• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

EMITT 4.SALONU WELLNES'E AYIRDI

EMITT 4.SALONU WELLNES'E AYIRDI
Ekonomik kriz nedeniyle sektörün umudu haline gelen EMITT Fuarı, çeşitli kesimlerden gelen katılım talepleri için özel düzenlemelere devam ediyor

TURİZMİN  SESİ


EMITT Fuarı'nın yapılacağı TÜYAP salonlarından 10'uncusunun turizme ürün ve hizmet veren firmalara ayrılmasının ardından bu kez de 4. salon sağlık turizmine ayrıldı.

Turizm ile ilişkili sağlık kuruluşlarından gelen talepler üzerine yapılan düzenleme ile 4. salonun sağlık turizmi ve Spa & Wellnesss hizmeti veren otellere ayırdıklarını belirten EMITT Fuarı Direktörü Hacer Aydın, “EMITT'te sağlık turizmi için ayırdığımız 4. salonun tamamının sorumluluğu tümüyle Tourexpi.Health Marketing Yöneticisi Hüseyin Baraner´e verildi” dedi.

Baraner de yaptığı açıklamada, TÜYAP'ta yapılacak EMITT Fuarı sırasında 4. salonda bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri “1.Uluslararası Tatil & Sağlık Zirvesi ve Konferansı” ile sektörün bu alanda atağa kalkmasını sağlayacağız” dedi.

EMITT Fuarı'ndaki 4. salonunda turizmciler ile sağlık sektörü karar vericilerini ve trend belirleyicilerini ilk kez bir araya getireceklerini belirten Tourexpi.Health Marketing Yöneticisi Hüseyin Baraner, burada gerçekleştirilecek sağlık turizmi zirvesinin Alman-Türk Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin'in himayeleri ve Almanya Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Prof Dr Maria Böhmer'in destekleri ile düzenleneceğini söyledi.

Turizm ile sağılık profesyonelleri buluşacak

Baraner, zirve ve 4. salonda katılımcı firmalar ile yapacakları organizasyonları fuar süresinde devam edecek diğer etkinliklerin izleyeceğini söyledi.

Kriz döneminde tanıtma ve pazarlamanın her zamankinden daha çok önemli hale geldiğini anımsatan Hüseyin Baraner, kendilerinin de bu anlayıştan hareketle, dünya çapında kendi alanında en büyük ilk 5 fuar arasında bulunun EMITT Fuarı'nı büyük fırsat olarak gördüklerini belirtti.

Yoğun talep ve destek var

Organizasyon ile ilgili olarak yurtiçinden ve yurtdışından çok olumlu tepkiler aldıklarını, çok sayıda kurum kuruluş ve firma ile anlaşmalar yapıldığını ifade eden Baraner, şunları söyledi:

"Bugünlerde, turizmin hiçbir dalı, sağlık ve turizm kombinasyonu kadar umut verici değil. AB Ülkeleri, ABD ve elbette Rusya Türkiye'yi bu alanda en mükemmel fırsatlar ülkesi olarak değerlendiriyorlar ve içtenlikle desteklemek için irade sergiliyorlar.

Türkiye'yi, uzun vadeli ve güvenilir karlar vaad eden bu dalda lider ülke rolüne kavuşturmak ve sağlık yatırım ve yapılanmalarının imajını yükseltmek için bir ilk olan bu profesyonel insiyatif EMITT 2009 İstanbul'da Avrupalı tur operatörleri tarafından da destekleniyor."

Kendi alanının ilk 5'i arasındaki EMITT ve sağlık turizmi

Zirvenin hali hazırda Doğu Akdeniz çanağında başarılı bir pozisyona sahip ülke konumundaki Türkiye'den yükselen firmalar ile stratejik partnerler ve ortak yatırım fırsatları arayan yabancı yatırımcıların da buluşma noktası olacağını vurgulayan Hüseyin Baraner, şöyle devam etti:"EMITT 2009'un Türkiye'de sağlık turizmi için bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.

EMİTT, bu alanın uluslar arası otoriteleri, sektör temsilcilerinin yaptıkları değerlendirmeler ile turizm medyasında da yer alan haberlerden de görüldüğü gibi kendi alanının dünya çapında en başarılı fuarlarındandır. Bu özelliği ile EMITT, etkili iş görüşmeleri ve buraya katılanların imzaladıkları anlaşmaların da gösterdiği gibi sağlık turizmi için tahsis edilen 4. salonda gerçekleştirilecek olan sağlık turizminin de bu alanda atağa geçmesine vesile olacaktır."

Sağlık her zaman önemini koruyacak!

EMITT 2009 kapsamında gerçekleştirilecek olan “Turizm-Sağlık Buluşması”nın, Türkiye'ye yılda 25 milyon ziyaretçi getiren uluslararası tur operatörlerine sağlık, fitness, güzellik ürünleri ve firmalarını tanıtacağına ve bunun yanı sıra, bunlara Türkiye'nin mükemmel ürünü özelliği de kazandıracağına işaret eden Baraner, "Bu fuar, Avrupa'lı seyahat acentelerinin portföyüne Türkiye'nin sağlık ürünlerinin de kazandırılmasının ilk adımıdır.

Avrupa Ülkelerinin yüzleşmekte olduğu negatif demografik değişimler, hükümetleri, Sağlıklı Yaşam Tarzını kamu politikası olarak destekleme yönünde zorlamaktadır ve tam da bu nedenle, bugün, seçim yapmak için en doğru zamandır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21