• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER
Bisiklet sporunun insan sağlığına ve çevreye olan olumlu etkilerine dikkati çekmek ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak" dedi.

TURİZMİN SESİ


Çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve bisikletin insan sağlığına olumlu etkisine dikkati çekmek isteyen 160 bisikletçi, 5 gün boyunca 240 kilometre gidecekleri yolculuğa başladı.

Muğla'da ikincisi düzenlenen "Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması" etkinliğine katılan Türk ve yabancı bisikletçiler, Gökova Körfezi'ndeki koyların yer aldığı yolu kullanarak Milas'ın Ören beldesine ulaştılar. Yolculuklarına Akyaka'dan başlayan bisikletçiler, Ören'de deniz kenarında kamp kurarak, ilk gün yaşadıklarını arkadaşları ile paylaştılar. Bisikletçiler yanlarında getirdikleri çadırlarda kaldı.

Muğla Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Dilek Bulut, Türk ve yabancı bisikletçilerin 5 gün boyunca Gökova'dan Marmaris'e 240 kilometre yol katedeceğini belirterek, "Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporunda, 1990 ve 2004 yılları arasında ulaşımdan kaynaklanan toplam emisyon salınımının yüzde 93'ünün kara yolu ulaşımı nedeniyle olduğu tespit edildi. Amacımız bisiklet sporunun insan sağlığına ve çevreye olan olumlu etkilerine dikkati çekmek ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak" dedi.

Önlem alınmadıkça ulaşımdan kaynaklanan ve giderek artan sera gazı emisyonlarının, gürültü, görüntü ve çevre kirliliğini artırmaya devam edeceğine işaret eden Bulut, şöyle konuştu: "Gelişmiş ülkeler sera gazı salınımının azaltılabilmesi için kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını bir alternatif olarak görmekte, bununla ilgili politikalar geliştirmektedirler. Kentlerde 'araç odaklı' planlamadan uzaklaşıp, toplu taşıma ve bisiklet yollarının yapılması, kent içi ulaşımda bisikletlerimize yol açılmasını istiyoruz.

Daha az hava kirliliği ve daha fazla hareketin sağlanması gerektiğine inanıyoruz." Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise kentte alternatif turizm çalışmalarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Düzenlenen etkinliğe katılanlar mavi koylara hayran kalacaklar. Etkinliğe yabancıların da katılması bizim için iyi bir fırsat, Muğla'nın doğal güzelliklerini bu vesileyle tanıtmış olacağız" dedi.

Bölgenin doğal güzelliklerinin yok olmaması için yoğun bir çaba harcadıklarını kaydeden Vali Altıparmak, "Özellikle çevrenin insanlar tarafından kirletilmesini önlemek amacıyla kampanyalar yapıyoruz. Çevrenin korunması için sivil toplum örgütleri ile işbirliği içindeyiz. Bu etkinlik sayesinde Muğla'nın bisiklet ve çevre dostu insanlar için çok iyi bir güzergaha sahip olduğu da ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

 
Muğla'nın Akyaka beldesinden başlayan bisiklet yolculuğu boyunca, bisikletçiler sırayla Ören, Bodrum, Datça (Bodrum'dan Datça'ta feribotla geçilecek) ve Marmaris rotasını takip edecekler. Çevre için 240 kilometre yol kat edecek olan en genci 7, en yaşlısı 72 yaşında olan 160 bisikletçinin yolculuğu, helikopterle havadan görüntülendi.

 Bisiklet buluşmasına katılan bisikletçilerin, doğal güzellikleri ile ünlü koylarda mola vererek, fotoğraf çektiği gözlendi.Öte yandan, 160 bisikletçi Bodrum'a ulaştı. Muğla'nın Akyaka Beldesi'nden dün yola çıkan bisikletçiler, 140 kilometre yol katederek önce Milas'ın Ören Beldesi'ne, akşam saatlerinde ise Bodrum'a ulaştı. Bodrum yolunda mola veren bisikletçiler, ormanlık bir alana fidan diktiler.


Bisikletçilerin, 5 gün sürecek olan etkinlik süresince, Gökova'dan Marmaris'e 240 kilometre yol katedeceği bildirildi. Bisikletçiler,yarın sabah saatlerinde feribotla Datça'ya geçecekler.
Marmaris'te tamamlanacak olan etkinliğe Türkiye'nin farklı illeri ve yabancı ülkelerden yoğun bir katılımın olması da dikkat çekti.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21