• BIST 10166.25
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI
Anadolu Hayat Emeklilik, Kadınların Objektifinden Yansıyan Kareleri Üçüncü Kez Paylaşıyor

TURİZMİN SESİ


Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve rekor sayıda başvurunun gerçekleştiği Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu. 1005 kadın fotoğrafçının 4 bin 552 eserle katıldığı yarışmada birinciliğe İstanbul'dan Tüten Dağdaş, ikinciliğe Ankara'dan Melek Ural, üçüncülüğe ise yine İstanbul'dan Gülnur Sözmen'in fotoğrafları layık görüldü.

Anadolu Hayat Emeklilik'in gelenekselleşen fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”, kadın gözüyle hayatı ölümsüzleştirmeyi bir kez daha başardı. 01 Ocak–27 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleşerek amatör ve profesyonel 1005 kadını bir araya getiren Anadolu Hayat Emeklilik Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2009 Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu. Jüri üyeleri Güler Ertan, İbrahim Zaman, Barbaros Gürsel, Adnan Sokol ve Betül Çığır, ilk üçü ve sergilenmeye değer bulunan 42 eseri belirledi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin dört bir yanından 1005 kadının 4 bin 552 fotoğraf ile katıldığı yarışmada birinciliği “Dumanlı Başım” adlı eseriyle İstanbul'dan Tüten Dağdaş, ikinciliği “Şantiye” adlı eseriyle Ankara'dan Melek Ural, üçüncülüğü ise “Sohbet” isimli eseriyle İstanbul'dan Gülnur Sözmen elde etti. Anadolu Hayat Emeklilik Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nda jüri üyeleri tarafından belirlenen ilk üç ve sergilenmeye değer bulunan 41 finalist, www.anadoluhayat.com.tr adresinde ilan edildi.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, gelenekselleşen fotoğraf yarışmasına bu sene Türkiye'nin dört bir yanından binlerce fotoğraf gönderilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Kazananları ve sergilenmeye değer eserlerin sahiplerini kutlayan Uğurlu, yarışmaya fotoğraf gönderen tüm amatör ve profesyonel kadınlara teşekkürlerini sundu.


Jüri toplantısı sonrasında yarışmayla ilgili bir değerlendirmede bulunan Güler Ertan, yarışmaya olan ilginin her yıl katlanarak artmasının hem bir jüri üyesi hem de bir kadın olarak kendisini oldukça memnun ettiğini söyleyerek; bu ilginin Anadolu Hayat Emeklilik'in kadınlara özel gerçekleştirdiği tüm projelerin olumlu bir yansıması olarak algılanabileceğini belirtti.

Jüri üyelerinden Adnan Sokol ise profesyonel fotoğrafçıların da katılım gösterdiği yarışmaya başvuran amatör kadın fotoğrafçıların sayısının bu yıl daha fazla olduğunu belirtirken, tüm jüri üyelerinin fotoğrafları birbirinden kaliteli bulduklarının altını çizdi. Bu durumun kendilerini hem sevindirdiğini hem de seçim aşamasında zorladığını ifade eden Sokol, “hayatın kadın gözü ile yorumlandığı tüm fotoğraf kareleri, hepimize kadın dünyasının zenginliğinin yansımaları olarak sunulmuş oldu” dedi…

Kazananların ağzından Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2009…

BİRİNCİ
Tüten Dağdaş, İstanbul
Eser: “Dumanlı Başım”

"Küçük şeylerin sihrine inanıyorum ben. Hani, hayatın hayhuyu içinde ıskaladığımız o küçücük şeyleri… Kadın doğası gereği biraz daha mı detaycı ne!.. Kendimi detayları, satır aralarının işaretlerini okumaya çalışırken buluyorum. İnsanlık hallerinin işaretlerini, izlerini ararken yani… Yaşam fotoğrafı çekmeyi seviyorum, yani içinde insan olan fotoğrafları...”

İKİNCİ
Melek Ural, Ankara
Eser: “Şantiye”

" 'Kadın ve hayat karesi', içinde birçok anlam bulunduran, yüklü kelimeler. Hayatın içinde ve hatta hayatın ta kendisi olan kadının, hayat karesini tamamlayan önemli faktör olduğuna inanıyorum. Bu karenin içinde ise insan faktörü kesinlikle yadsınamaz. Bu nedenle hemen tüm fotoğraflarımda insan öğesinin olmasına gayret ediyorum.”

ÜÇÜNCÜ
Gülnur Sözmen, İstanbul
Eser: “Sohbet”

“35 yıllık profesyonel bir fotoğrafçı olarak, ilk başladığım yıllarda hevesle yarışmalara katılıyordum. Sonraki 30 yıl içinde, işlerimin yoğunluğu ve yarışmalara jüri olmam nedeniyle tek bir yarışmaya bile katılmadım. Şimdi bunca yıl sonra, hayatımda ve düşüncelerimde 'yargı' taşıyan tüm sınırları atmaya karar verdim; çünkü bu “yargı”lar beni geriye çekiyordu. “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışmasına katılmam, bu kararın bir sonucudur. Fotoğrafı Pakistan'da çektim. İslamabat'ta geçen yoğun bir çekim süresinin bana ait tek gününde, Lahor'a gittim. Kalabalıktan bunalıp, sakin bir köşe ararken, bu kare karşıma çıktı... Ve deklanşör!”

En güzel 45 eser 7 Mayıs'ta Tepe Nautilus'ta sergilenecek…

Anadolu Hayat Emeklilik Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2009 yarışmasının en güzel karelerini içeren toplam 45 eser, 7 Mayıs Perşembe günü, İstanbul Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde açılacak sergi ile fotoğrafseverlerle buluşacak. Anneler Günü'ne ithaf edilecek olan sergi, 22 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nın sergilenmeye değer fotoğraflarının toplandığı katalog ise her sene olduğu gibi bu yıl da birbirinden güzel onlarca eseri sayfalarında ölümsüzleştirecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21