• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

EGE’NİN İNCİLERİNİ JOLLY TUR İLE GEZİN

EGE’NİN İNCİLERİNİ JOLLY TUR İLE GEZİN
Jolly Tur, Ege'nin incileri Yunan Adaları'na İzmir çıkışlı turları Ocean Majesty gemisi ile seferler düzenliyor
TURİZMİN SESİ
Yunan Adaları, keyifli bir yaz tatili için en ideal seçim. Turun vizesiz ve ekonomik olması da avantaj. Jolly Tur, Ege'nin incileri Yunan Adaları'na İzmir çıkışlı turları Ocean Majesty gemisi ile seferler düzenliyor. Açık büfe ve a la carte restaurantı, barları, havuzu, casinosu, show lounge'ı, diskosu ile benzersiz bir tatil sunan gemide kabinler de otel konforunda..

İZMİR'DEN OCEAN MAJESTY İLE YUNAN ADALARI:
3 gece yunan adaları: İzmir, Atina (Pire), Mikonos, Santorini, İzmir / 199 €'dan itibaren 4 gece yunan adaları: İzmir, Rodos, Mikonos, Santorini, İzmir / 259 €'dan itibaren 7 gece Adriyatik & Dalmaçya Sahilleri: İzmir, Korinth Kanalı, Korfu, Durres, Dubrovnik, Split, Korcula, Kotor, Korinth Kanalı, İzmir / 549 €'dan itibaren

SANTORİNİ
Birçok ziyaretçi en güzel ve en romantik Ege Adası olarak Santorini'yi söyler. Asıl adı Thera ilen Venedikliler buraya Santa-İrini adını vermiş. Yunan adaları içerisinde en güzel manzaraya sahip, bu yüzden dünyanın en çok fotografı çekilen adası. Adanın zaman zaman aktifleşen volkanik kısmı ziyaretçilerin her zaman ilgisini çekmiştir. Gemi tarafından organize edilen tekne ile volkanik ada turuna katılabilir, tur bitiminde adanın kasabasında dolaşabilir ve Santorini'nin muhteşem manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Hilal biçimindeki adanın her noktasından iç deniz görülüyor.

MİKONOS
Eğlencesi ve gece hayatı ile ünlü olan bir ada. Mikonos'ta eğlenceler plajlarda başlıyor... Böylesine küçük bir adada sayıları 15'i bulan plajlar Mikonos'un bir tatil adası olduğunu gösteriyor. Mikonos limanına en yakın olanlar Malalianos ve kalabalık Tourlos plajlarıdır. En iyileri ise Paradise, Super Paradise, Agrari ve Elia...Tüm sokaklarda gezerken, beyaz ve çiçeklerle bezenmiş şirin evlerle karşılaşacağınız, Sharon Stone ve Mel Gibson'ın sık sık tatile geldiği adada Yunan mezelerinin tadına doyamayacaksınız.

RODOS
Avrupa kıtasının en çok güneş alan adası olarak da bilinen bu büyük adada Osmanlı döneminde yapılan birçok eser hala ayaktadır. UNESCO tarafından kültürel miras olarak koruma altına alınan adanın doğusunun Akdeniz'e, batısının Ege denizine kıyıları vardır. Cografi konumu nedeniyle yılın her günü güneş alan adanın evleri, dar sokakları büyüleyici. Apollon Tapınağı, Mandraki Limanı ve Antik Tiyatro mutlaka görülmeli. Ada'da St. John Şövalyeleri'nin izleri hale sürmekte olduğunun ispatı olan caddeler, kiliseler, saraylar ve Türk adını taşıyan camiler de görülmeye değer yapılar arasında yer alıyor.
Yaz aylarında haftada yaklaşık 200 bin turistin akın ettiği bir adadır.

KORİNT KANALI
Yapımı 1881 ile 1893 yılları arasında sürmüştür. Uzunluğu yaklaşık 6,3 km´dir ve Korint Körfezi ile Saronik Körfezi´ni birbirine bağlar. Yaklaşık 400 km mesafelik avantaj kazandırdığı için önemli bir geçit noktasıdır. 21 mt. Genişliğindeki bu kanaldan Ocean Majesty'ten daha büyük gemiler geçememektedir. Bu keyifli geçişte fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Geçiş yaklaşık 2 saat sürmektedir ve hava uygun olursa güverte partisi yapılmaktadır.

KORFU
İyon adalarının en büyüğüdür. İklim özelliğinden dolayı Yunanistan'ın en yeşil adasıdır. Dünya jet sosyetesinin ilgi gösterdiği bu ada kendisini kolay ele vermemektedir. Ada etrafında onlarca plajı olan bu bereketli ada hiçbir zaman Osmanlı hâkimiyetine girmemiştir. Ana şehir Kerkira'da dolaşırsanız kendinizi bir an İtalya'da sanabilirsiniz. Venedik döneminden kalan birçok bina çok güzel muhafaza edilmiştir. Gemi tarafından düzenlenen Bella Vista ve Glyfada Plajı turlarından sonra şehir merkezinde alışveriş yapabilirsiniz.

DUBROVNİK
UNESCO tarafında dünya kültür miras listesine alınan bu güzel sur şehrini asla unutamayacaksınız. 17. Y.Y'dan bu yana çok güzel muhafaza edilen bu şehrin sokaklarında ve meydanlarında dolaşırken karşınıza çıkan tarihi çeşmelerden tatlı sularını içmeyi ihmal etmeyin. Diğer gemiler ile sadece 4 saat kalabileceğiniz Dubrovnik'te Ocean Majesty gemisi 12 saatten fazla kalmaktadır ve şehrin tarihi büyüsünü yeterince görme imkânını size sunmaktadır. Şehre yakın plajlarına veya doğası bozulmamış Lokrum Adası'na teknelerle gidebilirsiniz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21