• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

COOP TRR Int. AG. Almanya'da hayat durma noktasına geldi

COOP TRR Int. AG. Almanya'da hayat durma noktasına geldi
COOP TRR Int. AG. CEO'su Cumhur Sefer, şu anki krizde de birlik olmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı 

TURİZMİN SESİ


COOP TRR Int. AG., koronavirüs salgını nedeniyle zarar gören acentalar için yol gösterici bir kaynak hazırlarken, Türkiye’deki meslektaşlarıyla sıcak iletişimde bulunarak kriz yarın bitecekmiş gibi hazır bekliyor. Almanya merkezli Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR Int. AG.), koranavirüs salgını dünya turizm hareketini olumsuz etkilemeye devam ederken, bu krizin etkilerini en aza indirgemek için çalışıyor.

COOP TRR INT. AG. HERKES ENDİŞELİ BİR BEKLEYİŞ İÇİNDE

Koronavirüs'ün Almanya turizmine etkilerini en başından beri üyeleriyle her an iletişim içinde olarak anı anına takip ettiklerini  açıklayan COOP TRR Int. AG. CEO'su Cumhur Sefer, herkesin endişeli bir bekleyiş  halinde olduğunu hatırlattı. Sefer, "Başta dev tur operatörleri ve havayolu şirketleri olmak üzere turizm şirketlerinin birer birer faaliyetlerini askıya alması bu endişeyi daha da büyüttü. Şu an Almanya'da hayat durma noktasına geldi. Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin (DRV), ülke genelinde acenta büroları ve tatil satış noktalarının kapanması gerektiğini duyurması da en son gelişme oldu" dedi.

COOP TRR INT. AG. KİM HANGI DESTEĞİ ALABİLECEK KILAVUZU HAZIRLANIYOR

Turizme yön veren dev şirketlerin Alman Federal Hükümeti’nden teşvik beklediğini kaydeden Sefer, onlarla çalışan acentaların durumunun ne olacağının ise belirsiz olduğunu ve çok fazla bilgi akışından kaynaklı bir kafa karışıklığı yaşandığını savundu. Sefer, "Aralarında bizim üyelerimizin de olduğu seyahat acentalarının kayıplarının nasıl karşılanacağına ilişkin herkes merak içinde. COOP TRR olarak takipçisiyiz, acentalarımıza doğru ve güvenilir bilgileri aktarmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Resmi internet sayfamızda açtığımız ilgili bölümde 'kim, nereden, hangi desteği alabilecek?' sorusuna cevap veriyoruz.  Böylelikle ortada dolaşan bilgi karmaşasının önüne geçerek, en doğru bilgi kaynağı olacağız" diye konuştu.

COOP TRR INT. AG. BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ! 

Bundan yaklaşık dört yıl önce, Türk turizminin yine zor zamanlar yaşadığı günlerde COOP TRR olarak 'Birlikten Güç Doğar' sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan Cumhur Sefer, şu anki krizde de birlik olmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Sefer, "Bu salgının en az kayıpla ve sağlıkla atlatılması en büyük dileğimiz. Herşey elbette bir gün bitecek, işte o zaman hem tecrübelerimizle hem de yeniliklerimizle Türkiye turizmine Almanya'dan verdiğimiz desteğe yeniden başlayacağız. Almanya'daki Türk kökenli acentaların kurduğu bir şirket olarak bünyemize kattığımız tur operatörü Happy Holiday ve üye acentalarımız ile Türkiye turizmine yepyeni bir ivme kazandıracağız" yorumunu yaptı.

COOP TRR INT. AG. YOL GÖSTERİCİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türkiye'den turizm meslek örgütleri temsilcileri ve otelcilerin kendilerini sık sık arayarak Almanya'daki gelişmeleri sorduklarını dile getiren Sefer, şöyle konuştu: "En son gelişmeleri Türkiye'deki meslektaşlarımızla paylaşmaya ve yol gösterici olmaya çalışıyoruz. İlgi için teşekkür ederiz. Onlara da söylediğimiz gibi, biz kriz yarın bitecekmiş gibi hazırız. Türkiye'deki tüm turizm şirketlerine, özellikle otelci meslektaşlarımıza,  kriz bittikten sonraki dönem için şimdiden hazırlık yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu dönemi hazırlık yaparak ve planlayarak değerlendirirsek, kriz sonrasında çok daha çabuk faaliyete geçip kayıplarımızı en aza indirgeyebiliriz. Salgın kontrol altına alınıp hayat normale döndüğünde turizm iştahı tekrar kabaracaktır."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21