• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Demet Sabancı MICE sektörünü değerlendirdi

Demet Sabancı MICE sektörünü değerlendirdi
Demet Sabancı; Çok uzun zamandır MICE sektörünü takip ediyor ve etki alanlarını merak ediyor ve önemsiyorum
TURİZMİN SESİ

3'üncüsü düzenlenen ACE of M.I.C.E Exhibition Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı kapsamına düzenlenen MICE'ın Kadınları başlıklı panelde konuşan Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı; Her gün yeni açılan bir otelin nasıl başarısız olacağı konuşuluyor. Her gün yeni açılan bir otelin veya AVM'nin başarısız olacağının konuşuluyor. Ama konut ve araç satışında rekorlar kırılıyor. Büyük gruplar enerji, perakende gibi alanlarda yatırım yapmaya devam ediyor. Yatırım iştahı sürüyor. Çok uzun zamandır MICE sektörünü takip ediyor ve etki alanlarını merak ediyor ve önemsiyorum. Sektörde herkesin oyunda kalmasını sağlayan bir özelliği var. Türkiye'nin işini iyi yapan insanlara ihtiyacı var.

mediasa-yonetim-kurulu-baskani-demet-sabanci,5.jpg

 

Ülkemizde MICE sektörü ivme kazanmış durumda. Turizm sektörünün yüzde 30'u MICE sektörüne dayalı. Uluslararası fuarlar, etkinlikler ve kongreler turizm harcamaları içinde önemli bir yere sahip. Dolayısıyla MICE sektörü ekonominin büyümesinde önemli rol oynuyor. Büyük bir potansiyele sahip. 4 mevsimi yaşayan, tarihi ve kültürel özellikleri ile Türkiye cazip bir ülke ve tüm destinasyonlara yayılma imkanı bulunuyor. Yeni havalimanı, kongre merkezleri ve yatırımlarla sektörün gücünün artacağına inanıyorum. Destinasyonları çekici hale getirecek ürünler yaratmak gerekiyor. Yaratıcı tasarımlar oluşturup, kişiye özel ürünler yaratmak çok önemli. Biz ulusal ve uluslararası potansiyelimizi büyütmek için Türkiye'nin ilk turizm kanalı World Travel Channel'ı kurduk. Bu yıl Monoco uydusu ile 22 ülkeye ulaşarak yayın ağımızı artırmış durumdayız. Bu yıl Turkey One Derneğini kurduk. Türkiye'nin markalaşması çalışmalarına durmadan devam etmekteyiz. MICE sektörüne yapılan yatırımlarla bu yıl yaşanan sıkıntının bir nebze giderilebileceğini düşünüyoruz. 80 milyonluk ülke için büyüme kaçınılmaz. 

 
mediasa-yonetim-kurulu-baskani-demet-sabanci.jpg
 
Pera Palas ve St. Regis ile otelcilik sektörüne girdik. Sürekli krizler yaşadık. Terörle karşı karşıya kaldık. Nelerin kötü gittiğini gördük. Bugün dünyanın bütün büyük otelcilik markaları Türkiye'de. Tatil beldelerimize kadar marka oteller açılıyor. Her gün yeni açılan bir otelin veya AVM'nin başarısız olacağını konuşuyoruz ama konut ve araç satışında rekorlar kırılıyor. Büyük gruplar enerji, perakende gibi alanlarda yatırım yapmaya devam ediyor. Yatırım iştahı sürüyor. Türkiye rant üreten bir ülke. Siz bir otel yaptığınız zaman hemen yanına cafe shop açılıyor. Onun yanına alışveriş merkezi açılıyor. 1 TL oluveriyor 10 TL .Viyana tarihi ve kültürel özellikleri ile özel bir şehir. Ancak bugün Viyana'da taş üstüne taş koyamazsınız. Ama İstanbul ve Türkiye henüz rönesansını ve patlamasını gerçekleştirmemiştir. Lütfen olumsuzluklara kapılmayalım. Uzun vadeli plan yapmayalım. Olabildiğince yüzümüzü batıya ve modern dünyaya dönmeliyiz. Türkiye medeniyet yolculuğunda yönünü modernizm olarak belirlemiştir. Kendi kökleri ile barışık ama yüzü batıya dönük olan bir Türkiye'nin bu yolundan artık dönüş yok. Pera Palas Jumeirah ile müze otelciliğini, St. Regis ile üst segmentte hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunların hepsi ülkemize olan güvenin bir sonucudur. Ülkemize daha çok şey katacağımıza inanıyorum."
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21