• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Er Yatırım’dan, Üniversite Gençliğine Büyük Destek

Er Yatırım’dan, Üniversite Gençliğine Büyük Destek
Er Yatırım ve Yaşar Üniversitesi Turizm ve Otelcilik alanında işbirliği protokolü imzaladı
TURİZMİN SESİ

Er Yatırım ve Yaşar Üniversitesi turizm sektörünün en önemli girdilerinden biri olan insan kaynağına yatırım için işbirliği protokolü imzaladı. Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmenin üniversitelerle birlikte bütün sektörün sorumluluğu olduğunu belirtti. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan da üniversite ve sektör arasında işbirliğinin çeşitlendirilerek artması gerektiğini söyledi.
 
yasar-universitesi-turizm-ve-otelcilik,er-yatirim,2.jpg
 
Markalı şehiriçi otel yatırımcısı Er Yatırım’dan, üniversite gençliğine büyük destek. Er Yatırım ve Yaşar Üniversitesi turizm ve otelcilik sektörünün en önemli girdilerinden biri olan insan kaynağına yatırım için işbirliği protokolü imzaladı. Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Yaşar Üniversitesiyle yaptıkları protokol çerçevesinde turizm sektörüne kalifiye insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.  Er Yatırım ve Turizm A.Ş. ile Yaşar Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde; Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Turizm Rehberliği Bölümü, Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve ayrıca Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği İngilizce ve Türkçe programları öğrencileri için turizm sektörünün işleyişine ilişkin ders, staj, konferans, kongre gibi konularda geniş kapsamlı işbirliği yapılacak.
 
Er Yatırım’ın protokol çerçevesinde; Yaşar Üniversitesi bünyesinde turizm ve otelcilik ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere, lisans anlaşması yaptığı ABD’li turizm devi Starwood Grubu otellerinde staj imkanının yanı sıra, İzmir Bayraklı bölgesinde hayata geçireceği Four Points by Sheraton İzmir oteli başta olmak üzere işe alımlarda öncelik ve sektörel deneyimlerin paylaşılacağı etkinlikler düzenleyerek de katkı sağlayacağını belirten Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, insan kaynağının turizm ve otelcilik sektörü için çok önemli bir değer olduğunun altını çizdi. 
 
yasar-universitesi-rektoru-prof.-dr.-murat-barkan.jpg
 
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan işbirliği projesine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Turizm işletmeleri ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin temel noktalarından biri yönetim ve operasyon alanlarında niteliği yüksek işgücünü birlikte üretmek ve bunun hizmet kalitesine yansımasına katkıda bulunmaktır. Bununla birlikte, turizm sektörünün üniversiteler ile işbirliğinden ortaya çıkabilecek asıl fayda sektöre yönelik, hizmet ve talep analizleri sonrasında ortaklaşa geliştirilecek insan kaynağı geliştirme projeleri olmalıdır. Böylece kalitenin üretimi sürecindeki bu ortaklık, kurumsallaşma ve kalitenin sürdürülebilirliği alanına genişleyebilecektir. Bu sağlandığında kalite güvencesi daha güçlü temellere sahip olabilecek, işbirliği alanı çeşitlendikçe işbirliği potansiyeli her iki tarafa da kalıcı faydalar sağlama olanağına kavuşacaktır. Er Yatırım ile Yaşar Üniversitesi işbirliği böyle bir geleceğin ilk adımları olarak değerlendirilmeyi hak ediyor ve bu nedenle benzerlerinden farlı ve umut vericidir”10 yılda 300 milyon dolarlık yatırımla 20 otel yapmayı hedefleyen Er Yatırım ve Turizm’in bu hedefi gerçekleştiğinde yaklaşık 3 bin kişiye de istihdam sağlayacağını dile getiren Çelikkanat, grubun mesleki eğitime büyük önem verdiğini ve kendi otel personellerini yetiştirecekleri bir turizm ve otelcilik meslek lisesi kurmayı da hedeflediğini ifade etti.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21