• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

EGE'DE TERMAL KEYFİ

EGE'DE TERMAL KEYFİ
Türkiye'nin, jeolojik yapısı gereği zengin kaynaklara sahip bir ülke olması sayesinde kurulan termal tesisler, yerli yabancı pek çok insanı sağlığına kavuşturduğu gibi, pek çoğunun da hoşça vakit geçirmesini sağlıyor..

TURİZMİN SESİ


İklimi ve doğası nedeniyle bu alanda diğer bölgelerle kıyaslanamayacak üstünlüklere sahip olan Ege Bölgesi, termal tesisler açısından çok zengin.
Ülkemizde sıcaklıkları 20 ile 110 derece, debileri ise 2-500 litre/saniye arasında değişen 1000'den fazla sıcak su kaynağı bulunuyor. Bunlar üzerinde kurulan 300'den fazla nitelikli özel ve kamu tesisi şifa arayanları bekliyor.

SADECE HASTALARA DEĞİL
Termal tesisler sadece şifa arayanlara değil keyifli bir tatil ya da hafta sonu geçirmek isteyen herkese de açık.
Herhangi bir rahatsızlığınız olmasa bile madensel zenginliklere sahip şifalı sular, girenleri en azından müthiş rahatlatıyor. Dolayısıyla sağlığın yanı sıra önemli bir keyif kaynağı da oluyor.
Ege'nin belli başlı termal tesislerini sizler için listeledik:

İZMİR BALÇOVA TERMAL OTEL
Şehrin stres ve kalabalığından uzakta, sırtını verdiği ormanlık alanın bol oksijenli ortamında doğal termal kaynaklara sahip olan tesis, sakin, huzurlu, özgün ve rahatlatıcı atmosferi, İzmirlilerin ayağına getiriyor. Tesis bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de, modern tıbbın insanoğluna sağladığı imkanları sunuyor. 


PRINCESS OTEL
İzmir'in sayılı otellerinden olan Princess'te de termal sudan yararlanmak mümkün. Rahatlamak ve sağlıklı bir bedene kavuşmak için uzağa gitmenize gerek yok.


ÇEŞME ALTINYUNUS
Türkiye'nin ilk 1000 yataklı turistik tesisi olan Altınyunus da termal tesis sahip. Özelliği deniz suyunun magmaya inerek doğal yoldan ısınıp dezenfekte olduktan sonra termal suya dönüşmüş hali olması. Bu nedenle şifa değerinin ülkemizde ve dünyada bulunan tüm termal sulardan daha farklı ve etkili olduğu belirtiliyor.


ILICA OTEL
Zinde, ince ve sağlıklı bir beden için gerekli olan tüm "thermal terapi" ve "thalasso terapi" vücut bakım yöntemlerinin uygulandığı otelin Termal SPA ve Güzellik Merkezi'nde ayrıca ruhunuzu dinlendiren "thai, chakra, bali, reflexoloji" gibi masaj tedavilerine de yer veriliyor.


SHERATON
Otel bünyesinde bulunan Botanica Thermal Spa'da vücudunuzu yenileyebilir, iyileştirici termal banyoları ile de sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz. Merkez, tamamı uzman ve eğitimli, özenle seçilmiş profesyonel kadrosu ile hizmet sunuyor.


PIRIL OTEL
Çeşme'nin çevre yolundaki otel merkeze 600 metre mesafede yer alıyor. Otel bünyesinde

DENİZLİ RICHMOND PAMUKKALE TERMAL
Büyük kaynağa sahip Pamukkale'deki otel, kapalı ve açık termal havuzuyla sağlıklı yaşamı tercih eden tüm ziyaretçileri bekliyor. Pamukkale termal suyunun tedavi edici özelliği, çok eski çağlardan beri biliniyor. Yüzyıllar sonra şifa niteliği bilimsel olarak da kanıtlandı.


HIERAPOLIS TERMAL OTEL
Otel, Pamukkale'nin asırlardan beri insanlara sunduğu sağlık, şifa, güzelliği konfor ve teknolojiyle birleştirerek, keyifli ve huzurlu bir dinlenme ortamında sunuyor. Otelin şifalı termal suları, hamamları, doğası ve yumuşak iklmi sayesinde rahatlayabilir ve sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz.


POLAT TERMAL OTEL
Denizli şehir merkezine 22 km uzaklıkta, doğa ile bütünleşmiş ağaçlarla kaplı alandaki bu otelin termal havuzundan ve termal su kaynaklı jakuzilerinden yararlanabilirsiniz.


SALİHLİ KURŞUNLU
Merkez, yeşil bir vadi içinde ve Kurşunlu Deresi kenarında yer alıyor. Manisa'ya 65, Salihli'ye 6 km mesafede bulunan Kurşunlu Kaplıcaları'na İzmir-Ankara yolundan güneye doğru dönen 2 km.'lik bir yolla ulaşılıyor.


BALIKESİR GÜRE SARUHAN TERMAL OTEL
Çanakkale yolu üzerindeki merkezde termal suyun tüm imkanları kullanılıyor. Güre Kaplıcası'nın şifalı suyu 64 derece sıcaklıktı. Analizler suda, potasyum, sodyum, kalsiyum, mağnezyum, demir ve alüminyum bulunduğunu gösteriyor. Fiyatları çok makul.


GÖNEN TERMAL RESORT
Tesis, Gönen ilçe merkezine 300 metre mesafede. Su sıcaklığı 73 derece. Tedavi edilen rahatsızlıklar; kronik abselerin yol açtığı hastalıklar, iç hastalıkları, jinekolojik ve psikiyatrik hastalıklar olarak sıralınıyor

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21