• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

G20 Genç GirişimcilerininTürkiye buluşması

G20 Genç GirişimcilerininTürkiye buluşması
TÜGİAD’ın dönem başkanlığını yaptığı G20 Genç Girişimciler İttifakı’nın (G20 GGİ) bu yılki zirvesi, Türkiye’de gerçekleştirilecek
TURİZMİN SESİ

TÜGİAD Ankara Şubesi üyelerinden Rıfat Şahin’in, sahibi olduğu Grannos Otel’de verdiği iftar yemeğinde bir araya gelen dernek üyelerinin birincil gündem maddesini G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi oluşturdu. Genel Başkan Çuhacı yaptığı konuşmada, G20 Genç Girişimciler İttifakı Dönem Başkanlığını 2014 yılı Temmuz ayında TÜGİAD’ın Avusturalya’dan devraldığını hatırlattı ve bu yılki “G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi”nin TÜGİAD ev sahipliğinde yapılacağını belirtti. Çuhacı, bunun normal G20 Zirvesinden farklı bir etkinlik olduğunu belirtti. Çuhacı, 7-9 Eylül tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesinden çıkacak deklarasyonun Cumhurbaşkanı, Başbakan seviyesinde sunumunun yapılacağını söyledi.

-Genç girişimciler B20 işadamları ile de buluşacak…
Bu yıl Business 20 (B20) Konferansı ve G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’nin art arda yapılacağını da belirten Çuhacı,“TOBB’un başkanlığında yürümekte olan B20 Konferansı bu sene 3-5 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek. Bizde buradaki başkan ve başkan yardımcılarını Ankara’ya getireceğiz. Onları Ankara’da ağırlayacağız. Daha sonrasında 7-9 Eylül arasında gerçekleşecek zirvemize alacağız” dedi. B20’deki iş adamları ile genç girişimcileri Ankara’da iş odaklı buluşturmanın çok önemli bir olay olduğunu ifade eden Çuhacı, “Bu bizim tarafımızdan gerçekleşecek bir konu, bunu TÜGİAD gerçekleştiriyor. Tabii bu da TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından,  sayelerinde gerçekleşmiş oldu” diye konuştu. Çuhacı, zirveye yerli ve yabancı 600’den fazla katılımcı beklediklerini bildirdi. Yerli ve yabancı üst düzey konuşmacıların da zirveye katılacağını belirten Çuhacı, bu yılki Genç Girişimciler İttifakı Zirvesinde önceki yıllardan farklı olarak G20 dışı ülkelere de davetiye gönderdiklerini söyledi. Çuhacı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da istediği gibi diğer ülkelere de kapımızı açtık. Türki Cumhuriyetler, Afrika ülkeleri gibi bir çok G20 dışı ülkeyi de bu çerçevede zirvemize davet ettik. G20 bizim için hem lobi, hem Türk ekonomisine katkı, hem de yatırım olanaklarını bize sunacak bir platformdur” diye konuştu. 
 
-“TÜGİAD, bölgedeki en etkili lobi güçlerinden biri”…
TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, G20 Genç Girişimciler İttifakının yanı sıra TÜGİAD’ın, 11 Avrupa ülkesinden 300 bin girişimciyi temsil eden JEUNE’nun Başkan Yardımcısı, 84 ülkeden 200.000 genç girişimciyi hedef alan Akdeniz-Afrika-Orta Doğu Genç Girişimciler Ağı’nın (MAME) da kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olduğunu anlattı. Naslı,  1993’ten bu yana Brüksel’de daimi bir temsilcisi bulunan TÜGİAD’ın günümüzde Avrupa seviyesinde 45.000 genç girişimciyi temsil eden YES’in de Başkan Yardımcısı olduğuna işaret etti.
 
TÜGİAD’ın Türkiye’nin ekonomik gücü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası ekonomi politikalarının oluşumuna katkı verdiğini söyleyen Naslı şöyle konuştu: 
“Ülkemizin bölgedeki coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkararak tanıtımına katkıda bulunan TÜGİAD, Türkiye’nin uluslararası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarının geliştirilmesi için çalışıyor. TÜGİAD, Türkiye ve çevre ülkelerdeki en önemli lobi güçlerinden biri… Girişimciliğin bir kariyer olarak algılanmasını sağlamak ve girişimcilik kültürünü yaymak için Türkiye’de karar vericileri etkileyen TÜGİAD gündem yaratan bir sivil toplum kuruluşudur. TÜGİAD, hayat boyu bireysel gelişim ve sürekli eğitim programları ile üyelerinin liderlik ve girişimcilik yeteneklerini artırırken üyelerinin yeni iş olanaklarını ve uluslararası kurumsal işbirliklerini geliştirmektedir.”
 
-Naslı: “Gençlere girişimcilik ruhu aşılıyor, rehberlik ediyoruz”
Ankara Şube faaliyetleri hakkında da bilgi veren Naslı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile düzenli olarak gerçekleştirdikleri ve işadamlarının öğrencilere başarı hikâyelerini anlattığı “Girişimcilik ve Liderlik” dersi ile gençlere bu konuda rehberlik yaptıklarını anlattı. Başkentli iş adamlarının en büyük sıkıntısı olan dış merkezlere direkt uçuşların yetersizliği sorununu yürüttükleri etkili mücadele ile çözüm aşamasına getirdiklerini anlatan Naslı, Ankara için gündeme getirdikleri önemli kalkınma projeleri hakkında da bilgi verdi. Naslı, 21 üniversitesi, 265 bin üniversite öğrencisi, 6 teknoparkı, Ar-Ge merkezleri ile sahip olduğu güçlü birikimi harekete geçirerek Ankara’yı “ileri teknoloji üssü” haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Ankara için daha önce kimsenin düşünüp dile getirmediği iddialı bir işe daha giriştiklerini söyleyen Naslı, “Başkent’in sağlık turizmi ile markalaşması yönündeki çalışmalarımız kapsamında; Ankara sınırları içinde bir Sağlık Serbest Bölgesi kurulması için girişim başlattık” bilgisini verdi.
 
Ankara iş dünyasındaki işbirliklerini canlandırmak amacıyla TÜGİAD Ticaret Komisyonu tarafından Ankara Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “TÜGİAD Business Network (TBN)” faaliyetlerinin önemine de işaret eden Naslı, sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmeden sürdürdüklerini anlattı. 
Naslı, “Ankaralı genç işadamları olarak TÜGİAD’ın temel vizyonu ve misyonu doğrultusunda, ilimizin ve ülkemizin kalkınması, genç girişimciliğin desteklenerek geliştirilmesi, ülkemizin yurt dışında tanıtımı yönündeki çalışmalarımıza hep aynı ruh ve kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21