• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Firuz Bağlıkaya Serhat Bölgesi acentalarıyla buluştu

Firuz Bağlıkaya Serhat Bölgesi acentalarıyla buluştu
Doğu Ekspresi turları ile sadece ülkemizin değil bütün dünyanın ilgisini çeken gastronomisi, eşsiz tarihi ve güzel insanlarıyla bilinen Kars, Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB ekibini bağrına bastı

TURİZMİN SESİ


Samsun’dan yola çıkan TÜRSAB Değişim Hareketi Heyeti Karadeniz bölgesinin ardından rotayı doğu illerine çevirdi. Başkan Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB Değişim Hareketi Heyeti’nin ilk durağı Kars oldu. Son yıllarda Doğu Ekspresi turları ile sadece ülkemizin değil bütün dünyanın ilgisini çeken gastronomisi, eşsiz tarihi ve güzel insanlarıyla bilinen Kars, Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB ekibini bağrına bastı.

firuz-baglikaya-001.jpegTÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Kuk, Soner Bacaksız, Disiplin Kurulu Başkanı Hacı İbrahim Canatan, Denetim Kurulu Üyesi Fetullah Aşkın,  İstanbul Avrupa Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yıldırım Taş, Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner,  Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir, Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, İstanbul Fatih Bölge Temsil Kurulu Başkanı Gürkan Özcan, Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, GAP Bölge Temsil Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kılınç, Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı İbrahim Gül, Mersin Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hakan Bayındır, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hüseyin Korukçu ve bölgede faaliyet gösteren seyahat acentalarının temsilcilerinin yer aldığı toplantılarda hem Kars’ın artan turizm potansiyelini geliştirmek için çözüm önerileri hem de ‘Değişim Yeniden’ mottosuyla çıkılan 2022 TÜRSAB Genel Başkanlığı seçimi değerlendirildi.
 
“TÜRSAB’IN İTİBARINI DA BİNASINI DA GERİ KAZANDIRDIK”
Kars, Iğdır ve Ağrı’daki üye acentaların katıldığı toplantıda TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 4,5 yıllık görev süresi hayata geçirdikleri önemli projeleri anlattı. Pandemi sürecinde diğer ülkelerde turizm sektörü her anlamda desteklenirken aynı süreçte TÜRSAB’ın önüne çıkartılan engelleri de aktardı. Bir önceki dönemden kalan 338 milyon liralık borcu kapatarak kurumu borç sarmalından kurtardıklarını ve bankaların el koyduğu genel merkez binasını büyük çabalarla geri alarak tekrar kuruma kazandırdıklarını anlatan Bağlıkaya, bu yıl 50. yaşını kutlayacak olan Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan TÜRSAB’ın itibarını geri kazandığını belirtti. Bağlıkaya aynı zamanda pandeminin yanı sıra Turizm Bakanlığı'nın engellemelerine rağmen tüm güçleriyle üyeleri için çalıştıklarını anlattı.
TÜRSAB Başkanı ve Değişim Hareketi Heyetinin Kars’tan sonra Erzurum’a geçti. Dadaşlar diyarında ilk ziyaret 2021 yılında genç yaşta hayatını kaybeden Kuzey Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kürşat Özeken’in kabrine yapıldı.
 
 “ÜYE AİDATI 500 LİRA, ÜYELİK KURULUŞ BEDELİ 500 BİN LİRA OLMALI”

Türkiye’nin kış turizminin gözde merkezlerinden biri olan Erzurum’da faaliyet gösteren acentalarla öğle yemeğinde bir araya gelen Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’ın 2020 yılında üye aidatlarından feragat ettiğini ve bunu yapan tek birlik olduklarını söyledi. TÜRSAB Başkanı aynı zamanda, 2022 yılında da Cumhurbaşkanı'na başvurarak aidat artışının yüzde 50 azaltılmasını sağladıklarını belirtti. Bu feragat ile de her bir üye için 4 bin 100 TL katkı sağladıklarını anlattı.  Aidat konusuna da değinen Bağlıkaya, üye aidatların 500 TL’ye düşürülmesi ve acenta kuruluş bedellerinin 500 bin liraya çıkartılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, bu konuyu yeni yasa taslağına koyduklarını ancak yeni yasanın çıkmasının engellendiği için bu sorunun bir türlü çözülemediğini aktardı.
 
“MESLEĞİMİZE KARŞI YAPILAN SALDIRILARA KARŞI DİMDİK AYAKTA KALDIK, KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Firuz Bağlıkaya ve Değişim Hareketi Heyeti daha sonra Bingöl’e geçti. Tüm illerde yaşanan coşkulu ve yoğun katılımın benzeri Bingöl ve çevresinde de yaşandı. Bingöl’de faaliyet gösteren acentaların katıldığı toplantıda TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acentacılığı mesleğine karşı yapılan tüm saldırılara karşı mesleği koruduklarını anlattı. TÜRSAB Başkanı, mesleki sorunların tamamının çözümünün Bakanlıkta bekletilen yeni yasa taslaklarının olduğunun altını tekrar çizerek, “Yasa bizim yüzümüzden değil birilerinin işine gelmediği için çıkartılmıyor” dedi.
 
“YASA ÇIKSIN BİZ ADAY DEĞİLİZ AMA ÇIKARTMAZLAR SADECE BİZİ BAHANE EDİYORLAR”
TÜRSAB Değişim Hareketi Heyeti’nin gezisi Tunceli ile devam etti. Bölgenin doğa turu, trekking ve hiking merkezi olan Munzur Vadisi’nin eşsiz güzelliği ve yeşilin bin bir tonunun bir arada olduğu Tunceli’de üye acentalarla akşam yemeğinde buluşuldu. Firuz Bağlıkaya yemekten sonra yaptığı konuşmada Turizm Bakanlığı’nda bekletilen seyahat acentalığı meslek yasa tasarısını bir kez daha gündeme taşıdı. TÜRSAB Başkanı, “Mesele yasa değil mesele seyahat acentacılığı mesleğinin saldırı altında olması. Bir kez daha tekrar ediyoruz; yasa çıksın biz aday değiliz! Ama çıkartamazlar sadece bizi bahane ediyorlar” dedi.

Tunceli’deki yoğun katılımla geçen toplantıların ardından TÜRSAB heyeti, Elazığ’a geçti. Elazığ’daki buluşmada üye seyahat acentalarının yüksek oranda katılımları ve heyecanı ile gerçekleşti.

TÜRSAB Heyeti ve Başkan Bağlıkaya’nın Karadeniz’den başlayan, Anadolu’yu adım adım gezen ‘Değişim Yeniden’ hareketinin Elazığ’dan sonraki durağı ise Malatya oldu. Buradaki toplantı, bölgedeki seyahat acentalarının katıldığı öğle yemeğinde yapıldı. Üyelerin önerileri dinlendi, yeni dönemde planlanan icraatlar anlatıldı.

Heyet daha sonra Adıyaman’a hareket etti. Adıyaman ve bölge acentaları ile bir araya gelen Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB heyeti günün ilk saatlerinde, ‘güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer’ olarak anılan Nemrut Dağı’na çıktı.Firuz Bağlıkaya ve Değişim Hareketi Heyeti’nin Doğu illerine ziyaretleri; Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Cizre, Batman ve Van ile devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21