• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

ELMADAĞ KAYAK MERKEZİ

ELMADAĞ KAYAK MERKEZİ
Kayak Federasyonu, Elmadağ Kayak Merkezi'nin işletmesini alarak burayı Avrupa'nın önemli kayak merkezlerinden birisi haline getirmek istiyor

TURİZMİN SESİ


Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, şehir merkezine 18 kilometre mesafedeki Elmadağ Kayak Merkezi'ni almak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) başvuruda bulunduklarını söyledi. Erzurum'daki Palandöken, Kastamonu'daki Ilgaz Kayak Merkezi'nin işletmelerini aldıklarını ve tüm telesiyej ile mekanik tesislerini işlettiklerini ifade eden Ayık, şöyle konuştu: "Bizim en büyük sponsorumuz devlet. Ama yönetim olarak biz bir karar alarak kendi gelirimiz olsun istedik. Kendimiz bir işletme kurduk. Şu an Palandöken'deki tüm telesiyejleri, mekanik tesisleri biz işletiyoruz.

Oradan gelir elde ediyoruz. Kendi personelimizle Palandöken'in tamamını işletiyoruz. Ilgaz'daki tesisler bu yıl bizdeydi. Orada güzel bir otelimiz var. Şimdi sırada Kayseri var. Artık orayı aldık gibi görüyoruz. Genel müdürümüz bizi destekliyor." En büyük projelerinden birisinin ise Ankara'nın Elmadağ Kayak Tesislerini yenilemek olduğunu belirten Ayık, "Elmadağ'ı Avrupa'nın prestijli kayak merkezlerinden birisi haline getireceğiz. Yeni modern tesisleriyle hem para kazanalım, hem kaliteli hizmet verelim istiyoruz" diye konuştu.

Kulüplerin ve sporcuların en büyük sorununun malzeme, antrenör ve mekanik tesislerden yararlanamama olduğunu anlatan Ayık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Elmadağ'ı uluslararası yarışmalar için düşünmüyoruz. Kış kayak merkezi olarak düşünüyoruz. Buraya suni kar sistemi kuracağız. Burasının yıllarca en büyük sıkıntısı yeterince karın düşmemesidir. Kasım ayından itibaren hava sıcaklığı eksi 23'ün altına düştüğü zaman suni kar üreteceğiz ve insanlar kayak yapmaya başlayacak. Karın yağışını beklemek zorunda kalmayacak. Elmadağ'a iki tane yeni telesiyej alıp, yaz ayında düzelteceğiz.

Güvenlik tedbirlerini alacağız. İnsanların rahat bir şekilde kayabilmeleri için altyapı desteğini sağlayacağız. Elmadağ prestijli kayak merkezi olacak. İnsanlar gece saat 24.00'e kadar kayabilecekler."
Akşam işinden çıkan insanların Elmadağ'a spor yapmaya gidebileceğini dile getiren Ayık, "Ankara başkentimiz ve bütün dünya ülkelerin büyükelçilikleri ve çalışanları var. Bunların büyük bir kısmı kayakla ilgilenmektedir. Bu insanlar bizim reklamımızı yapacaklar. Ayrıca Ankara'da binlerce kayak meraklısı var. Bu kişiler de Elmadağ'da kayacak" diye konuştu.

Bu yıl önceliği Erzurum'a vermek istediklerini kaydeden Özer Ayık, "Erzurum bir şantiye görümündedir. Gelecek yıl ise Elmadağ'ı devreye sokacağız. Biz genel müdürlüğe talepte bulunduk. Çok sıcak bakıyorlar.
Elmadağ Kayak Merkezi Ankara ili sınırları içinde, Elmadağ'ın kuzey yamaçlarında yer almaktadır. Kent merkezine yakınlığı avantajıdır.


Coğrafya
Kayak Merkezi Elmadağ'ın kuzey yamaçlarında, 1500-1850 m. yükseklikler arasında bulunmaktadır. Pistler ağaçsızdır ve alpin çayırlarla kaplıdır.Karasal iklimin hüküm sürdüğü merkezde kayak sezonu Ocak-Mart arasında ve kar kalınlığı 30-60 cm.dir.

Konaklama ve Diğer Hizmetler
ODTÜ-Hacettepe-Ankara Üniversiteleri ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait kayak evi ve Turizm Bakanlığı'na ait Turban otel ve şahıslara ait iki restoran bulunmaktadır. Tesislerde kapalı yüzme havuzu, sauna, diskotek ve restoran mevcuttur. Hava kuvvetlerine ait teleski tesisi, kar üstü aracı ve kafeterya hizmet vermektedir.

Mekanik Tesisler ve Pistler
548 metre uzunluğunda saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski bulunmaktadır. Pist kolay ve orta zorluk derecelerindedir.

Ulaşım
Ankara'ya 18 km. uzaklıktadır. Şehir merkezinden kayak tesislerine ulaşım üniversite araçları ve özel araçlarla mümkündür.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21