• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

EN TATLI ACI "ÇİĞKÖFTEM"

EN TATLI ACI "ÇİĞKÖFTEM"
Çiğköftem', çok sayıda özel baharatların kullanıldığı çiğköftelerinde, en acı tatlıyı sofralarımıza getiriyor.

Turizmin Sesi


Ülkemizin her yöresine ait çiğköfte çeşitlerinin, yapılış yöntemlerini inceleyip, harmanlayan ve bütün lezzetlerin ışığında mükemmel bir lezzet ortaya çıkaran "ÇİĞKÖFTEM"


Çek bir buçuk acılı çiğköfte müdavimlerinin yanı sıra, toplumun geneline hitap etmeyi hedefleyen 'Çiğköftem', çocuklar için az acılı çiğköfte, vejeteryanlar için etsiz çiğköfte ve dünya genelinde patentini aldığı pişmiş etten çiğköfte çeşitlerini hazırlıyor.

Özellikle acının yoğun olarak kullanıldığı Yunan, İspanyol ve Meksika mutfaklarına yabancı olmayan Çiğköftem, önümüzdeki yıllarda Almanya başta olmak üzere, Türklerin yoğun yaşadığı bölgelere master franchise vererek, 'Çiğköftem' lezzetini dünyaya taşımayı planlıyor. Önümüzdeki yıl ilk master franchisingin Almanya'ya verileceğini ifade eden Çiğköftem Genel Koordinatörü Ahmet Güner, “Hedefimiz yurtiçi ve yurtdışında franching zinciri kurarak, çiğköfteyi ve 'Çiğköftem'i dünyaya tanıtmaktır” diyor.

İlklere imza attık

Çiğköfte sektörüne yönelik bugüne kadar birçok ilke imza attıklarını kaydeden Ahmet Güner, “Kuruluş tarihimiz olan 1993'den itibaren, tüm gücümüz ve özverimizle, çok özel lezzetlerimizi üretiyoruz. İlk günden itibaren kalite, hijyen ve butik çizgimizden vazgeçmeden çalıştık. Bu süre içinde, birçok ilke imza attık.

Mesela sektördeki, ilk hijyenik çiğ köfteyi biz ürettik. İlk ISO ve HACCP belgelerini biz aldık. İlk çiğ köfte franchingini biz verdik. İlk pişmiş etli çiğ köfteyi biz yaptık ve dünya genelinde patentini aldık. Sektöre hep ilkleri getirdik ve getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şube sayısı 40 olacak

Şuan, İstanbul, Ankara, Tokat gibi birçok ilimizde 22 şubenin bulunduğunu kaydeden Ahmet Güner, “Bu yılın sonunda Ankara, Mersin, Kırşehir, Erzincan başta olmak üzere çeşitli illerde vereceğimiz franchinglerle şube sayısının 40'a çıkaracağız. Her yıl ciddi bir büyüme hızıyla, 2009 yılı sonunda şube sayımız 60'a ulaşacak” dedi.


Reel piyasaların aksine bu yılın ilk yarısında yüzde 40 büyüdüklerini ifade eden Ahmet Güner şunları söyledi:

“Piyasalardaki krizin aksine, hem üretimimizi, hem de karlılığımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz. Belki de, gıda sektörünün her krizden en az hasarla çıkan sektör olması, krizden etkilenmememizi sağlıyor.

Bu yılın ilk 6 ayında, yüzde 40 büyüdük ve aylık satışımız 50 bin kilograma ulaştı. Ayrıca bu yıl, Tokat şubemizle Anadolu'ya açıldık. Şuan 22 şubemizin, 3 tanesi bize aittir, 19 tanesi franchingdir. Jak Deleon'un da dediği gibi; müşterilerimiz önce müdavimimiz seviyesine yükseldi. Sonra, tadıp doyamadığı, yiyip vazgeçemediği tüm lezzetlerimizi başkaları ile buluşturma kararı aldılar.

İlk franchisemiz önce Büyükçekmece'de böyle oluştu. Hemen ardından Başakşehir, Suadiye gibi diğer şubeler geldi. Şimdi onlar, Çiğköftem Ailesi'nin birer işletmeci üyeleri oldular” şeklinde konuştu.

Çiğköftem'de çiğköftenin yanı sıra içli köfte ve Erzurum yöresine ait kadayıf dolması lezzetlerinin de bulunduğunu anlatan Ahmet Güner, önümüzdeki dönemlerde yeni lezzetlerin de eklenebileceğini belirtti.

Sektörün en büyük sorunun son 2 yılda mantar gibi çoğalan çiğköfte satıcıları olduğunu anlatan Ahmet Güner, hijyen ve kalitede ödün vermeden, en iyi hizmeti sunan işletmelerin büyüyerek yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21