• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

EMITT Turizm Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23. kez kapılarını açtı

EMITT Turizm Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23. kez kapılarını açtı
Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23. kez kapılarını açtı

TURİZMİN SESİ


Fuarın açılışını T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TYD Başkanı Oya Narin, ITE Grup EMEA Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ve ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın gerçekleştirdi. EMITT; T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB desteğiyle birlikte Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenleniyor.

emitt-,-t.c-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-nuri-ersoy,-istanbul-valisi-ali-yerlikaya,-kktc-turizm-ve-cevre-bakani-fikri-ataoglu,- tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya-(2).jpg

Bu sene rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan, Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu yıl 94 ülkeden 1.100 ana firma (alt katılımcılarla toplamda 5.602 firma) katılımcıyı ağırlıyor. EMITT, geçtiğimiz yıla oranla katılımcı anlamında %15 büyüme kaydetti. Dünyanın dört büyük turizm fuarından biri olan ve ITE Turkey tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT’i; bu sene 57.000’den fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

EMITT  %25 büyüyerek turizme katkı sağlamaya devam ediyor. Turizmde 2023 yılı hedefimiz ülke olarak 70 milyon turist ve 70 milyar dolar turizm geliri. EMITT’de de 2023 yılı hedefimiz 150 ülkeden 150.000 ziyaretçi getirmek…
Ülke turizmi ve EMITT arasında bir paralellik olduğunu belirten ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın: “2018’in Ocak ayında düzenlediğimiz fuarda ülke turizmindeki büyüme ile EMITT arasındaki ilişkiyi bir kez daha çok net bir şekilde görme imkanımız oldu. Ocak 2018’de 22’incisini düzenlediğimiz EMITT’te 85 ülkeden 1.065 ana firma (alt katılımcılarla 4.500 firma) ve 54.364 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attık. Turizm sektöründe 2017 yılında gözlemlenen hareketlenme EMITT’te de kendini gösterdi ve 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla katılımcı bazında %25 büyüme kaydettik. Bu büyüme 2018’de turizm sektörü için hızlı bir yükselişin de önceden habercisi oldu ve bugün gelinen noktada sektörün hızlı bir büyüme yakaladığına hep birlikte şahitlik ettik” dedi. 

Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Turizm Bakanlığı verileri de bu görüşümüzü destekliyor. Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yedi ayda %24,9 artışla 21,64 milyon kişi oldu. Diğer yandan gelir anlamında da ciddi bir artış gözleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre turizm geliri de yılın ilk yarısında %31 oranında artış göstererek 11,5 milyar dolara ulaştı. Özellikle yabancı turistlerden elde edilen gelir bazında %36,9’luk yani 9,28 milyar dolarlık ciddi bir yükseliş söz konusu. Diğer bir ifadeyle yılın ilk yarısında turizm gelirlerimizin %80’inden fazlası yabancı turistin gelmesinden elde edildi. Bu veriler ışığında ülkemizin, uluslararası turistler için yeniden bir marka destinasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca gelen turistlerin her zamankinden daha fazla harcama yapıyor olması da cabası. Bu olumlu rakamlar göz önüne alındığında işletmeler ve destinasyonlar için tanıtımın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin lider seyahat ve turizm fuarı EMITT olarak bu büyüyen pazara erişmeye yönelik eşsiz fırsatlar sunmaya devam ediyoruz. Turizmde 2023 yılı hedefimiz ülke olarak 70 milyon turist ve 70 milyar dolar turizm geliri. EMITT’de de 2023 yılı hedefimiz 150 ülkeden 150.000 ziyaretçi getirmek.”

Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonelleri EMITT’te buluşuyor
EMITT’in sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi olduğunu dile getiren Aydın; “Katılımcı sayımızı geçen yıla oranla yüzde %25 artırmayı başardık. Bu sene Brezilya, Japonya, Çin, Gürcistan, Güney Kore, Güney Afrika, Azerbaycan, Küba, Makedonya, Yunanistan, Bosna Hersek, Özbekistan, Nepal, Hindistan, KKTC, Bulgaristan, Lübnan, Maldivler, Moğolistan, Kosova, Filistin, Sırbistan, Kırgızistan ve İran gibi ülkelerin yanı sıra Endonezya ve Malta bakanlık düzeyinde katılıyor. Ayrıca Finlandiya, Polonya ve Tayland’dan yeni firmalar fuarda ilk defa katılımcı olarak yer alacak. Turizm sektörü temsilcilerini dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonelleri ile buluşturma geleneğimizi bu yıl da sürdürüyoruz. Bu kapsamda Hosted Buyer (davetli tur operatörü) Programı düzenliyoruz. Program kapsamında fuarda bu yıl 100’ün üzerinde ülkeden 700’e yakın davetli tur operatörünü ağırlayacağız. 2018’in Ocak ayındaki fuarda 7.000’in üzerinde onaylanmış randevu ile bir dünya rekoruna imza atmıştık. Yeni yatırımlara ve yeni iş birliklerine vesile olan programımızda bu yıl bu sayının da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerinden firmalar EMITT’e yoğun ilgi gösteriyor ve programımıza başvuruda bulunuyor” dedi.

Birbirinden çarpıcı konular ve turizm sektörüne dair her şey Emitt 2019’da yer alacak!
Dört gün boyunca sürecek etkinlikte, farklı sektörlerin önde gelen isimleri birbirinden farklı konuları masaya yatıracak. Turizm yol haritası, turizm ekonomisi, turizmdeki canlanmayı kalıcı kılmak için atılması gereken adımlar, geleceğin turizmine dair öngörüler ve açıklamalar Gazeteci, Televizyoncu, Ekonomi Yorumcusu Emin Çapa, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TTYD Başkanı Oya Narin, SKAL Başkanı Ata Eremsoy, Fütürist, Ekonomist, T-İnsan ve Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe tarafından ele alınacak.

Turizmin gündeminden düşmeyen dijitalleşme konusu tüm satış ve pazarlama profesyonellerinin radarında. Bu konuları ele alacak isimler arasında ise; Fütürist Otelci Cem Kınay, Travel Tech Global YK Başkanı Ferda Kertmelioğlu, Neredekal.com Kurucu ve Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu, Enuygun CEO Çağlar Erol, tatilsepeti Genel Müdür Koray Küçükyılmaz, HotelRunner Kurucu Ortak Arden Agopyan, Travel Audience Avrupa Satış Yöneticisi Arnaud Valion, Emirates Havayolu Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Ahmet Birinci yer alıyor.

Çinli turistler tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Milyonlarca turistin oluşturduğu dev Çin pazarına KOBİ İşletme Sahipleri Derneği (ICIF) Başkanı Dr. Marcus Lee’nin keynote konuşmasıyla giriş yaptıktan sonra, Destination Dr. Consulting Baş Danışmanı Edward Dramberger bu pazarda etkin olabilmek için alıcılarla nasıl ilişki kurulacağını ve satış kapatılacağını anlatan bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Attıkları bir tweet, çektikleri birkaç saniyelik video, yazdıkları bir yazıyla milyonları harekete geçirebilen fenomenler de EMITT Konferans Sahnesinde ziyaretçilerle buluşacak. Konuşmacılar arasında ise Gezimanya Kurucuları Murat Özbilgi ve Tuğçe Yılmaz Özbilgi, Biz Evde Yokuz Kurucuları Duygu Şar & Bilgehan Çelik, Yedi Kıtaya Ayak Basan En Genç Türk Barkın Özdemir, Yapımcı ve İletişim Danışmanı Elif Dağdeviren, Yeni Medya, Influencer Marketing ve Sosyal Medya Danışmanı Cem Karakuş, Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, Profesyonel Seyahat Bloggerları Derneği (PTBA) Başkanı Janicke Hansen bulunuyor.

31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak EMITT ilk iki günde turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatilcileri ağırlayacak. Tatil tüketicileri fuarda seçtikleri destinasyonları inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarına, cazip fiyatlarda “Erken rezervasyon” kampanyaları ile ulaşma imkanına sahip olabilecek.İki gün boyunca fuarı ziyaret eden ziyaretçiler yapılacak çekilişe katılma imkânı tanınacak. Bir kişi Bulgaria Bansko Orlvetz Hotel’de, çift kişilik, 4 gece, 1 kişi Otlum Life Hotel Kemer’de çift kişilik 5 gece, 1 kişi Eresin Hotel’de çift kişilik akşam yemeği kazanacak. Çekiliş ve ödül töreni noter huzurunda, 03 Şubat 2019 tarihinde TÜYAP Ana Fuaye’de gerçekleşecek. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21