• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

BOYTAV GENEL KURULU YAPILDI

BOYTAV GENEL KURULU YAPILDI
BOYTAV Genel Kuruluna Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı katıldı
TURİZMİN SESİ
Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Genel Kurulu, WOW Bodrum Resort Otel'de yapıldı. Genel Kurul toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan başta olmak üzere vakıf üyeleri ve turizmcilerle beraber 110 kişi katıldı.

Divan Başkanlığını Ahmet Biçer'in yaptığı toplantıda faaliyet raporu Özay Kartal tarafından Genel Kurula sunuldu ve BOYTAV'ın geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon faaliyet raporunun ardından yaptığı konuşmada şunları kaydetti; Sayın Tanıtma Genel Müdürümüz Cumhur Güven Taşbaşı'na ve Sayın Kaymakamımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana bir değişim içindeyiz. Biraz sıkıntılı oluyor ancak sonuçlarını gördükçe çok fazla mutlu oluyoruz. Üye arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bazı genel kurullarımızda yeterli katılım olmadığı için iptaller olmuştu. Ancak bu manzara bizleri çok mutlu ediyor. Benim sizden ricam fuarlar için çok erken rezervasyonlar yaptıralım. Bunlar yapılırken zaman zaman yalnız kaldığımı düşünüyorum ancak sonradan birlikteliği görünce bu duygudan kurtuluyorum.

Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir de yaptığı konuşmada “Tüm arkadaşlarım taş üstüne taş koymaya çalışıyorlar. Bu vakıf herkesin katılımıyla bir yerlere geliyor. Birlikte olduğumuz zaman daha iyi tanıtım çalışmaları yapacağımıza inanıyoruz. Tanıtma Genel Müdürümüz Cumhur Güven Taşbaşı'ya Bodrum Turizmine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ise daha önce kendisinin BOYTAV Başkanı olduğunu hatırlatarak, “Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanlığı bana Tanıtma Genel Müdürlüğü'nü getirdi” dedi. Her geçen gün BOYTAV üye sayısının çoğaldığını sözlerine ekleyen Taşbaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü; Burada gördüğüm manzara beni oldukça mutlu etti. Salonun tamamen dolu olduğunu görüyorum. Birlikten kuvvet doğar. BOYTAV'ın bugünkü konumu, yurtiçinde ve yurtdışında yapmış olduğu tanıtım çalışmalarını taktirle karşılıyoruz. Ayrıca Bodrum'da yerel yöneticiler geleceğin ikinci konutlar değil turizm olduğunu anlamışlar. Belde belediyeleri gelir elde etmek için ikinci konutları teşvik ettiler. Sonuçta Bodrum ikinci konutların kapladığı bir alan oldu. Keşke bunların yerine oteller, turizm tesisleri yapılsaydı.

2010 yılında Türkiye'ye 28 milyon turistin geldiğini anlatan Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı sözlerini şöyle sürdürdü; Bu rakamda İngilizler ciddi bir yer tutuyordu. Bu yıl 2011'de Orta Doğu'da özellikle Mısır'da başlayan iç karışıklıklar o bölgeye yayıldı. Bunun ardından herkeste bir artış beklentisi oluştu. Ancak böyle bir artış söz konusu değil. Çok az bir artış oldu ancak hemen İspanya ve Yunanistan fiyatlarını düşürdü. Tur operatörleri de uçaklarının dümenini oralara yönlendirmeye başladılar. Böyle bir süreçte biz geçen yıla göre % 15 artış sağlamışız. Maalesef geçtiğimiz ay Londra'dan gelen raporlarda Muğla ili yaz ayı rezervasyonlarında düşüş gözüküyor. Sadece Muğla için bu durum söz konusu. Bunun sebeplerini araştırdık. İngiltere'de ciddi bir kriz var, ikincisi bu durumu tespit eden İspanyollar fiyatları düşürdü, aynısını Yunanistan'da da yapıldı. Geçen hafta Londra'ya gittim. Bakanlık olarak 1 milyon 250 bin dolarlık bir bütçeyi bu bölge için ayırdık. Uçakların bu bölgeye yapılacak seferlerinin iptal edilmemesini sağladık. Ancak uçakları doldurmak kaldı geriye. İngiliz pazarını kaybetmememiz gerekli.

Toplantı, 2010 yılı Gelir-Gider Tablolarının okunması, 2010 yılı Denetleme Kurulu raporunun okunması, raporlar üzerinde görüşme, 2010 yılı Faaliyet Raporu ve Gelir-Gider Tablolarının onayı ve Yönetim Kurulunun ibrası, 2010 yılı Denetleme Raporunun onayı ve Denetleme Kurulunun ibrası, 2011 yılı bütçesinin okunması, 2011 yılı aidatlarının tespiti, BOYTAV'a yeni üye olacakların Genel Kurula sunumu ve kabulü, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurullarının seçimi, Yönetim Kuruluna, gider kalemlerinde fasıllar arası aktarma yetkisi verilmesi ile devam etti.


29.04.2011 TARİHİNDE WOW BODRUM RESORT OTELDE YAPILAN GENEL KURUL TOPLANTISI
YÖNETİM KURULU VE DENETLEME KURULU
ASİL VE YEDEK LİSTESİ

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
1.Feridun Cemal Özdemir Bodrum Kaymakamı
2.Mehmet Kocadon Bodrum Belediye Başkanı
3.Mahmut Kocadon Bodrum Ticaret Odası Başkanı
4.Gündüz Nalbantoğlu Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı
5.Halil Özyurt Bodrum Otelciler Derneği Başkanı
6.Mustafa Demiröz Bodrum Denizciler Derneği Başkanı
7.Recai Çakır Club Kadıkale -Gardens of Babylon Sahibi Turgutreis
8.Ahmet Salih Biçer Club Flora Otel Sahibi Gümbet
9.Pehlül Yıldırım Club Armonia Genel Müdürü Turgutreis

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
1.Mehmet Tire Gümüşlük Belediye Başkanı (Gümüşlük Belediyesi)
2.Nevcihan Özcan Yalıkavak Belediye Başkan Vekili (Yalıkavak Belediyesi)
3.Vural Öğer Öğer Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı BODRUM
4.Emir Bağ Bodrum Işıl Club Genel Müdürü TORBA
5.Fatih Can Ekşi Kefaluka Resort Genel Müdürü AKYARLAR
6.Mustafa Yamakoğlu Wow Bodrum Resort Genel Müdürü GÜMBET
7.Dursun Külcü Okaliptus Otel Sahibi BİTEZ
8. Serdar Sarıl Bodrum Holiday Resort&Spa Genel Müdürü İÇMELER
9.Selim Bozkurt Neyzen Tours Sahibi BODRUM

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ

1.Mehmet Ayaz Parkım Ayaz Oteli Sahibi GÜMBET
2.Sedat Balıkçı Bitez Garden Life Oteli Genel Müdürü BİTEZ
3.Fatih Işıksoy Mandalinci Otel Sahibi GÜMÜŞLÜK

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ
1.Alptekin Polat Polat Şirketler Grubu Sahibi BODRUM
2.Kadir Çankırı La Blanche Otel Sahibi TURGUTREİS
3.Barbaros Güneş Barbaros Yachting Sahibi BODRUM
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21