• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

ENDLESS İSTANBUL WORKSHOP DÜZENLENDİ

ENDLESS İSTANBUL WORKSHOP DÜZENLENDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB, THY işbirliğiyle, Moskova'da 'Endless İstanbul workshop'u düzenlendi
TURİZMİN SESİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB, THY işbirliği ve Karavan Turizm katkıları ile 13 Nisan tarihinde, Moskova'da 'Endless İstanbul workshop'u düzenlendi. Türkiye ve Rusya'dan turizm sektör temsilcilerinin katıldığı workshop'ta; üst gelir grubuna dahil olan Rus turistlerin, İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Rusların 2'nci evi, Türkiye'dir
Rusların 2'nci evinin, Türkiye olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Rus turistlerin İstanbul, Kapadokya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi gibi Türkiye'yi daha fazla keşfetmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Yapılan workshop'un amacına uygun olduğunu anlatan Levent Demirel, “Deniz-güneş-kum turizminin yanı sıra, kültür turizmi, kongre turizmi, alışveriş turizmi gibi diğer turizm çeşitlerimizi de canlandırmak için çalışıyoruz. Moskova'da yaptığımız workshop çalışmasının kapsamını genişleterek devam ettireceğiz. Zira bu yıl, Rusya'dan ülkemize gelecek turist sayısında %20 artış hedefliyoruz. Türkiye, Rusların ikinci evleridir” dedi. Gelecek 5 yıl içerisinde workshop çalışmalarının daha büyük önem kazanacağını kaydeden Levent Demirel, mevcut pazarların yanı sıra, Amerika, Hindistan, Çin gibi uzak destinasyonlarda da workshop çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Rus turistler, Türkiye'den memnun ayrılıyor
Daha fazla Rus turisti, İstanbul'a çekmek için kentin sahip olduğu potansiyeli Rus meslektaşlarına anlattıklarını kaydeden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, “İstanbul'umuz ve ülkemizin için yaptığımız, her bir etkinlik, her bir çalışma ile sahip olduğumuz zenginliğimizi dünyaya tanıtıyoruz. Moskova'daki workshop, çok başarılı geçti. Rus seyahat acentaları ile yaptığımız görüşmelerde; özellikle varlıklı Rus turistlerin, 24 saat yaşayan İstanbul'a gelmelerine yönelik işbirliğine start verildi. Özetle, konaklama tesisleri, eğlence mekanları, alışveriş merkezleri vs ile en üst düzeyde vereceğimiz hizmeti anlatmanın yanı sıra, kentimizin tarihi ve kültürel hazinesini bir kez daha gündeme taşıdık” dedi.
Rus seyahat acentalarıyla yaptığı görüşmelere değinen Müberra Eresin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Rusya'daki seyahat acentalarının ifadesine göre, Türkiye'ye gelen Rus turist, memnun ayrılıyor. Genel memnuniyeti duymak, bizleri hakikaten çok heyecanlandırdı. Tek sıkıntı, bizim hedeflediğimiz üst segment turistin İstanbul'a daha rahat seyahat edebilmesi için, THY'nin özellikle business ve comfort class koltukları olan uçaklarının sayısını arttırması gerekiyor. Şu an, en büyük eksiklik bu gözüküyor. Zaten her yerde, özellikle tanıtım çalışmalarımızda TUROB'a destek olan THY'nin, bu konuda da hızlı adımlar atacağından şüphemiz yoktur. Bizim İstanbul için hedeflediğimiz Rus turist, gerçek business class uçan ve şehirde hem konaklama, hem yeme-içme ve alışverişte daha fazla ödeme gücü olan turistlerdir. Rus pazarının, İstanbul için gelecek vaat ettiği göz önüne alındığında, daha fazla Rus turisti kentimize ve ülkemize çekmek için, deniz-güneş-kum turizminin yanı sıra, golf, kongre, sağlık, tarih, kültür, alışveriş, eğlence gibi diğer turizm çeşitlerimizi yoğun olarak anlatmaya devam etmeliyiz. Katıldığımız workshop sayesinde, Rus seyahat acentaları, özellikle İstanbul'daki son gelişmeler hakkında haberdar oldular” diye konuştu.

Sırada, 2'nci Moskova workshop'u var
Workshop çalışmasının sonunda, ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun, “Sonsuza kadar İstanbul” ile “Dünya Başkenti İstanbul” isimli eserlerini, İstanbul'un farklı güzelliklerini anlatan multivizyon gösterisi eşliğinde sunduğunu anlatan Müberra Eresin, şunları söyledi:

“Salondaki, Rus acentacısı olan misafirlerimiz, konserden gerçekten çok etkilendiler. Tuluyhan Uğurlu'nun olağanüstü performansı hepsini büyüledi ve bu imkanı onlara verdiğimiz için özellikle teşekkür ettiler. Konser sonrasında verilen parti sayesinde de, tüm misafirler ve workshop'a katılan işletme temsilcileri daha uzun sohbet etme imkanı buldular. Bu tip workshopların, geri dönüşümleri gerçekten beklenilenden daha çabuk oluyor ve şehirdeki rakamlarımıza hemen yansıyor. Sırada, ikinci bir Moskova workshopu'umuz daha var ve bu workshop'daki hedef kitlemiz, bu en üst segmentin bir altındaki kesimdir. Yakın bir tarihte, bununla ilgili detayları da paylaşacağız. Yapılan bu workshop ile ilgili, her zamanki gibi büyük destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, THY ve tabi bu çalışmalarımızın tamamında emeği gecen Tanıtım&Fuarlar komitemize bir kez daha destekleri için teşekkür ederiz”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21