• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Emirates Grubu, 2020-2021 Dönemi 6 Aylık Performansını Açıkladı

Emirates Grubu, 2020-2021 Dönemi 6 Aylık Performansını Açıkladı
Emirates Grubu, 30 yılı aşkın bir süredir ilk defa altı aylık döneminde zarar etti

TURİZMİN SESİ


Emirates Grubu bugün yaptığı duyuruyla 2020-21 mali yılına ilişkin ilk altı ay sonuçlarını açıkladı.Grubun gelirleri, 2020-21 mali yılının ilk altı ayında 13.7 milyar AED (3.7 milyar US$) olarak gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde elde edilen 53.3 milyar AED (14.5 milyar US$) rakamına kıyasla %74’lük bir azalmayı temsil ediyor. Gelirlerdeki bu çarpıcı düşüş, ülkelerin COVID 19 salgını nedeniyle sınırlarını kapatmaları ve seyahat kısıtlamaları getirmeleri sebebiyle global ölçekte havayoluyla yapılan seyahatlerin haftalarca durmasından kaynaklanmıştır. Salgının yayılmasını önlemeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak, Emirates ve dnata’nın Dubai’deki merkezleri de, tarifeli yolcu uçuşlarını Nisan ve Mayıs aylarında 8 hafta süreyle askıya almıştır.

Grup, 2020-21 altı aylık döneminde 14.1 milyar AED (3.8 milyar US$) net zarar açıklamıştır. Grubun 31 Mart 2020 yılı itibariyle 25.6 milyar AED (7.0 milyar US$) olan nakit pozisyonu, 30 Eylül 2020 itibariyle 20.7 milyar AED (5.6 milyar US$) seviyesinde kalmıştır.

Emirates Airline ve Grubun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sheikh Ahmet bin Saeed Al Maktoum, sonuçları şöyle yorumladı: “İçinde bulunduğumuz mali yıla havayolu yolcu trafiğinin kelimenin tam anlamıyla durduğu global bir karantina ortamının ortasında başladık. Havacılık ve seyahat tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu koşullarda, Emirates Grubu, 30 yılı aşkın bir süredir ilk defa altı aylık döneminde zarar etti. 

“Yolcu trafiğinin durmasıyla birlikte Emirates ve dnata, zaman kaybetmeksizin eksen değiştirerek yük taşımacılığı (kargo) ve diğer fırsatları değerlendirmiştir. Bu sayede gelirlerimiz, sıfır seviyesinden geçen senenin aynı dönemindeki rakamların %26’sına ulaşabilmiştir.

Emirates Grubunun rüzgârların ters yönden estiği bu dönemde gösterdiği dayanıklılık ve esneklik, işletme modelimizin gücünü göstermesinin yanı sıra yıllardır yetenek ve beceriye, teknolojiye ve altyapıya yaptığımız ve artık maliyet ve operasyonel verimlilik bakımından karşılığını almaya başladığımız kesintisiz yatırımlarımızın ne kadar isabetli hamleler olduğunu göstermektedir. Bunların yanı sıra, Emirates ve dnata, güçlü bir marka imajı ve çevik dijital yetkinlikler inşa etmiş olup bu özelliklerin çok büyük faydasını görmüştür ve son altı ay içerisinde müşteri ve ticari faaliyetlerde görülen hızlı değişime başarıyla cevap vermemizi sağlamıştır.”

Şeyh Ahmed sözlerini şöyle sürdürdü: “Gösterdikleri kesintisiz destekten dolayı yolcularımıza teşekkür etmek ve tüm paydaşlarımızın Dubai’nin havacılık faaliyetlerine ve diğer ekonomik faaliyetlere son derece hızlı ve emniyetli bir şekilde yeniden başlamasını sağlayan gayretleri için minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz. Kimse geleceğin neler getireceğini bilemez; ancak COVID-19 aşısının piyasaya sürülmesiyle birlikte seyahate olan talebin süratle artmasını bekliyoruz ve bu canlanmaya cevap verebilmek için hazırlık yapıyoruz. Bu arada, Emirates ve dnata, yolcularımıza hizmet vermek ve taleplerini karşılamak için kaynaklarını ivedilikle yönlendirmeye devam etmektedir.”

“Güçlü nakit rezervlerimizden yararlanma imkanına sahip olmanın yanı sıra, hissedarlarımız ve daha geniş anlamda finans dünyası aracılığıyla, işletmemizi desteklemek ve bu zorlu dönemi atlatmamızı sağlamak için yeterli finansmana erişimimiz mevcuttur. 2020-21 döneminin ilk altı ayında, hissedarımız, özkaynak yatırımı vasıtasıyla Emirates’e 2 milyar US$ aktarmıştır ve düzelme yolundaki bu süreçte de bizi desteklemeye devam edecektir.”

Emirates Grubunun çalışan tabanı, 31 Mart 2020’ye göre %24 gibi muazzam bir azalma kaydederek, 30 Eylül 2020 itibariyle toplamda 81.334 kişi olmuştur. Bu durum, şirketin öngörülebilir gelecekteki beklenen kapasitesi ve ticari faaliyetlerinin yanı sıra sektördeki genel görünümle de uyumludur. Emirates ve dnata, uygulandığı yerlerde istihdamı koruma programlarına katılmak da dahil olmak üzere vasıflı işgücünü korumak için her türlü olanaktan yararlanmaya çalışmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21