• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

FESTİVALLER BİRLİĞİ KEŞAN'DA TOPLANDI

FESTİVALLER BİRLİĞİ KEŞAN'DA TOPLANDI
Yılda iki kez olmak üzere 6 ayda bir toplanan Uluslar arası Festivaller Birliği'nin Kasım toplantısı Keşan Belediyesi'nin organizasyonuyla Keşan'da gerçekleştirildi.

TURİZMİN SESİ


22 Kasım 2008 Cumartesi günü Butik Çetin Hotel'de saat 09.30'da başlayan toplantıya Uluslar arası Festivaller Birliği Başkanı ve Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek ile Birlik Yönetim Kurulu üyesi Özlem Kadirağa,Dünya Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF ) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile 30 birlik üyesi katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Atilla İpek, öncelikle kendilerini bugün Keşan'da ağırlayan Keşan Belediyesi'ne teşekkür ederek sözü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a verdi. Özcan, belediyelerin özellikle yörelerini özellikle uluslar arası olarak tanıtmak için festivaller düzenlediklerini belirterek , “Öncelikle Uluslararası Festivaller Birliği'ni değerli başkanı , yönetim kurulu ve üyelerini ilçemizde ağırlamaktan çok mutluyum Hepinize ilçemize hoş geldiniz diyorum.

Festivaller yörelerimizi hem Türkiye'ye hem de ülkemize tanıtabilmek anlamında çok önemli bir fırsattır. Bizler yaptığımız her festivalden sonra değerlendirme toplantısı yaparak , hatalarımızı ve kusurlarımızı tespit ederek gelecek yıl bunları gidermeyi hedefliyoruz. Ben başkan olduktan sonra 5. festivalimi bu yıl gerçekleştirdim. Ben de önceki belediye başkanı arkadaşımız da ilk festivalimizi yapmıştı.Bölgemizde her sonbaharda bir panayır alışkanlığı vardı.

Bu alışkanlık 20 sene unutuldu. Şimdi bu panayırların yerini festivalimiz aldı. Her ne kadar festival yapan arkadaşlarımız zaman zaman eleştirilseler de birkaç yıl sonra bu festivallerin bölgeye ne kadar büyük katkısı olduğu anlaşıldığı zaman bu işin doğru bir iş olduğu kanısı oluşuyor. Yaptığımız festivallerin sonunda mutlu oluyoruz. Hiçbir zaman keşke bu festivalleri yapmasaydık diye bir şey söylememiz söz konusu olamaz. Bizim Erikli ve Yayla Sahilleri mücavir alanımızdır. Bu yıl rekor sayıda bu sahillerimiz yerli ve yabancı turist ağırladı. Tabi bunun en önemli nedenlerinde biri de yörenin tanıtımına verdiğimiz çaba ve çalışmalardır. Festivalin de turizme katkıda olduğuna inanıyorum.

3 yıl önce Festivaller Birliği'ne ve CIOFF' a üye olduk. Son iki festivalimizde bu üye olmanın nimetlerinden faydalanıyoruz. İyi ki üye olmuşuz diyorum. Daha önce biz kendi çabalarımızla ekip getirmeye çalışıyorduk. Üye olmayan diğer festival yapan belediyelere de birliğe üye olmalarını tavsiye ediyorum ve hepinize tekrar hoş geldiniz diyor.İyi çalışmalar diliyorum “dedi.


Özcan'da sonra tekrar söz alan İpek, birlik olarak amaçlarını festivallerin çıtasını yükseltmek olduğunu belirterek “Bizler tüm üyelerimizle birlikte toplnaarak festivallerin niteliklerini ve niceliklerini tartışıyoruz. Ayrıca bu festivalleri halkımızı da çekebilmenin çalışmalarını yapıyoruz. Bütün belediye başkanlarımız da festivaller konusunda büyük çaba sarf ediyorlar. Belediye başkanlarını işleri sadece asfalt,Ben sayın Özcan'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm Keşanlılara da teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum “ şeklinde konuştu.


Daha sonra, Uluslar arası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Büyükçekmece Belediyesi,KKTC İskele Belediyesi,,KKTC Gönyeli Belediyesi,Kastamonu Taşköprü Belediyesi, Gelibolu Belediyesi ve CIOFF Türkiye Başkanlığı tarafından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a plaket ve hediye verildi.


