• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Denizcilik Sektörü Atina Metropolitan Expo Center'da

Denizcilik Sektörü Atina Metropolitan Expo Center'da
Dünyanın dört bir yanından önemli sayıda denizcilik endüstrisi odaklı teknoloji girişimi, 6-10 Haziran tarihleri ​​arasında Atina Metropolitan Expo Center'da düzenlenecek Posidonia 2022 Fuarı sırasında çözümlerini ve platformlarını sergileyecek

TURİZMİN SESİ


Denizcilik hizmeti tedarikçileri ile gemi sahipleri ve yöneticileri ve endüstrinin karbondan arındırma hedeflerine ulaşmasına ve karşılaştıkları hemen hemen her sorunu çözmesine yardımcı olmayı vaat eden yenilikçi çözüm geliştiricileri arasındaki boşluğu kapatmak için tasarlanan çevrimiçi pazar yerleri, dünyanın en Endüstriyi en son teknolojik gelişmeler konusunda eğitmek ve çözümlerini tanıtmak için prestijli nakliye etkinliği düzenliyor. “Uzmanların 345 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ettiği bir pazarda denizcilik sektörünün dijitalleşmesine yönelik yarış hızla devam ederken, deniz taşımacılığını dönüştürecek olan en son teknolojilerle desteklenen çığır açan yenilikler Haziran ayında fuarda sergilenecek.

Konteyner ve kuru dökme yük sektörlerinde artan kârlılık gibi piyasa güçleri, karbon verimliliğini azaltmaya yönelik artan düzenleyici ve sosyal baskılarla birleştiğinde, rekabet gücünü ve yakıt verimliliğini artıran yeni teknolojilerin hızla benimsenmesine sahip ve işletmecilerin ilgisini çekiyor. Bid2board, Posidonia 2022'de sergilenecek çözümlerden sadece biri. Veri yönetiminin gücünden yararlanan başlangıç, gemi yöneticilerinin zamandan verimli, basit ve organize teknik hizmet düzenlemesinden yararlanmalarına yardımcı olur ve hizmet tedarikçileri, sorgu makbuzundan daha fazla görünürlük ve iyileştirilmiş iş akışları hizmetinin yürütülmesinde kar elde eder.

İcra Kurulu Başkanı Andreas - Minos Zompanakis, "Teklif verme sürecinde sağlanan otomatik süreç ve veriler, müşterilerimizin rekabet hakkında bilgi sahibi olmalarını ve hizmet düzenlemelerinde harcanan süreyi şeffaf ve kontrollü bir şekilde azaltırken tekliflerini geliştirmelerini sağlıyor" dedi. "Posidonia, teknolojimizi küresel denizcilik camiasından hedeflenmiş ve etkili bir izleyici kitlesinin önünde sergilememiz için harika bir yer." Posidonia 2022'de dijital öncü Dualo, gemiyi ve kıyıyı birbirine yakınlaştırma amacıyla çözümlerini sergilemeye hazırlanıyor. Kutuptaki buz alanlarının kenarında çalışan balıkçı gemileri için deniz e-posta mesajlaşmasının ilk sağlayıcısı olan Dualog, artık denizde sürekli olarak yeni yenilikler geliştiriyor. CCO Silje Moan, "Müşterilerimiz iş stratejilerinde entegre gemiyi etkinleştirmek istiyorlar" diyerek, müşteri portföyümüzdeki 5000'den fazla gemiyle, amaca yönelik inşa edilmiş gemilerin yaratıcısı olarak itibarımızı daha da güçlendirmek için Posidonia varlığımızdan yararlanmayı planladığımızı sizlere sunuyoruz.  Shipping 4.0, önceden randevu alan katılımcılara ücretsiz demolar sunmayı planladığı Posidonia 2022'nin bir başka katılımcısı olan KeeIX'in sloganıdır. Bağımsız denizcilik teknolojisi grubu, denizcilik endüstrisinin dijital teknolojileri benimsemesini hızlandırmak amacıyla 2020 yılında Lemissoler Group'tan ayrıldı. “Markalarımız, SaaS (Hizmet Olarak Yazılım), filo performansı izleme araçları, isteğe bağlı mürettebat eğitimi ve robotik ile AI'yı entegre etmeye özel bir odaklanma ile karada ve gemide kullanım için tasarlanmıştır. Ürünlerimiz, dünyayı dönüştürmesi beklenen BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Eylemini sunmak için önümüzdeki  On Yıl için uyumludur” dedi. Sürdürülebilirlik, endüstrinin karbon ayak izini azaltma arzusuyla teşvik edilen denizcilik camiasının uzun zamandır radarındaydı ve dijital teknolojiler, sektörün IMO'nun yakın kilometre taşı teslim tarihlerine ulaşmasına yardımcı olmada çok önemli bir role sahip olabilir. Deniz emisyonlarının azaltılması, gemi sahiplerinin ve operatörlerin endüstrinin karbondan arındırma hedefine ulaşmasına yardımcı olan yenilikçi çözümler geliştiren ve sağlayan bir diğer Posidonia 2022 katılımcısı ChordX'in odak noktasıdır. Singapur merkezli girişim, IMO DCS, EU MRV, CII, EEOI ve AER gibi düzenleyici uyumluluk raporlama ihtiyaçlarını karşılayan çözümler geliştirmeye odaklanıyor.

