• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BÜYÜMEKTEN KORKMAYIN

BÜYÜMEKTEN KORKMAYIN
TUROB'un geleneksel öğle yemeği, Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de gerçekleşti

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


TUROB yemeğinde küresel krizi değerlendiren Başkan Timur Bayındır, hükümetin 83 maddelik taslak paketinde turizme yönelik önlemlerin yer almamasını eleştirdi:

Turizmcinin ihmal edilmemesi iyi olurdu. İspanya bile turizm önlem paketi hazırladı. Biz daha mı güçlüyüz? 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı yemekte bir konuşma yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, ocak-ekim ayları arasında İstanbul'a gelen turist sayısının yüzde 10 oranında arttığını anlattı.

ASIL KRİZ, ULAŞIMIN YAKALANACAĞI KRİZDİR

Bu sene sonunda İstanbul için konulan 8 milyon turist hedefine çok yaklaşılacağını belirten Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu artış, 2008'in sonuna kadar gidecek. Keşke kriz furyası yaşanmasaydı da, işlerimiz daha iyi olsaydı.Ancak biz turizmcilerin diğer sektörlere oranlar biraz daha şanslı durumda olduğunu düşünüyoruz.

Turistler, ABD ya da Avrupa'da harcayacakları paranın daha azına Türkiye'de tatil yapma imkanı bulabilecekler. Bizde asıl kriz, ulaşımın yakalanacağı krizdir. Yeter ki, low cost uçuşlarda, yakıttan ya da başka zorluklardan dolayı iptaller yaşanmasın ve krizin etkileri çabuk geçsin. Trafikte bir düzensizlik gerçekleşmezse, krizin etkilerini hissettirmeden geçiştiririz.

KORKMAMALIYIZ AMA DİKKATLİ OLMALIYIZ

Kriz ortamında son derece dikkatli olunmasını isteyen Bayındır, şunları söyledi: “Korkmamalıyız ama çok dikkatli olup, tedbiri elden bırakmamalıyız. Biz krizlere alışkınız. Her kriz geldiğinde şekil değiştirerek geliyor. İnşallah buna da uyum sağlayacağız. Böyle bir ortamda yatırımlara devam etmemiz gerekiyor. Kriz var diye psikolojik bozukluk yaşamayalım. Başka edeniyetler içinde de krizi fırsata çevirmek isteyenler olabilir. Bunlara karşı da daha dikkatli olmalıyız.


2009 bütçelerinizi dikkatli hazırlayın. Belki 2009 yılı bizim için bir kar değil ama ar yılı olabilir. Mesleğimizi edepli yaparak, direnç göstereceğimiz bir sene yaşayabiliriz. Biraz hırpalanacağız, biraz kazanacağız şeklinde devam edip, gidecek işlerimiz… Hayırlı ve krizsiz bir yıl olmasını diliyorum.” Timur Bayındır, 'Hükümetin küresel kriz nedeniyle hazırladığı 83 maddelik taslak pakette turizm sektörüne yönelik önlemler bulunmamasını nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi.

“Hükümetten bugüne kadar bir tek KDV konusunda bir düzgün teşvik gördük. Başka da bir şey görmedik. Onun dışında bir yığın problemimiz var. Bunları kendilerine izah ediyoruz ama nasılsa turizmci kendi işini çözer gözüyle baktıkları için sorunlarımız göz ardı ediliyor. Onun için turizmciyi atladılar herhalde…

BİZ İSPANYA'DAN DAHA MI GÜÇLÜYÜZ?

Eğer ulaşım aksarsa, turizm de aksar. Turizmi ulaşımla birlikte görüp, pakette teşvik ya da belli konuların bulunması gerekiyordu. Mesela kredi imkanı gibi.. İspanya bile bunu yaptı. Biz daha mı güçlüyüz?. Bize bir şey olmaz düşüncesinden kurtulmamız lazım. Keşke turizmci de bu paketin içinde isim olarak zikredilebilseydi… Turizmcinin ihmal edilmemesi iyi olurdu.”

BELEDİYE BAŞKANI DEMİR'İN KONUŞMASI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise konuşmasında medeniyetlere beşiklik yapmış ve huzur içinde yaşanılan bir yerde belediye başkanlığı yapmanın kendisi için gurur verici olduğunu anlattı.

Fatih'te geçmiş dönemde medeniyetlere tanıklık etmiş tarihi eserlerin çevresiyle birlikte rehabilitasyonunu hedeflediklerini anlatan Demir, şunları söyledi: “Artık belediyeler, hizmet anlayışını genişleterek, özel çalışmalar gerçekleştirmeliler. 2010 kültür başkenti süresince İstanbul'un yurtdışındaki pasta payını artırması için çalışmalarda bulunuyoruz. Tüm kaynaklar birleştirerek, 4.5 yıl içinde 200 eserin projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda ciddi adımlar attık. Bu işin reel sektörü olan sizlersiniz. Bizler de sizlere katkıda bulunmaya çalışıyoruz. “

Bayındır,her zaman yanımızda olan ve sektörümüze büyük katkılar sağlayan sponsorlarımız, Metro, Efes Pilsen, Yurtiçi Kargo, Ecolab ve Boyut Yayın Grubu'na huzurlarınızda tekrar teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Tanıtımlarımız ve etkinliklerimizde, en büyük destekçimiz olmaya devam ediyorlar.

Barcelo Eresin Topkapı Hotel Genel Müdürü Enrique Acrich, İspanya'da Barcelo Grubu Yönetim toplantısında olduğu için yemeğimize katılamadı.

Bizlere bu güzel ortamı hazırlayan, Kendisine, Barcelo Eresin Topkapı Hotel Operasyon Müdürü Fernando Calbo Rubio ve değerli ekibine teşekkür ediyoruz.  Sözlerimi burada tamamlarken, Şahsım ve Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımız adına, yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlayarak, hayırlı ve krizsiz  günler diliyorum.

Konuşmanın ardından, plaket alan yeni üyeler; Holiday Inn Airport Hotel, İbis Otel İstanbul, İbis Otel Eskişehir, Uslan Hotel Uludağ, Uslan Hotel Kuşadası, Kempınskı Residence Hotel Astorıa ve Crowne Plaza İstanbul Old City

Barcelo Eresin Topkapı Hotel profeyonel ekibi hızlı ve güleryüzlü servisi ile dikkatleri çekti.

 patesli kalamar

ispanyol sanfoni tatlı

ispanyol sanfoni tatlı

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21