• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

EKONOMİ SULTANLARI’NA SERTİFİKA

EKONOMİ SULTANLARI’NA SERTİFİKA
Ekonomi sultanlarımız kendilerine layık görkemli bir törenle Özyeğin Üniversitesi yönetim kurul Başkanı Hüsnü Özyeğin, Hey Holding yönetim kurul Başkanı Aynur Bektaş ve Rektörlerinin elinden sertifikalarını aldı

TURİZMİN SESİ


New York Merkezli 1869'da kurulan Goldman Sachs şirketi ve Özyeğin Üniversitesi'nin 10.000 Kadın Girişimci yetiştirmeye hedefli, 3 yılda Türkiye'de 340 kadın girişimciye eğitim verilmesi planlanan Sertifika Programı, ikinci ve üçüncü dönem mezunlarını da verdi. Birbirinden güzel kendinden emin enerjik hayata başarılı gözlerle bakan ekonomi sultanlarımız kendilerine layık görkemli bir törenle Özyeğin Üniversitesi yönetim kurul Başkanı Hüsnü Özyeğin, Hey Holding yönetim kurul Başkanı Aynur Bektaş ve Rektörlerinin elinden sertifikalarını aldılar.

Tarihi mekan ve Türk diplomasi tarihine prestijli emekleri geçen 2 ci Abdülaziz dönemi sadrazam Keçecizade Fuat Paşa'nın evi olarak kullanılan Yalıda düzenlenen törende, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi Rektörü “ Üniversitelerinin Kadın girişimciye verdikleri önemden, Diğer üniversitelerede bu girişimci ders programa alınması için YÖK e baş vurduklarını böylece Türkiye kadın istihdam önemini çizdi. Özyeğin Üniversitesi Yönetim Kurul Başkanı Hüsnü Özyeğin Türkiye'nin ekonomik tablosunda kadın-erkek girişimci ve işsiz açıkların nasıl kapanacağının projelerini vurguladı ve Diblomalarını alan Ekonomi sultanlarından en az iki kişiyi istihdam etmelerini istedi ve “Kadınlar farklı bakış açılarıyla bulundukları her sosyal ortamda fark yaratmayı başarırlar. Bu nedenle 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı mezunlarının çok sayıda yaratıcı ve başarılı girişime imza atacaklarına inancım tam.

Türk iş yaşamına hareket getireceklerini ve değer katacaklarını bildiğim tüm girişimcilerimizi sadece bu programa katılmaya karar verdikleri için bile kutlamak gerekiyor. Zira kadın girişimciliğinin gelişmesi Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesinin en önemli koşullarından biri. Özyeğin Üniversitesi olarak Türkiye'de girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayan programlara büyük önem verdiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı ile yüzlerce kadına ulaşıp onların başarılı girişimciler olmaları ve ekonomik olarak güçlenmeleri için elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz,” dedi. Örnek Kadın girişimcilerimizden Başarılı İş kadınımız Aynur Bektaş çok anlamlı, cesaret, başarı, enerji yüklü konuşması tüm yüreklere dinamik, kararlılık, süreklilik aşıladı.

Üniversite yetkilerin verdiği bilgilere göre “ Goldman Sachs'ın 2008 yılında 10.000 Kadın adıyla başlattığı ve 5 yıl içinde dünyada toplam 10.000 kadına girişimcilik ve işletme eğitimi verilmesini hedefleyen projenin Türkiye programı kapsamında, üç yıl içinde toplam 340 kadına Özyeğin Üniversitesi tarafından ücretsiz eğitim verilecek. Geçtiğimiz sene 79 kadına eğitim veren programdan bu sene 135 kadın yararlanacak. Dünya çapında 22 ülkede uygulanan ve 100 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilen program sayesinde, gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerinin güçlendirilmesi, kadın - erkek eşitsizliğinin azaltılarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin desteklenmesi amaçlanıyor. 10.000 Kadın projesinin Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından yürütülen Türkiye programı ise, geçtiğimiz yıl seçme eleme süreci başta olmak üzere tüm uygulama aşamalarında örnek uygulama seçilerek projenin yürütüldüğü 22 ülke arasında büyük bir başarıya imza atmıştı. “

Ekonominin her sektöründen eğitim almaya gelen girişimci kadınlarımızdan görüşebildiğmiz ; E. Nilay Özdemir medikal sağlık hizmetleri ile şirket sahibi büyük bir projeye imza atma hazırlığı içinde. Fulya Irmak Alüminyum reklam malzeme imalatı ve çok ciddi ihracat rakamlarına ulaşmış. Sinebilgi firma sahibi Fatmanur Ceyhan bilgisayar program yazımlarıyla uzaktan eğitim veriyor. Esra Baldemir demir çelik üzerine Ege bölgesinde tek girişimci kadın. Simacı firması ile Ayfer Ünver kimyasıyla pek çok yeni üretime imza atmış. Rana Pelin Peşken pek çok uluslar arası kongre düzenlemiş ve şirket sahbi.

Turizmimize katdığı paydan dolayı Sarıyer semtinin göz bebeklerinden biri olan Fuat Paşa yalısında göze çarpan, güzel tarihi değeri mekana yakışır bir anlayış içinde Uluslararası standarta uygun otel hizmet sunumu. Suat Daştan şefliğindeki personel kusursuz güler yüzlü istekli hizmetleri 56 oda ( 5 Şehzade suit-1 sultan süit ) 115 yatakla İç turizminde dikkatini çeken değere sahip.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21