• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

EGD'NİN ''EKONOMİ BASINI BAŞARI ÖDÜLLERİ''

EGD'NİN ''EKONOMİ BASINI BAŞARI ÖDÜLLERİ''
Ekonomi Gazetecileri Derneğince (EGD) düzenlenen ''Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'', İstanbul Ticaret Odasının (İTO) Cemile Sultan Tesislerinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu

TURİZMİN SESİ


İstanbul Bölge Müdürlüğü Ekonomi Servisi, ''Jüri Özel Ödülü''ne layık görüldü. Ödülü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi'ye takdim etti.Turkcell'in anasponsorluğunda İTO'nun katkılarıyla düzenlenen gecede konuşan Ali Babacan, Türkiye'nin özellikle son 10 yılda çok hareketli ve yoğun bir gündeme sahip olduğunu belirterek, son 8 yılda ise ekonomi haberlerinin genellikle olumlu olduğunu kaydetti.

Babacan, bundan sonra önümüzdeki dönemin gündem maddelerini, yargı reformunun gerçekleşmesi, eğitimin seviyesinin çok daha yüksek düzeye çekilmesi, daha yüksek katma değer üretilmesi, istihdam, iş gücü piyasası ve yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili adımlar atılmasının oluşturacağını söyledi.Babacan, Türkiye'de siyasi istikrarın korunmasının ancak güven ortamının korunmasıyla mümkün olacağını dile getirerek, ''İstikrar ve güven ortamı sürdüğü sürece Türkiye'nin, -inşallah- önü açık, yolu açık. Son 8 yıldır ekonomi basınımız ağırlıklı olarak olumlu şeyler yazıp çizdiyse, bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini arzu ediyorum'' dedi.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, ekonomi basınının giderek önem kazandığını ifade ederek, ''Ekonomi gazeteciliği Türkiye'de genelde gayet düzgün yapılıyor. Kaynağı sağlam haberler gazetelerde yer alıyor. Çok önemli bir görev, aynı zamanda çok önemli bir sorumluluk'' dedi.Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü Ekonomi Servisi Şefi Ali Bayaslan, EGD Başkanı Celal Toprak'ın da aralarında yer aldığı jüri üyelerine plaketlerini veren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise artık Türkiye'nin, Avrupa'nın en dinamik ekonomisi oluşunun haberlerini yazan ekonomi gazetecilerinin çok şanslı olduğunu ifade etti.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da ekonomiyle ilgili yazılar arttıkça Türkiye'deki ekonominin daha iyiye gittiğini net bir şekilde görebildiklerini belirterek, ''İş alemi için sizler vazgeçilmezsiniz. Bizler yatırım yaparken ilk baktığımız şeysiniz, ilk değerlendirme noktamız, ilk fikrini aldığımız kesimsiniz'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da ekonomi muhabirlerini örgütlü oldukları ve Türkiye'nin gündemini haberlere taşıdıkları için kutlayarak, ''Bizim ne söylediğimiz önemli değil, nasıl algılandığımız önemli'' ifadesini kullandı. EGD Başkanı Celal Toprak ise EGD merkezinde Nezih Demirkent Kitaplığı oluşturulması için kitap bağışı desteği çağrısında bulundu.

-ÖDÜLLER-
Başarı öyküsü dalında, ''Biyo-çözünür plastikten ve kağıttan kalem üretti'' başlıklı haberiyle İstanbul Ticaret Gazetesi'nden Soyhan Alpaslan, televizyon söyleşisi dalında ''Neyi Söylersem Kızdırırım Korkusu Dayanılmaz'' başlıklı haberiyle HT Ekonomi'den Meltem Ersoy ve ''Durmuş Yılmaz'la röportaj'' haberiyle Bloomberg HT'den Kübra Yelkenci ödüle layık görüldü.


Bugün gazetesinden Güngör Ergün, ''2,5 milyar avroluk skandal proje'' haberiyle, Haber7.com'dan Hakan Göksel, ''5 bin parça otomobilde denetim acizliği'' haberiyle yazılı basın-internette en iyi ekonomi haberi dalında ödül kazandı.

Milliyet gazetesinden Meral Tamer, ''en iyi ekonomi yazarı'' seçilirken, televizyon ve radyoda en iyi ekonomi programı dalında NTV'den Servet Yıldırım ''Ekonomi Notları'', TRT'den Demet Akat ''Ekonomi Ajandası'', Akra FM'den Mehmet Canıtatlı ''Gündem Ekonomi'' programlarıyla ödülün sahibi oldu.

Para dergisinden Sönmez Karakut ''en iyi grafik tasarım'' ödülüne, Hürriyet gazetesinden Ceyhun Kuburlu ''Mesut, 27 milyon avroluk oldu, Avrupalı futbolcu Türkler 140 milyonu aştı'' haberiyle en iyi sektör haberi ödülüne layık görüldü.

Habertürk gazetesinden Necdet Çalışkan ''Turkcell özel ödülü''nü, Bugün gazetesinden Perihan Çakıroğlu ''Nezih Demirkent özel ödülü''nü, İsmet Özkul ''Namık Ahıska özel ödülü''nü, Zaman gazetesinden Bayram Kaya ve İbrahim Çelik de ''Kurbanlıklar üzerinden hormonlu kazanç'' haberiyle ''Bülent Yardımcı özel ödülü''nü kazandı.

AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Ekonomi Servisi ve Dünya gazetesi ''Jüri Özel Ödülü''ne layık görüldü. Ödülü, Ali Babacan'ın elinden alan Hilmi Bengi, ''Farklı gazetelerde aynı haberleri görüyorsanız, onlar AA'nın haberleridir'' dedi.

KATILIMCILAR-
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış,İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş,CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran,CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İl Başkanı Yrd. Doç. Dr Bahri Şahin, İdris Naim Şahin AKP Genel Sekreteri,İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sungurlu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye İş adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Cihad Vardan ,Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, TUROB Başkan Yardımcısı Levent Erdoğan,TUROB Genel Sekreteri Faruk Boyacı, BMD Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz,Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu,İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu,İş adamı İbrahim Kefeli,İSO Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan,Mehmet Nane- Teknosa Genel Müdürü,İbrahim Burkay- Uludağ Testkil İhracakçıları Birliği Başkanı,Süleyman Kocasert- Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı,Ahmet Akbalık- TİM Başkan Vekili, Hilal Suerdem- Kiğılı Genel Müdürü, Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, Askon Başkanı Mustufa Koca, Seyahat Tur Yönetim Kurulu Başkanı Melba Biçer, Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Çek Başkonsolosu İrena Kresnicka,LYKIA Group Genel Müdürü Atilla Silahtaroğlu,Eski UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Anikya İznik Çini ortağı Sevinç Öztürk,Acar Group Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar, AKİB Başkanı Bülent Aymen, Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, İKMİB Başkanı Murat Akyüz,Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü,Barem Research Pazarlama Koordinatörü Nur Uslu,Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis'in de bulunduğu iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21