• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

EGD BAKAN NİHAT ERGÜN’Ü DİNLEDİ

EGD BAKAN NİHAT ERGÜN’Ü DİNLEDİ
Gazeteciler, yeni düzenlenen Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığın vizyonunu hedeflerini dinledi

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Celal Toprak'ın başkanlığını yaptığı EGD Ekonomi gazeteciler derneğinin geleneksel “Ekonomi Buluşmaları” adı altında düzenlediği organizasyonda, Gazeteciler, yeni düzenlenen Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığın vizyonunu hedeflerini dinledi. 7 Eylül 2011 tarihli İstanbul Ceylan otelde düzenlenen toplantıda Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün genel bir değerlendirme yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bakanlığın yeni stratejisi; dünyadaki gelişmelerin doğrultusunda bilgi sanayi ve teknolojiyi birleştirerek girişimci katılımcı bir yaklaşımla, ilgili kurumların uyumlu çalışmasıyla hayata geçirilmesi sağlanacağını belirtti..
Bölgelerin Üretim Merkezleri ve AR-GE altyapısını iyileştirerek, Ar-Ge ağırlıklı vizyonu çerçevesinde, Şirketlerin tasarım, üretim, markalaşma beceri ve kapasitelerini artırmak, sürdürülebilir dış pazarları geliştirmek, küresel rekabet gücünü artırmak ve İleri teknoloji kullanımının ağırlıklı olduğu katma değeri yüksek bir yapıya dönüşümünü sağlamak hedeflerinde olduklarını, yeni ihtiyaçlarda markalaşmanın önemini çizerken, TOKİ binalarındaki kullanılan asansörün yerli üreticinin markalaşması beklenirken yabancıların pazara yerleştiğini örnekledi.

Yerli üretimi özendirerek ithalatı azaltmak ve cari açık tehditini kaldırmak amcında olduklarını, tüm bunlar belirlenirken hukuki düzenlemeleri fiziki alt yapıyı geliştirmek şeklinde hedeflere yöneldiklerini değerlendirdi.
Milli prodüktivite MPM'de yönetim kurulu verimlilik merkezi olması açısından dönüşümlü başkanlığın belli icraatları belli bir anlayışla sürdürme açısından yönetime makul bir sürenin verilmesi şeklinde görüşlerini bildirdi. Yeni bakanlığa aldıkları birimlerin TÜBA ve TÜBİTAK ilişkileri farklı kurguladıklarını daha çok teknolojik araştırmalara ağırlık vermek olduğunu ve TÜBA'nın yeni üye alma düzenlemeleri hakkında bilgiler verdi.

Resesyon konusunda Merkez Bankası proaktif kararlarla ekonominin durgunluk karşısında gerektiği zaman önlemler alabileceğini. Esnek bir yapıyla ekonomide bir sıkıntı yaşamadan, süreci devam ettirebileceğini söyledi .Yerli araç üretimi için “Mevcut ürettiklerimizle aynı teknolojiye, tasarım gücüne, konfora sahip, orta gelir guruplarının rahatça ulaşabileceği bir otomobil olacak. İlk etapta bunun pazardan yüzde 20 pay alabileceğini düşünüyorum. Bu marka pazara en azından 2-3 modelle çıkacaktır.

Bunun dış pazar şansı da olacaktır” dedi. İsrail ile ilişkilerde''bir husumet yok ''İsrail'in Orta Doğu'da kendi iç çekişmeleri yüzünden, dini fanatizm yüzünden, ideolojik bakış yüzünden, kendi kendini izole eden zaman zaman politikalar ve tutumlar yüzünden doğru adımlar atamadığını görüyoruz. .Biz Türkiye olarak İsrail'in varlığına, İsrail'in halkına ve Musevilik inancına karşı hiçbir zaman bir tehdit oluşturmadık, oluşturmuyoruz. Hükümet politiklalarına karşıyız. Ticari ilişkiler devam ediyor. 2009'da 2,5 Milyar, 2010'da 3,5 Milyar Dolar ticaret hacmimiz var.'' Girisimcilik ülke zenginliği göstergesidir. Fakülte öğrencisi henüz okurken proje tasarlamalı. Ürettiği fikir vereceğmiz hibeden daha değerlidir. Kadın istihdamı hakkında “Artış var yeterli değil. KOSGEB'de verilen eğitim miktar göstergesi bilincin arttığının gösterir.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21