Ardından CIOFF Türkiye Başkanlığı tarafından CIOFF' a gösterdiği katkı ve çalışmalar nedeniyle Keşan Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'in teşekkür belgesi de, Mehmet Özcan tarafından Demir'e takdim edildi. Özcan, Demir'in Keşan Belediyesi'nde görev aldığı günden bu yana basın ve halkla ikili ilişkileri çok iyi bir şekilde yürüttüğünü, sosyal etkinliklerde çok faal olduğunu ve CIOFF' u da Keşan Belediyesi ile tanıttığını belirterek Demir'i kutladı.


Yapılan saygı duruşunun ardından toplantıya katılan üyeler kendilerini tanıttılar ve kendilerini burada çok iyi bir şekilde ağırlayan Keşan Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Daha sonra katılımcılar 2008 yılında yaptıkları festivallerle ilgili açıklamalarda bulundular. Bu açıklamaların ardından verilen çay molasının ardından Keşan Belediyesi'nin 2008 yılında gerçekleştirdiği Keşan 6.Kültür ve Turizm Festivali ile ilgili hazırlanan bir sunum Erdoğan demir tarafından konuklara sunuldu.


Bu sunumun ardından söz alan Atilla İpek, festivalin tarihçesi ile ilgili olarak üyelere geniş bir açıklamada bulunarak festivalin tarifini ve gelişimini dile getirdi. İpek'ten sonra söz alan CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul'da, 8-16 Kasım 2008 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen CIOFF 38.Dünya Genel Kurulu hakkında bilgiler vererek şunları söyledi.”Kongrenin hazırlanışında bizlere B.Çekmece, Pendik ve Küçükçekemece Belediyeleri çok büyük destekler verdi.

Bu belediyelerimizi yanı sıra Keşan Belediyesi, Çubuk Belediyesi ve Taşköprü Belediyesi'nin verdiği katkılara da teşekkür ederiz. Bu kongre için çalışmalarımıza 20 ay önce başladık. Bu kongre için 143 ziyaret gerçekleşirdik. Amatör bir ruhla çalışarak bu etkinliği en iyi şekilde gerçekleştirdik. 150-200 bin Euro'luk bir etkinliği hep destekler ve sponsorlarla gerçekleştirdik. Bu etkinlik için devletten 1 kuruş yardım almadık. Ülkemizde 56 ülkeden 180 delegeyi ağırlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadık.

Toplantımıza katılan tüm delegeler son 10 yılın en güzel kongresi olduğunu belirttiler. Bu da bize büyük mutluluk verdi. Bu nedenle bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”
Daha sonra birliğin dernekleşmesi için Büyükçekmece Belediyesi'nden Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu, Pendik Belediyesi'nden Enver Tuksal, ve Üsküdar'dan Engin Öztürk tüzüğü hazırlamak ve üyeleri bilgilendirmek üzere seçildiler.


Yapılan oylamada dernekleşme konusu oybirliği ile kabul edildi.
Bu toplantıya katılan ve Uluslar arası Festivaller Birliği'ne üyelik talebinde bulunan Gelibolu Belediyesi Kültür Müdürü Ayşen Taşçı'nın Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali hakkında üyeleri bilgilendirmesi ve festivalle ilgili sorulan soruları yanıtlamasında sonra yapılan oylamada Gelibolu Belediyesi'nin de Gözlemci üye olması oybirliği ile kabul edildi.
KKTC Güzelyurt Festivali'nin birliğe üye olması konusundaki dilekçe okundu.

Ancak yapılan görüşmeler ve oylama sonucu bu talebin talepte bulunan festivalden toplantıda temsilcisi bulunmaması nedeni ile bu talebin 2009 Nisan ayında yapılacak toplantıda ele alınması oybirliği ile kabul edildi.
Toplantı saat 17.30 sıralarında sona erdi. Aynı gece Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konuklara Çamlıbel Restaurantta bir akşam yemeği verdi.
Konuklar 23 Kasım 2008 Pazar günü Keşan'dan ayrıldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21