• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Contemporary Istanbul 12. yılında 80 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı

Contemporary Istanbul 12. yılında 80 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı
Contemporary Istanbul, ön izleme günü olan 13 Eylül ve 14-17 Eylül tarihleri arasında 80 binden fazla sanatseveri ağırladı

TURİZMİN SESİ


İstanbul’un sahip olduğu sanat ortamında çeşitli galerilerde, müzelerde yer alan sergiler ve 15. İstanbul Bienali ile birlikte bu rakam bir rekor kabul ediliyor. Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilen fuarda toplamda 55 milyon Dolar değerinde eser satışa çıktı. Akbank desteği ve Ferko ile Yıldız Holding ortak sponsorluğunda gerçekleşen Contemporary Istanbul, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Ön izleme günü dahil beş gün süren fuara 42’si yabancı olmak üzere, toplam 73 galerinin yanı sıra, yaklaşık 1.500 sanat eseri İstanbullu sanatseverlerle buluştu. 

Fuarda sergilenen eserler arasından 500 bin Euro’ya satışa sunulan Victoria Miro Galeri’den Yayoi Kusama’nın Infinity – Nets [Sotoa]’sı, 500 bin Dolar’a satışa sunulan Dirimart’ın Fahrelnissa Zeid’in, 380 bin Dolar’a satışa sunulan Marlborough Gallery‘den Manolo Valdes’in Retrato con Marco’su, adedi 250 bin TL’ye satışa sunulan 5 adet Art On İstanbul’dan Mithat Şen’e ait İstif Serisi’nden Küre bir’i, 130 bin Pound’a satışa sunulan Vigo Gallery’den Ibrahim El-Salahi’nin Flamenco Dancers’ı, 62 bin Euro’ya satışa sunulanVictor Lope’den Salustiano’nun Presente Pluscuamperfecto’su, 65 bin Dolar’a satışa sunulan Dastan’s Basement’tan Sahand Hesamiyan’ın Nahankhane’si, 45 bin TL’ye satışa sunulan Pg Art Gallery’den Mehmet Sinan Kuran’ın Fiftysixdoublezero’su alıcı buldu. Pilevneli Galeri’den 40 bin Dolar’a satışa sunulan Ahmet Güneştekin’in Çürüme isimli videosu ise Yunanlı bir koleksiyonerle buluştu.

Kapanış gününde Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli fuarın 12. yılı hakkında değerlendirmeler yaparak şunları söyledi; “2015 yılı sonunda başlayan ve 2016 yılı boyunca atarak devam eden sıkıntılar içinde geçen yıl fuarımızı düzenledik. Bu İstanbul’a ve sanat çevrelerine beslediğimiz güvenin ve aynı zamanda sorumluluğumuzun bir sonucuydu. Bu yıl geçen seneki kararlılığımızın sonuçlarını gördük. Tüm katılımcıları ve bizi çok mutlu eden bir fuar dönemi yaşadık. Bu yıl fuarı 15.İstanbul Bienali’yle aynı günlerde düzenledik. Bu çok önemli bir hamleydi. Bu gerçeği gören, anlayan galeriler ve müzeler haftaya katıldılar. Çok dikkat çekici sergiler düzenlediler. Tüm bu hareket İstanbul’u bir anda dünya sanat haritasında çok önemli ve çarpıcı bir noktaya yerleştirdi. Bugün daha önce belirttiğim gibi dünyada bambaşka bir İstanbul var. Yakaladığımız coşkuyu gelecek yıl da sürdürmeye kararlıyız.”.

Fuarı ziyarete gelen Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de ‘’Burası Türkiye’nin büyük potansiyelini gösteriyor. Dünyanın her yerinden sanat galerileri tarafından ziyaret ediliyor. Gözlemlediğim kadarıyla da her sene standartları yükseliyor, dünyanın uluslararası sanat alanında önemli oyuncuları ve galerileri Contemporary Istanbul’a geliyor. Bu fuar Türkiye’nin tanıtılması açısından çok önemli. Vatandaşlarımızın, gençlerin Contemporary Istanbul’a gösterdiği ilgi de gurur verici,” diyerek izlenimlerini paylaştı. Contemporary Istanbul’un bir sonraki edisyonu 13-16 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Akbank, ekonomik büyümeyi desteklemenin yanı sıra, toplumun kültür ve sanat alanında da gelişimini öncelikli sorumlulukları olarak sahipleniyor. Sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlıyor. Bu bağlamda, özgür ve özgün fikirlerin her alandaki gelişime ilham vereceğine inanan Akbank, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’a 2007 yılından bu yana desteğini sürdürüyor. 

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, geleceğin şekillenmesine öncülük eden sanatın, toplum geneline yayılması ve daha çok takip edilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti ve ekledi; “ Ülkemizdeki sanatseverlerin dünyadaki güncel sanat gelişmelerine erişiminin artması öncelikli hedeflerimiz arasında. On yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz Contemporary Istanbul ana sponsorluk görevi, bizim için önemli bir ayrıcalık. Türkiye'de çağdaş sanatın en önemli buluşma platformu olan Contemporary Istanbul’un ziyaretçi sayısının her yıl arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Uluslararası alandaki başarısıyla İstanbul’umuzu dünyanın seçkin sanat merkezleri arasında konumlandıran bu önemli oluşuma destek olmayı sürdüreceğiz.” 25 yılı aşkın süredir modern tasarım anlayışı ve kaliteli üretim misyonu ile yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği projeleriyle gayrimenkul sektörüne değer katan Ferko, 2015 yılından bu yana Contemporary Istanbul’u ortak sponsor olarak desteklemeye devam ediyor. Klasik ve çağdaş sanat alanında pek çok projeye destek olan Yıldız Holding bu yıl da etkinliğin ortak sponsoru olarak Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile çocukların genç yaşta sanatla tanışmasına olanak sağladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21