• BIST 13938.48
  • Altın 6404.44
  • Dolar 46.2813
  • Euro 53.7254
  • İzmir 31 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

DOĞU'DA 666 KÖY YOLU KAPANDI

DOĞU'DA 666 KÖY YOLU KAPANDI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

TURİZMİN SESİ


Kent merkezlerindeki kar kalınlığı Ağrı'da 56, Muş'ta 55, Kars'ta 23, Erzurum'da 22, Ardahan'da 17, Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 8 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'ta 250, Erzurum'da 185, Kars'ta 137, Iğdır'da 72 ve Bingöl'de ise 22 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Yolların yeniden ulaşıma açılması için il özel idarelerine bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada, yağışın fazla olduğu illerde cadde ve sokaklarda biriken kar belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Öte yandan, gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 22, Kars ve Ardahan'da 16, Erzincan'da 12, Ağrı'da 9, Muş'ta 8 ve Iğdır'da 6 derece oldu.

Erzurum'da aşırı soğuk hava nedeniyle araçlarının akaryakıt deposu donan bazı vatandaşların, deponun altında ateş yaktığı, bazılarının ise tüplü pürmüzle depo ve motoru ısıtıp otomobillerini çalışmak için uğraştığı gözlendi. Meteoroloji yetkilileri bölgenin doğusunda bugün akşama kadar aralıklarla kar yağışının devam edeceğini, yarından itibaren ise 4 Ocak 2009'a kadar bölgede havanın parçalı az bulutlu olacağını ifade etti. Hava sıcaklığının yarından itibaren 5-6 derece düşeceğini belirten yetkililer, sürücüleri de yollardaki sis ve buzlanmaya karşı uyardı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21