• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Engelli Çocuklardan Engelsiz Sanat

Engelli Çocuklardan Engelsiz Sanat
Alışverişle kültür sanatı bir arada Başkentlilere sunmak için çeşitli proje ve programlara imza atan Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) çeşitli derneklerle de sosyal sorumluluk çalışmalarına imza atıyor
TURİZMİN SESİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Festival’de engelli çocuklar için çalışmalar yürüten SERÇEV, ZİÇEV ve OSEM düzenledikleri etkinliklerle vatandaşların ilgisini ve desteğini kazandı.ASF kapsamında SERÇEV (Serebral Palsili-Beyin Felçli Çocuklar Derneği) yararına düzenlenen “Engel Tanımayan Gözler Gezici Fotoğraf Sergisi”nin açılışı ve kokteyli Çukurambar Engelsiz Oyun Parkı’nda yapıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’nin katıldığı programda, serebral palsili çocuklar tarafından profesyonel fotoğrafçılar eşliğinde çekilen fotoğraflar sergilendi. Sergide fotoğrafı yer alan 15 yaşındaki Furkan Çakır, engellilere fırsat verildiğinde güzel işler yapabildiğini belirterek, “engelsiz yaşam” mesajı verdi. Çakır, “Engellerimizi değil, bizi görün. Yeter ki, bizlere fırsat verin, sizin kadar iyi işler yapabiliriz. Bu dünyada biz de varız, bizi hor görmeyin" dedi. Sergiyi gezerek beğenisini dile getiren ATO Başkanı Salih Bezci, engelliliğin hep başkalarının hayatlarında olduğunu düşünmenin yanlışlığına dikkat çekerek “Hiç kimse engelli adayı olduğunu unutmamalı” dedi. 
 
Serebral palsilili çocukların bu toplumun çocukları olduğunu kaydeden Bezci, şunları söyledi: “İşte burada engelli denilen çocukların engellere rağmen ne kadar başarılı işler yapabileceğini görüyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve onlara destek olmamız lazım. Unutmayalım ki, hepimiz engelli adayıyız. Engellileri yok sayarak sorunlarımızı çözemeyiz. Engellilik konusunda farkındalığımızı artırmamız lazım. Hem birey olarak hem de sivil toplum örgütleri olarak engellilere karşı duyarlılığımızı desteklerimizle göstermemiz gerekiyor. Biz ATO olarak festival kapsamında bu görevimizi yerine getirmeye çalıştık, bu çalışmaları sürdürmeye de kararlıyız.” “Engel Tanımayan Gözler Sergisi”,  9 Eylül tarihine kadar CEPA AVM’de, 10-12 Eylül tarihleri arasında da KENTPARK AVM’de Başkentlilerle buluşacak. Fotoğraf sergisinden elde edilen gelir SERÇEV tarafından beyin felçli çocuklar yararına kullanılacak. 
 
ZİÇEV'DEN ENGELSİZ DANS-
Festival kapsamında bir diğer sosyal sorumluluk çalışması da Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına gerçekleştiriliyor. Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve Manisa şube öğrencilerinden oluşan 15 kişilik ZİÇEV ekibi, dört ayrı gösteriyle Başkent AVM’lerinde vatandaşlarla buluşuyor. “Aşuk Maşuk”, "Kanto Rock'n Roll” ve  "Ispanak ve Yumurta" adlı tiyatro gösteriyle, izleyicilerin karşısına çıkan ZİÇEV çocukları dans gösterileri de sergiliyor. ZİÇEV Spor Genel Koordinatörü ve Vakıf Müdür Yardımcısı Osman Akdemir, "Çocuklara imkan verildiğinde onların neleri başarabildiğini göstermek çok önemli. Çocuklar gösterilerden çok mutlu ayrılıyor” dedi. 
 
OTİZMLİ ÇOCUKLAR MASA TENİSİ OYNADI-
Ankara Alışveriş Festivali bir diğer sosyal sorumluluk programına Ankara Otizm Gençlik ve Spor Kulübü (OSEM) tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvasıyla imza attı. Otizmli çocukları topluma kazandırmak amacıyla kurulan OSEM’in düzenlediği turnuva beş gün sürdü. Finalin Gimart AVM’de oynandığı  turnuvada maçı Ataberk Aytekin kazandı. Aytekin’in ödülünü ATO Başkanı Salih Bezci’nin elinden aldı. Bezci turnuva finalinde yaptığı konuşmada, başarının engel tanımadığını belirterek, Aytekin’i kutladı. Ödül törenine katılan OSEM Başkanı Samet Dinçer de, çocukların sosyal hayata adapte olabilmeleri için sporun büyük önem taşıdığını söyledi. Dinçer, bu açıdan masa tenisi sporunun bir araç olmaktan öte amaca dönüştüğünü kaydetti. 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21