• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

“Emin Çakmak” Teşvikler dengelenirse istenilen hedeflere ulaşılır dedi

“Emin Çakmak” Teşvikler dengelenirse istenilen hedeflere ulaşılır dedi
Emin Çakmak, TÜRSAB’ı ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a Teşvikler dengelenirse turizmde istenilen hedeflerin üzerine çıkarız dedi

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, salondaki acentelere kısa bir hoş geldin dedikten sonra, Sn Bakan katılımın az olması sezona ve son dakika davet çıkartılmış olmasından kaynaklı olduğunu ifade edip sözü Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a bıraktı.

kultur-ve-turizm-bakani-prof.-dr.-numan-kurtulmus-tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya-3.jpg

TÜRSAB üyesi acentelere seslenen Bakan Kurtulmuş, 2018 yılının turizm sektörünün rekor yılı olduğunu ifade etti. Bakan Kurtulmuş “2017’de 32 milyon turist ile 26,5 milyar dolarlık turizm geliri elde ettik. 2018’e bu ivme ile girdik. Turizm şurası sonrasında ortaya çıkan fevkalade mükemmel motivasyon, fevkalade takım oyunuyla turizm sektörü 2018 yılına büyük bir ivme ve motivasyonla girmiş oldu.” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 2018’in ilk 5 ayında turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığını “11,5 milyon turist Türkiye’ye ziyaretçi olarak geldiğini ifade etti. 32 milyon hedefi ile başladığımız 2018 yılı 40 milyon milyon turisti ağırlayacak seviyeye çıkacaktır. Turizm sektöründe çeşitlendirmeyi artırarak özellikle üst gelir grubunu çekecek, kongre turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi, yaşlı bakım turizmi gibi alanlarda etkinliğimizi artıracağız.  2023 hedefimizi de aynen 2018 hedefimiz gibi yukarıya doğru revize edeceğiz. 2023 için sektörde yerleştirmeye çalıştığımız 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelirini, ‘60 milyon turist 60 milyar dolar gelir’ seviyesine ulaştırmayı ümit ediyoruz dedi.

kultur-ve-turizm-bakani-prof.-dr.-numan-kurtulmus-tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya-2.jpg

EMİN ÇAKMAK, BAKAN KURTULMUŞ’TAN SÖZ HAKKI İSTEDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş her zamanki gibi akıcı konulara hakim hitabeti ile  genel konuştu. Olumlu izlenimler bırakmak isteyen Bakan Kurtulmuş Turizm daha iyi olacak inşallah dedi. 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir 60 milyon turist 60 milyara çıkarmak için çalışacağız hep birlikte diyerek, bizlere ve çalışanlarımız için teşekkür etti. TÜRSAB’ın yeni yönetime başarılar diledi. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasını bitirince, Bakan ile göz teması mesafesinde olan Emin Çakmak ayağa kalkarak söz hakkı istedi. “60 milyon turist 60 milyar dolar gelir” hedefi koyan Bakan Kurtulmuş’a Emin Çakmak, isteklerini dile getirdi. "Türkiye'nin sağlık turizmini yıl boyunca 5 kıtada tanıtarak ülkemizin ekonomik gücüne güç katmaya çalışıyoruz diyerek sözlerine başladı.

kultur-ve-turizm-bakani-prof.-dr.-numan-kurtulmus-tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya-,emin-cakmak-2.jpg

TÜRSAB BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA “SORU VE CEVAP” OLMAYACAK
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya soru cevap yapılmayacağını ifade etti. Emin Çakmak Bakan ile istişare edeceğini, soru sormayacağını, sektörüm adına taleplerini bu vesile ile Sn Bakanımıza bu fırsatla arz etmek istediğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Emin Çakmak’ın ısrarını görünce buyurun dinliyoruz dedi. 

TEŞVİKLER TURİZMİ TETİKLER
Emin Çakmak, yeni döneme madem hedefleri 60 milyon turist 60 milyar gelire yükseltmek istiyorsunuz 3 önemli desteği vermenizi bekliyoruz Sn Bakan dedi.  Sağlık turizminde uygulamaya koyduğumuz 3 ana teşvikin turizmin diğer seğmentlerinde uygularsanız o zaman hedefimiz 75 milyon turist 75 milyar dolar olarak revize edebiliriz dedi.

Sırasıyla kısaca taleplerini sıralayan Emin Çakmak,
1-Yabancı turistlere KDV muafiyeti  
2-turizm Gelir vergisinde %50 muafiyet 
3-6000-9000 USD uygulanan yakıt desteğinin düşük sezonda kişi başı 50, yüksek sezonda ise 30 dolar olarak turist başına teşvik edilmesi,

Emin Çakmak’ın konuşması süre sınırı ile kesilirken, 2 madde daha vardı şok etkisi yaratmasın diye Bakana iletmedim dedi. Bu 2 maddeyi de daha sonraya bıraktım. Konuşmalar bittikten sonra toplantı sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve beraberindeki TÜRSAB Yönetimi Kurulu Merkez binada üst bir kata geçerek toplantı yaptılar. TÜRSAB Yönetim Kurulu Bakandan ne talep ettiler bunu da devlet sırrı değilse açıklarlar herhalde diyerek sözlerine son verdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21