Ortaklıklar ve Finans Başkanı Hong Tin Wei, “İnovasyon ve işbirliğinin önemli bir destekçisi olarak, müşterilerimizin sürdürülebilir nakliye elde etmesine yardımcı olabileceğimiz yolları sürekli arıyoruz” dedi. “Nakliye, en eski ve en etkili endüstrilerden biridir ve Posidonia, Yunan armatör topluluğunun, endüstrinin kendisi olduğu sürece bir mirasa sahip ana gösterisidir ve bu nedenle, oradaki varlığımızın, endüstrinin geçmişi arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olacağını düşünüyoruz. ve gelecek.” Bu yaz Posidonia'da sergilenen teknoloji girişimlerinin sürekli büyüyen listesi, karmaşık yakıt satın alma ekosistemini uçtan uca dijitalleştirmeyi amaçlayan yerleşik analitik içeren bir deniz yakıtı satın alma yazılımı geliştiren bir Yunan denizcilik yakıt komisyonculuğu ve teknoloji şirketi olan Nereus Digital Bunkers'ı içeriyor. Platform, ilgili gerçek zamanlı liman bilgilerini ve bunker gösterge fiyatlarını açık ve özlü bir şekilde sağlar. Yazılım, denizcilik yakıtı tedarikçilerinden alıcılara kadar tüm yelpazede endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayan ve aşan gelişmiş analitik, petrol fiyatlandırma tahmini ve denizcilik yakıtı gelecek eğrilerini kullanan çözümler sunar.

Kurucu Nikolas Gkikas, yeşil nakliye çözümlerine olan talebin artacağına inanıyor: “Gemi tüketim verilerinin dijital olarak işlenmesi, karbondan arındırmanın temeli olacak. Tüm yeni düzenlemelere ayak uyduruyoruz ve raporlama prosedürlerini basitleştirmeye çalışıyoruz ve ana motorları üreten ve izleyen büyük şirketlerle, verilerinin doğrudan her bir nakliye şirketinin yakıt departmanına girebilmesi için nasıl işbirliği yapacağımızı düşünüyoruz.” Başka bir başlangıç, İsviçreli bir BT ve mühendislik şirketi olan MESPAS'tır. Teknik gemi yönetim yazılımları, denizcilik endüstrisinin gemilerini güvenli ve verimli bir şekilde çalıştırmasını sağlayarak daha iyi performans, daha düşük maliyetler ve daha düşük emisyonlar sağlar. E-ticaret platformları, gemilerin, yönetim ofislerinin ve tedarikçilerin teklifleri, siparişleri ve faturaları dijital olarak yerleştirmesine ve almasına olanak tanır. MESPAS, müşterilerimizin iş süreçlerini iyileştirmeleri için anında erişilebilen milyonlarca makine tipi, yedek parça ve belgeden oluşan benzersiz bir kütüphaneye sahip, ürünleri bulut tabanlı yazılımlarda sunulan denizcilik sektöründeki tek şirkettir.

MESPAS yakın zamanda Atina'da ofisler açtı ve Yunanistan Bölge Müdürü Iraklis Tarlas, Posidonia katılımları hakkında şunları söyledi: “Önleyici ve düzeltici bakım için yeni bir mobil uygulama, yeni bir Anında Satın Alma ürünü ve diğer yeni yazılım özellikleri sunacağız. Ayrıca yeni yan kuruluşumuz MESPAS Greece'i Yunanistan ve ötesindeki operasyonlar için kilit bir merkez olarak tanıtacağız ve denizcilik camiasına, gemi sahipleri ve yöneticiler için akıllı verilerimizin ve benzersiz bulut tabanlı yazılım çözümlerimizin gerçek faydalarını göstermeyi amaçlayacağız. Bu yıl Posidonia'ya katılan teknoloji girişimlerinin sonsuz listesi, performans yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir Fransız şirketi olan Opsealog'u, başlangıçta Kaliforniya'dan ve şimdi Singapur'da bulunan ve Mart 2020'de piyasaya sürülen Harbour Lab'ın önde gelen Davranış Tabanlı Güvenlik şirketi SOL-X'i de içeriyor. Atina'da armatörler, yönetim şirketleri ve gemi kiralayanlar için ödeme departmanları için yazılım sağlamak ve o zamandan beri birçok şirket için günü kurtaran Yunanistan'da 1999'dan beri faaliyet gösteren ilk Veri Kurtarma Şirketi olan TICTAC Recovery. Posidonia, Denizcilik ve Insular Politikası Bakanlığı, Yunan Armatörler Birliği ve Yunan Deniz Ticaret Odası'nın himayesinde ve Pire Belediyesi ve Yunan Denizcilik İşbirliği Komitesi'nin desteğiyle düzenleniyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21