• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

EĞLENCE DÜNYASI UMUT VAATD EDİYOR

EĞLENCE DÜNYASI UMUT VAATD EDİYOR
Turizmde eğlence ağırlıklı tatillere ilgi artarken, ailelerin de boş zamanlarının büyük bir kısmını dışarıda eğlenerek geçirecek olması, sektörün geleceği için umut vaadediyor.
TURİZMİN SESİ
Global Industry Analysts tarafından hazırlanan rapora göre, ABD 2008'de,dünya temalı parklar pazarının yarısından fazlasını kontrol ediyor. Bu alanda da en büyük büyüme potansiyelinin Asya-Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika'daki gelişen pazarlarda bekleniyor. Latin Amerika'daki temalı parklar sektörünün 2008 ve 2012 yılları arasındaki artışının 53.2 milyon dolar olması bekleniyor. Avrupa'da ise Almanya, Fransa ve İngiltere pazarın yüzde 62'sine yakın bölümünü oluşturuyor. Rusya'daki temalı parklar sektörü gelirlerinin de 2015 yılında 154 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Global Industry Analysts şirketinin hazırladığı "Theme Parks: A Global Strategic Business Report" (Temalı Park: Global İş Stratejisi Raporu) başlıklı raporu yayınlandı. Raporda, sektördeki son gelişmeler, geleceğe yönelik temel eğilimler, pazardaki oyuncular, konular ve zorluklar hakkında kapsamlı bilgi içeriyor. Ayrıntılı bilgiyle donatılan raporda, tarafsız yorum ve sektöre ilişkin rakamsal verilerin pazarın geleceğine ışık tutacak düzeyde olduğu belirtiliyor. Rapor, ABD, Kanada, Japonya, Fransa, Almanya, İngiltere, Italya, İspanya, Rusya, Asya-Pasifik, Orta Dogu, Afrika ve Latin Amerika'da sektörün gizlenmeye çalışılan kârlılık oranlarını ortaya çıkarıyor. Raporda ayrıca şirket birleşmeleri, satın amalar ve stratejik sektör haraketleri hakkında bilgiler de bulunuyor.

Gelişmekte olan ülkelerde hükümetlerin turizm ve eğlence sektörlerini desteklemesiyle, Kore, Tayvan, Hong Kong, Hindistan ve Çin gibi ülkelerdeki temalı parklarda ziyaretçi ve kişi başı harcamalarının yükseldiği beklenmektedir. Eğlence sektöründeki teknolojik gelişmeler ziyaretçi sayılarını arttıracak ve ziyaretçilere son teknoloji içeren eğlence hizmeti verecek.

Gerçek hayat similasyonları, yapay gerçeklik, ve yüksek kalite görüntü fotograflaması gibi eğlence sektöründeki teknoloji gelişimler sayesinde büyüme gerçekleşecek.
Yenilkçi simulasyonlara uzay yarışları, Italyan Alplerinde hızlı spor arabalar, Yeni Zelanda da nehirde rafting, scuba dalgıçlarının görüş açısıyla dalışları örnek verebiliriz. Birleşmiş Devletler Dunya Temalı Park sektorune hükmederken, Asya-Pasifik gelecekteki büyümeye hız katacaktır. Bunu Doğu Avrupa ve Orta Doğu takip edecektir. Yükseliş gelişmekteki ülkelerde turizmdeki artış ve bu destinasyonlardaki turist artışlarını etkileyecektir. Sektoru diğer etkileyecek faktörlerden bazıları yaşlanan nüfustaki artış, parkların devamlı modernizasyonu ve geliştirmeler ve sunulan servislerin artışı.

Ziyaretçilerin dikkatini çekebilmek ve tekrar ziyaret etmesini sağlamak için 'oyuncu bağlantılı' stratejiler kullanılır. Bunun içinde yeşil ve temiz parklar sağlayarak ve kolay online biletleme gibi hizmetler sunulur. Kapalı temalı parklar ile alışveriş merkezlerinin birleşimi ile ilerki yıllarda pazarda büyük başarılar sağlanacaktır. Bu tip temalı parklara Minneapolis, ABD deki Mall of America, G. Kore'deki Lotte World ve Kanada daki West Edmonton Mall örneklerini verebiliriz.

Dünya'daki öncü temalı parklar
The Adventuredome, Blackpool Pleasure Beach, Busch Gardens Europe, Cedar Fair L.P., Disneyland, Disneyland Paris, Disney-MGM Studios Theme Park, Disney's Animal Kingdom, Samsung Everland Inc, Islands of Adventure, Lotte World, Magic Kingdom, Six Flags Inc, Tokyo Disneyland, Tokyo Disneysea, Universal Studios, Universal Studios Hollywood ve Yokohama Hakkeijima Sea Paradise.


Derleyen: Özgür Töre /TUYED Üyesi FTN News
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21