğini ve yıllardır kesilmeyen cezaların gündeme getirildiğini söyleyerek yine burada hedef göstermişsiniz. Ancak yukarıda belirtmiş olduğum gibi bu cezalar gerçekten sizin için önemli olmaya bilir fakat bizim şuan tek kuruşun bile önemi olduğunu bilmenizi isterim. Önemsiz gördüğünüz Churning cezaları ile ilgili bir erteleme istemiyoruz biz bu cezanın tamamıyla muaf istiyoruz.

Sayın Başkan sizin için önemsiz olan bu churning cezasını bir kenara bırakalım. Tüm bu süreçte, Dış hatlar kapandı, iç hatlar kısıtlandı, otel satışları bitti, vize ve transfer bitti. Yaptığınız çalışmalar var ise nelerdir bizleri bu yönde bilgilendirme yapar mısınız. 

BU SENE AİDATLARLA İLGİLİ MUAF İSTİYORUZ
Ama lütfen Bakanlıktan onay bekliyoruz demeyin. Bu pek inandırıcı olmuyor. Sayın Başkan acilen uzun vadeli desteklere ihtiyacımız var aksi halde böbürlenerek söylediğiniz 15 Bin seyahat acentesi bu kiriz sonrası 15 acentanın Başkanı olarak görevinize devam edeceksiniz. Çünkü bu kiriz iyi yönetemez ve birliğin asli görevi olan acenta haklarını savunamaz iseniz ortada acenta kalmayacak.

Sayın Başkan, Bir olursak var oluruz, bölünürsek, yok oluruz.
#TÜRSAB ve #UBSAD üyesi
Saygılarımla,
Hamdi CEYLAN

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sayın Başkanın Sosyal Medya Hesabından Paylaşmış Olduğu Yazı
Değerli IATA Acentalarımız,
Kendilerini sektör temsilcisi gibi gösterme ve bu minvalde şahsi işlerini takip etme amacı ile kurulan derneklerden biri , Kültür ve Turizm Bakanlığını da yanlış bilgilendirerek, onca sorunumuzun içinde IATA seyahat acentalarının önemli ortak sorunuymuş gibi cezasını gündeme getirmiş ve maalesef seyahat acentalarımız yıllardır kesilmeyen cezaların gündeme gelip uygulanması gibi bir durumla karşı karşıya kalmıştır.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21